News Mehedinti

Scădere dramatică în rândul persoanelor salariate din municipiul Orşova

Scădere dramatică în rândul persoanelor salariate din municipiul Orşova

Din numărul total al populaţiei la nivel de municipiu, în anul 2011, au fost înregistraţi în evidenţele Centrului de Statistică Mehedinţi, un număr de doar 2.732 de salariaţi.

Acest lucru în condiţiile în care la finalul anului 1991, în Orşova lucrau aproape 5.700 de persoane. Scăderea dramatică a numărului de salariaţi a avut loc în perioada 1995-2000, când aproape 500 de orşoveni au devenit şomeri. Potrivit aceleiaşi statistici, la finalul anului 2010, în Orşova lucrau cu forme legale 2.854 de persoane, ca mai apoi, un an mai târziu, numărul salariaţilor să scadă la 2.732. Fenomenul are şi o explicaţie logică din partea aleşilor locali.

“În 1991 în Orşova funcţionau mai multe fabrici, oamenii aveau locuri de muncă. Treptat însă, nu numai că majoritatea tinerilor au încercat să migreze către oraşele mari, ci şi fabricile au început să se închidă una câte una. La ora actuală nu avem decât două mari fabrici care oferă locuri de muncă: Takata şi Şantierul Naval. În ceea ce ne priveşte, încercăm să rezolvăm această problemă, ea fiind una foarte gravă la nivelul municipiului nostru”, a mărturisit Ioan Manea, primarul Orşovei. 

Potrivit unei alte statistici, evoluţia salariului mediu net în perioada septembrie 2009 – septembrie 2012, în judeţul Mehedinţi nu a suferit prea multe modificări. Acest lucru situează judeţul pe locurile codaşe din ţară, creşterile procentuale fiind de doar 8 la sută. Cu toate acestea, la finele anlui 2012, salariul mediu net al judeţului Mehedinţi a fost de aproape 1.300 de lei.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus