News Mehedinti

UN TÂNĂR DIN ORȘOVA ARE NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU! ȘI-A PIERDUT AMBII PĂRINȚI, A PARALIZAT ȘI ULTERIOR A FOST DIAGNOSTICAT CU O BOALĂ NEUROLOGICĂ! TRATAMENTUL ESTE UNUL FOARTE COSTISITOR!

Data: 22-9-2020

Răzvan Soare este un tânăr orșovean pentru care viața i-a pus mai mereu piedici. Și-a pierdut ambii părinți, a paralizat după care a fost diagnosticat cu o boală incurabilă, tratamentul fiind unul foarte costisitor! Nu a renunțat o clipă desi problemele apăreau una după alta! A luptat și luptă pentru a trăi, desi speranțele, visele și dorința de a avea o viață normală au dispărut.  

Iată povestea impresionantă de viață a lui Răzvan Soare, scrisă chiar de către el:

,,În 2018 eram singur, paralizat și afectat de o boală incurabilă. Astăzi vă cer ajutorul!

Născut și crescut într-o familie normală din Orșova (225200 J), copil de nota 10 până în clasa a 8-a, olimpic național la chimie 6 ani la rând, cu vise și greutăți la fel ca tine, am încercat mereu să fac lucrurile cum trebuie. Dar, după cum veți afla din povestea mea, uneori oricât de tare ai încerca să controlezi anumite lucruri, vei eșua. Așadar am decis să fac acest fundraiser pentru că deși am oboist, nu m-am dat bătut!

Problemele mele au început să apară în 2011 în momentul în care am plecat în primul an de facultate la Timișoara. În această perioadă tatăl meu s-a îmbolnăvit foarte tare. Ca urmare am început să mă întorc de la facultate din ce în ce mai des acasă și să prioritizez timpul petrecut cu el, dar hepatita B și ciroza hepatică îl slăbeau din ce în ce mai mult iar el nu răspundea la tratament, orice am fi încercat.

În 2014 am primit un telefon de la mama, spunându-mi să vin acasă de urgență…..
Am realizat instant ce s-a întâmplat: mi-am pierdut tatăl și lumea s-a întors cu susul în jos. Ambii devastați, am decis să rămân acasă cu mama câteva luni, în ideea de a o ajuta să se pună pe picioare. După două luni și nenumărate insistente și presiuni din partea ei asigurându-mă că totul e ok, am revenit în Timișoara să-mi continui studiile.

Nici un an mai târziu, în martie 2015 telefonul prietenei mele sună, ea răspunde și izbucnește în plâns… Mi-am pierdut și mama din cauza unui infarct miocardic. Aveam doar 22 ani și rămăsesem singur pe lume. Am simțit efectiv cum mă deteriorez emoțional și de atunci nimic nu a mai fost la fel o perioadă foarte lungă de timp. Intrat într-o depresie foarte adâncă, am început să am atacuri de panică, să devin anti-social și să mă izolez.

Am decis să renunț la școală pentru că nu mai reușeam să mă re-integrez dat fiind stadiul în care mă aflam. Mai mult, nu mi-au dat ajutorul de deces de la rectorat pentru că nu făcusem o “cerere”, eu care abia ce îmi pierdusem ambii părinți… Ca și cum nu ar fi fost destul tot răul făcut prin nepăsare, 4 ani mai târziu m-au reclamat la casa de pensii ca fiind neeligibil pentru pensie de urmaș în baza unui procent de prezență la cursuri. Și așa mi-a cerut statul înapoi aprox €10.000 primiți în 4 ani a câte 1000 lei pe lună.

În 2017 problemele mele psihologice se agravează, și deși depresia și anxietate păreau ceva normal deja, au început să apară și alte simptome care mă speriau: atacuri de panică, depersonalizare, probleme de concentrare și memorie. Am decis să merg la un psiholog, iar după câteva luni bune de ședințe, într-o zi m-am trezit văzând dublu, la propriu. Problema a persistat iar după o săptămână de panică am ajuns la un neurolog și am fost trimis la RMN. Cum am ieșit din scan am văzut doctorii cum își puneau mâinile în cap… Diagnostic: Scleroză Multiplă, 9 leziuni de demielinizare pe creier.

Simțeam efectiv că nu mai rezist și mi-am petrecut mare pare din anul 2018 încercând să caut un tratament sau un diagnostic mai explicit, am fost la majoritatea spitalelor și doctorilor din Timișoara și București, am început să vând tot ceea ce am moștenit de la ai mei în speranța că voi găsi un răspuns. Un răspuns mai bun decât “ai o boală autoimună; există tratament dar nu o vindecă, doar o încetinește”. În contextul în care problemele psihice deja erau imposibil de suportat, asta nu era o soluție. Am fost nevoit să mă întorc în Orșova deoarece nu găseam nici un răspuns iar banii erau o problemă enormă.

Spre sfârșitul anului am început să am o senzație de arsuri în piciorul stâng și până în Ianuarie 2019 paralizasem pe toată partea stângă. Acesta a fost momentul în care am decis să îmi iau sănătatea în propriile mâini pentru că nu nimeni nu îmi oferea nici un răspuns iar boala se agrava. M-am închis în casă și am început să citesc, să mă uit la toate videourile de sănătate ce se pot găsi pe internet, să meditez, să mă chinui să gătesc. Chinul era mai mult fizic, deaorece și lucrurile zilnice deja erau greu de făcut, cum ar fi să merg la cumprături, să gătesc, să fac curat, să spăl etc…

Am încercat tot felul de diete până când, la un moment dat, pe dieta carnivoră, am început să îmi revin cât de cât. Până în vară începusem să mă simt mai ok, piciorul își revenea ușor-ușor, și în toamnă m-am mutat în București în încercarea de a îmi căuta un job și de a face ceva cu viața mea. Problemele au re-apărut, afectat de oboseală cronică îmi era foarte greu să fac orice și am decis să mă duc la un doctor nutriționist, specializat pe medicina integrativă. După multe analize și absolut ultimii bani cheltuiți, în sfârșit aveam un diagnostic: Lyme neurologic cronic.

Deși în sfârșit diagnosticul a apărut ca o rază de lumină, tramentul este foarte costisitor și am fost nevoit să mă mut din nou în Orșova. Acum, după aproape 8 luni de tratament, am început să mă simt mai bine, dar o parte din speranța mea depinde de tine. Fără ajutor financiar și cu toate proprietățile vândute mi-am făcut curaj să te include în călătoria mea spre vindecare. Suportul tău ar aduce o contribuție esențială în continuare tratamentului și mai ales în a îmi reface viața. Implicarea ta poate însemna foarte mult, orice donație , share sau like pot fii esențiale pentru cauza mea.
Am fost probabil bolnav toata viata mea si nu am stiut asta.

Vreau doar o sansa sa vad cum e sa fiu liber!,,

Cine dorește să vină în ajutorul lui Răzvan și are posibilitatea, poate lua legătura personal cu acesta la numărul de telefon 0721881256 sau prin intermediul rețelei de socializare Facebook (Razvan D. Soare).

POVESTEA LUI RĂZVAN


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus