News Mehedinti

3 tipuri de asigurări de care ai neapărată nevoie

Data: 12-12-2022

 

Pentru a scăpa de grija imprevizibilului, asigurările vin în sprijinul tău. Dacă vrei să scapi de cheltuielile neprevăzute, mai jos, vei găsi o lista cu n tipuri de asigurări de care ai nevoie. Fie ca vorbim de asigurările obligatorii sau cele facultative, ele sunt făcute pentru a preveni eventualele cheltuieli pe care nu le poÈ›i acoperi în cazul unei situaÈ›ii neaÈ™teptate.

Iată cele 3 tipuri de asigurări de care ai nevoie pentru a scăpa de grija situațiilor neprevăzute!

1.      Asigurare obligatorie pentru maÈ™ină

Dacă deÈ›ii un automobil, legislaÈ›ia din România îÈ›i impune să achiziÈ›ionezi o asigurare obligatorie pentru autoturismul tău. Această asigurare obligatorie este implementată pentru a te scăpa de eventualele cheltuieli pe care ar trebui să le achiÈ›i în cazul în care provoci un accident rutier. Accidentele rutiere, chiar È™i cele minore sunt foarte dese, fie că este vorba de o simplă tamponare sau de un accident mai grav, asigurarea obligatorie pentru maÈ™ină, va acoperi integral reparaÈ›iile pentru autoturismul pe care l-ai avariat. De asemenea, dacă în cazul unui accident fără alte parÈ›i implicate, maÈ™ina ta suferă daune, asigurarea obligatorie pentru maÈ™ină va acoperi integral costul reparaÈ›iilor.

2.      Asigurarea obligatorie pentru locuință

Orice persoană fizică din România care deÈ›ine o casă, este obligată să o asigure împotriva diferitor tipuri de daune pe care le-ar putea suferi. Costul unei astfel de asigurare este foarte scăzut în raport cu beneficiile pe care È›i le va aduce în cazul unui dezastru natural, al unui incendiu sau al altor tipuri de daune pe care locuinÈ›a ta le-ar putea suferi. Dacă încă nu ai cumpărat o astfel de asigurare, pe site-ul asirom.ro vei putea găsi detalii despreasigurarea obligatorie PAD pentru locuință, cât si despre preÈ›ul acesteia È™i modul în care poÈ›i încheia o astfel de asigurare pentru casa ta. Odată achiziÈ›ionată această asigurare, nu-È›i vei mai face griji cu privire la cheltuieli pe care ar trebui să le acoperi în cazul în care, casa ta ar avea de suferi în urma unui dezastru natural sau al unui altfel de tip de incident.

 3.      Asigurarea facultativă de sănătate

Această asigurare este mai puÈ›in populară în România, dar care ar trebui achiziÈ›ionată de către orice persoană adultă, pentru a te scăpa de eventualele cheltuieli în cazul în care vei suferi de o afecÈ›iune al cărui tratament ar putea depăși bugetul tău alocat pentru astfel de evenimente nefericite. De asemenea, dacă doreÈ™ti să incluzi È™i alÈ›i membrii ai familiei tale în cadrul acestui tip de asigurare, costul lunar pentru ea va creÈ™te foarte mult È™i astfel vei fi sigur că indiferent de ce se va întâmpla, asigurarea va acoperi cheltuielile pentru orice tip de afecÈ›iune. Fiecare societate de asigurări colaborează cu clinici private din România È™i din străinătate, aÈ™adar, înainte de a cumpăra această asigurare, poÈ›i căutate detalii È™i despre clinicile cu care acestea colaborează.

Asigurările, fie ele obligatorii sau facultative sunt create pentru a te feri de eventualele cheltuieli pe care nu le-ai putea acoperi în cazul unui eveniment neprevăzut din viaÈ›a ta sau a familiei tale. Costul asigurărilor facultative te-ar putea face să te răzgândeÈ™ti, însă, trebuie să de gândeÈ™ti ca uneori imprevizibilul poate apărea în viaÈ›a ta.   

Sursa foto: pexels.com