News Mehedinti

4 idei de cadouri potrivite pentru iubitorii de cafea

Data: 28-3-2023

Dacă ai și tu un iubitor de cafea printre cei dragi și vrei să-i faci o bucurie pur și simplu sau urmează vreo aniversare și luarea unui cadou îți dă bătăi de cap, nu te îngrijora, te ajutăm noi. Mai jos găsești o listă cu patru sugestii de cadouri potrivite în special acelora care sunt pasionați de cafea de specialitate și tot ce ține de blenduri orientale ori espressoare de ultimă generație. Există opțiuni pentru diferite bugete și preferințe, pentru a acoperi și gusturile celor mai pretențioși. 

Vezi mai jos cele 4 sugesti de cadouri pentru pasionații de lumea cafelei:

Kit de cafea de specialitate

Ce ar putea merge mai bine pentru cineva care iubește cafeaua decât un kit cu mai multe soiuri de cafea de specialitate. Multe cafenele sau branduri de renume comercializează astfel de variante, care de obicei includ mai multe blenduri de cafea pentru a testa diverse opțiuni. Dacă totuși știi că persoana în cauză are o cafea anume care-i place poți merge pe varianta respectivă, astfel încât să nu dai greș. Pentru cei ce au un espressor care și macină cafeaua, poți opta pentru varianta de cafea boabe, care este mai aromată și mai apreciată în lumea cunoscătorilor de gusturi speciale. De pildă, aici găsești cafea boabe de calitate - cei de la Altex.ro, printre altele, au și astfel de produse la prețuri chiar bune. 

Aparat de spumat laptele

Dacă vrei să dai pe spate un iubitor de cafea, avem noi secretul. Ce merge mai bine cu o cafea savuroasă decât o spumă densă de lapte?  Un aparat de spumat laptele este ceva ce orice băutor de cafea cu lapte și-ar dori. Cu ajutorul său poate realiza cappuccino acasă, simplu și rapid. Astfel se va bucura de o băutură caldă aproape ca cele de la o cafenea de specialitate. Există mai multe variante de aparate de spumat lapte: fie unul mic de mână, fie unul mai mare, care face o spumă ceva mai densă. 

Set pentru prepararea cafelei acasă

Un set special cu cafetieră de sticlă și filtru, pentru cei ce vor să-și prepare singuri cafeaua acasă și să aibă parte de o experiență diferită. Desigur că toți știm clasica metodă de preparare la ibric, o variantă mai modernă a sa, acasă, ar fi cea la cafetieră din sticlă cu filtru. Vine practic un recipient de sticlă cu un filtru special deasupra, unde se pune cafeaua, peste care se toarnă apă fierbinte. Un astfel de set de cafetieră cu filtre este o variantă interesantă de cadou și merge bine lângă un blend special de cafea, dacă vrei să ai un kit complet pentru persoana dragă căreia îi oferi acest cadou. 

O cană sau un termos 

Și în final, ce merge mai bine pentru un iubitor de cafea decât o cană specială. De regulă persoanele care iubesc cafeaua au și o colecție impresionantă de căni din care o savurează. Așa că o cană interesantă ar fi un cadou numai bun. Dacă nu te încântă varianta unei căni, poți opta pentru un termos, pe care să-l folosească când își ia cafeaua la pachet. Optează pentru un termos cu un model deosebit și dintr-un material de calitate, pentru ca persoana să se bucure de el cât mai mult timp.  

Așadar, acestea au fost sugestiile noastre pentru iubitorii de cafea din viața ta cărora vrei să le faci un cadou reușit și de efect. Care crezi că e varianta cea mai potrivită?

Sursă foto: unsplash.com