News Mehedinti

LUCRĂRILE DE MODERNIZARE A CARTIERULUI DUDAȘUL SCHELEI, LA FINAL

Data: 30-5-2022

Au fost finalizate lucrările de reabilitare a celei mai importante căi de acces din cartierul Dudașul Schelei. Vorbim despre Calea Severinului, stradă care nu a fost modernizată de peste 50 de ani.

⬆️ ,,Aici, s-a reabilitat  partea carosabilă, s-au construit trotuare, s-au executat accese la proprietăți, s-au montat guri de scurgere pentru apele pluviale, s-au amenajat spaÈ›ii verzi, iar acolo unde a fost cazul – au fost relocaÈ›i stâlpii de iluminat public. În felul acesta, am creat condiÈ›ii moderne de trai locuitorilor, care, până acum, circulau prin praf È™i noroi, iar accesul către această zonă era extrem de greoi. Pentru mine, aprecierea oamenilor este o mare bucurie, căci acesta este momentul în care, ca primar, am sentimentul datoriei împlinite.

⏫ Lucrarea are o valoare de peste 4 milioane de lei È™i face parte dintr-un proiect mult mai amplu, ce prevede creÈ™terea mobilității urbane È™i eficientizarea transportului public în zonă. Valoarea întregului proiect este de peste 33 milioane lei.

🔜 Am investit, în ultimii ani, peste 10 milioane de lei (aproximativ 2 milioane de euro) în DudaÈ™ul Schelei, atât din buget local, guvernamental, cât È™i din fonduri europene, sume care se reflectă în condiÈ›iile pe care le creăm cetățenilor. Ne propunem ca, în perioada următoare, să continuăm astfel de lucrări È™i în alte zone ale oraÈ™ului, pentru a oferi cetățenilor condiÈ›ii moderne de trai.,, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.