News Mehedinti

3 secrete care te vor ajuta să îți păstrezi casa în perfectă ordine

3 secrete care te vor ajuta să îÈ›i păstrezi casa în perfectă ordine

Data: 10-6-2019

Să îÈ›i È›ii casa în ordine perfectă nu e lucru tocmai uÈ™or, mai ales dacă nu eÈ™ti plecat tot timpul în delegaÈ›ii sau dacă ai copii acasă. Cutiile de depozitare pot fi colacul de salvare atunci când vrei să găseÈ™ti lucrul sau accesoriul de care ai nevoie, la momentul potrivit.

Iată 3 modalități de utilizare a cutiilor de depozitare care te pot scoate din impas:

Primul lucru care te enervează atunci când te trezeÈ™ti dimineaÈ›a È™i mergi în bucătărie să îÈ›i faci o cafea, e multitudinea de pungi, pachete È™i pacheÈ›ele care se revarsă din dulapul cu ingrediente, nu? Atunci, e clar că ai nevoie de cutii pentru depozitare, care îÈ›i vor face bucătăria să arate ca raftul unui farmacist ordonat. Cutiile le poÈ›i alege după bunul plac: rotunde, pătrate, multicolore sau transparente. Alege dimensiuni diferite, ca să găseÈ™ti loc pentru fiecare ingredient din bucătăria ta, de la sare, până la făină, cereale sau boia. Odată aÈ™ezate ingredientele în cutii de depozitare chic, nu îÈ›i mai rămâne decât să le etichetezi, apoi să le aÈ™ezi frumos în dulap È™i să te bucuri de ordinea perfectă din jurul tău.

Cu siguranță ai acasă un munte de eÈ™arfe, de diferite culori, mărimi, modele È™i pentru toate anotimpurile. Dacă aceste accesorii stau mereu atârnate de scaune, de umeraÈ™e sau sunt împrăștiate prin dressing È™i prin casă, atunci ai nevoie de o cutie de depozitare. Alege un model cu accente vintage, pe care îl găseÈ™ti în magazinele art deco sau chiar È™i în raioanele specializate din hypermarketuri. AÈ™ează cutia deasupra cuierului din hol sau în dressing-ul din dormitor, sub bara de umeraÈ™e. Când ai nevoie de eÈ™arfa verde crud, È™tii exact de unde să o iei.

Èši se întâmplă adesea să răsfoieÈ™ti reviste despre amenajări interioare È™i să te minunezi de cât de elegante, ordonate È™i strălucitoare sunt băile? Și baia ta poate fi la fel, dacă respecÈ›i doar câÈ›iva paÈ™i. În primul rând, achiziÈ›ionează câteva cutii care să te ajute să scapi de lucrurile împrăștiate aiurea peste tot prin baie. Un coÈ™ împletit, de exemplu, poate fi locul ideal de odihnă pentru prosoapele care atârnă de calorifer sau de ușă. Două cutii mici de depozitare, care să încapă în sertarul de sub chiuvetă, vor fi salvatoare pentru cele 3 creme de față care zac pe etajeră, pentru demachiant È™i crema de corp, dar È™i pentru alte cosmetice pe care le foloseÈ™ti zilnic. 2 săculeÈ›i din rafie groasă vor adăposti foarte bine pasta È™i periuÈ›ele de dinÈ›i, iar accesoriile de păr vor avea locul perfect într-o cutie rotundă de depozitare, ce poate fi aÈ™ezată tot în sertarul de sub chiuvetă. Asigură-te că rufele murdare au un loc al lor, într-un coÈ™ asortat cu faianÈ›a, iar medicamentele stau frumos într-o cutie pătrată, ce se închide ermetic. Gata. Acum totul e ordonat, iar baia ta parcă seamănă cu cele pe care le admiri în reviste.

Tu foloseÈ™ti cutii de depozitare ca să îÈ›i È›ii casa în ordine? Ce alte întrebuințări crezi că mai pot avea aceste obiecte? 

Sursa foto: pixabay.com