News Mehedinti

3 tipuri de asigurări de care ai neapărată nevoie

Data: 12-12-2022

 

Pentru a scăpa de grija imprevizibilului, asigurările vin în sprijinul tău. Dacă vrei să scapi de cheltuielile neprevăzute, mai jos, vei găsi o lista cu n tipuri de asigurări de care ai nevoie. Fie ca vorbim de asigurările obligatorii sau cele facultative, ele sunt făcute pentru a preveni eventualele cheltuieli pe care nu le poți acoperi în cazul unei situații neașteptate.

Iată cele 3 tipuri de asigurări de care ai nevoie pentru a scăpa de grija situațiilor neprevăzute!

1.      Asigurare obligatorie pentru mașină

Dacă deții un automobil, legislația din România îți impune să achiziționezi o asigurare obligatorie pentru autoturismul tău. Această asigurare obligatorie este implementată pentru a te scăpa de eventualele cheltuieli pe care ar trebui să le achiți în cazul în care provoci un accident rutier. Accidentele rutiere, chiar și cele minore sunt foarte dese, fie că este vorba de o simplă tamponare sau de un accident mai grav, asigurarea obligatorie pentru mașină, va acoperi integral reparațiile pentru autoturismul pe care l-ai avariat. De asemenea, dacă în cazul unui accident fără alte parți implicate, mașina ta suferă daune, asigurarea obligatorie pentru mașină va acoperi integral costul reparațiilor.

2.      Asigurarea obligatorie pentru locuință

Orice persoană fizică din România care deține o casă, este obligată să o asigure împotriva diferitor tipuri de daune pe care le-ar putea suferi. Costul unei astfel de asigurare este foarte scăzut în raport cu beneficiile pe care ți le va aduce în cazul unui dezastru natural, al unui incendiu sau al altor tipuri de daune pe care locuința ta le-ar putea suferi. Dacă încă nu ai cumpărat o astfel de asigurare, pe site-ul asirom.ro vei putea găsi detalii despreasigurarea obligatorie PAD pentru locuință, cât si despre prețul acesteia și modul în care poți încheia o astfel de asigurare pentru casa ta. Odată achiziționată această asigurare, nu-ți vei mai face griji cu privire la cheltuieli pe care ar trebui să le acoperi în cazul în care, casa ta ar avea de suferi în urma unui dezastru natural sau al unui altfel de tip de incident.

 3.      Asigurarea facultativă de sănătate

Această asigurare este mai puțin populară în România, dar care ar trebui achiziționată de către orice persoană adultă, pentru a te scăpa de eventualele cheltuieli în cazul în care vei suferi de o afecțiune al cărui tratament ar putea depăși bugetul tău alocat pentru astfel de evenimente nefericite. De asemenea, dacă dorești să incluzi și alți membrii ai familiei tale în cadrul acestui tip de asigurare, costul lunar pentru ea va crește foarte mult și astfel vei fi sigur că indiferent de ce se va întâmpla, asigurarea va acoperi cheltuielile pentru orice tip de afecțiune. Fiecare societate de asigurări colaborează cu clinici private din România și din străinătate, așadar, înainte de a cumpăra această asigurare, poți căutate detalii și despre clinicile cu care acestea colaborează.

Asigurările, fie ele obligatorii sau facultative sunt create pentru a te feri de eventualele cheltuieli pe care nu le-ai putea acoperi în cazul unui eveniment neprevăzut din viața ta sau a familiei tale. Costul asigurărilor facultative te-ar putea face să te răzgândești, însă, trebuie să de gândești ca uneori imprevizibilul poate apărea în viața ta.   

Sursa foto: pexels.com


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus