News Mehedinti

Oroşvenii contestă printr-o petiţie online reorganizarea administrativ-teritorială

Orşovenii contestă printr-o petiţie online reorganizarea administrativ-teritorială

Noua reorganizare administrativ teritorială a României de anul acesta prevede ca Muncipiul Orşova să facă parte din Regiunea Oltenia.

Pentru a schimba această decizie, orşovenii au organizat o petiţie prin care se adresează tuturor persoanelor care nu sunt de acord ca oraşul de pe Dunăre să facă parte din Regiunea Oltenia. “Ne dorim ca oraşul nostru să fie reintegrat în Regiunea Banat cu capitala la Timişoara. Nu facem parte din Oltenia. La petiţia pe care am organizat-o, am reuşit să adunăm deja 1.200 de semnături. Atât eu cât şi celelalte mii de suflete din oraş ne dorim să ne ajutaţi în aşa fel încât Orşova să nu aparţină de Oltenia! Sau, mai ales de Craiova. Suntem mii de oameni care cerem disperaţi ajutorul”, a explicat Alexandru Radu din Orşova.

Ideea aparţine preşedintelui Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a cerut Parlamentului adoptarea pe perioada actualului mandat (care se încheie în toamnă), a legii reorganizării administrative a României.Procesul de modernizare a statului nu s-a încheiat. Este fundamental necesar ca în perioada următoare Parlamentul să adopte legea sănătăţii şi legea reorganizării administrative a României", a spus Preşedintele Traian Băsescu.

Opt judeţe în loc de 42

Potrivit proiectului de reorganizare propus încă de anul trecut de către PDL, România ar putea avea 8 judeţe mai mari, în loc de 42, pornind de la actualele regiuni de dezvoltare. 

Conform proiectului, actualele consilii judeţene şi prefecturi vor dispărea. Atributiile lor vor fi preluate de 8 consilii regionale şi prefecturi.

În prezent, România este împărţită în opt regiuni de dezvoltare, denumite după poziţia geografică, respectiv Nord-Vest, Nord-Est, Sud-Vest, Sud-Est, Sud, Vest, Centru, Bucureşti şi Ilfov.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus