News Mehedinti

LUCRĂRILE DE MODERNIZARE A CARTIERULUI DUDAȘUL SCHELEI, LA FINAL

Data: 30-5-2022

Au fost finalizate lucrările de reabilitare a celei mai importante căi de acces din cartierul Dudașul Schelei. Vorbim despre Calea Severinului, stradă care nu a fost modernizată de peste 50 de ani.

⬆️ ,,Aici, s-a reabilitat  partea carosabilă, s-au construit trotuare, s-au executat accese la proprietăți, s-au montat guri de scurgere pentru apele pluviale, s-au amenajat spații verzi, iar acolo unde a fost cazul – au fost relocați stâlpii de iluminat public. În felul acesta, am creat condiții moderne de trai locuitorilor, care, până acum, circulau prin praf și noroi, iar accesul către această zonă era extrem de greoi. Pentru mine, aprecierea oamenilor este o mare bucurie, căci acesta este momentul în care, ca primar, am sentimentul datoriei împlinite.

⏫ Lucrarea are o valoare de peste 4 milioane de lei și face parte dintr-un proiect mult mai amplu, ce prevede creșterea mobilității urbane și eficientizarea transportului public în zonă. Valoarea întregului proiect este de peste 33 milioane lei.

🔜 Am investit, în ultimii ani, peste 10 milioane de lei (aproximativ 2 milioane de euro) în Dudașul Schelei, atât din buget local, guvernamental, cât și din fonduri europene, sume care se reflectă în condițiile pe care le creăm cetățenilor. Ne propunem ca, în perioada următoare, să continuăm astfel de lucrări și în alte zone ale orașului, pentru a oferi cetățenilor condiții moderne de trai.,, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.