News Mehedinti

4 lucruri care își dublează valoarea în timp: În ce să investești ACUM

4 lucruri care își dublează valoarea în timp: În ce să investești ACUM

Data: 10-7-2019

De obicei, când cumpărăm ceva ce nu este consumabil, există șanse să îl revindem la un moment dat. Totuși, cel mai probabil, valoarea bunului respectiv va fi mult mai mică decât prețul cu care l-am achiziționat. Cu toate acestea, există obiecte sau bunuri în care merită să investești acum, pentru că le vei putea vinde la preț dublu, sau chiar mai mult în câțiva ani buni. Vorbim despre acele bunuri care capătă valoare pentru colecționari sau alte obiecte care, cu cât sunt mai vechi și mai bine păstrate, cu atât sunt mai valoroase. 

 

Iată cum te poate ajuta simpla trecere a timpului să câștigi bani:

 

Investește în cărți

Cărțile sunt, cel mai probabil, cea mai simplă și mai populară metodă de a face mai mulți bani dintr-un obiect care a costat mai puțin inițial. Practic, aceasta a fost metoda pe care au abordat-o cei de la Amazon și motivul pentru care au căpătat atât de mult succes în comerțul online. 

 

Partea bună legată de cărți este că pot fi găsite peste tot. De la librării la anticariate sau la preșul pe care vânzătorii îl întind la marginea pieței, acestea se pot găsi oriunde. Ai două posibilități. Fie le cumperi vechi și le revinzi cu un preț ușor mai ridicat, ceea ce îți va oferi un profit minim, fie încerci să găsești cărți noi, în ediții speciale sau cartonate, pe care să le păstrezi peste ani. Dacă se vor dovedi de succes, acestea ar putea să fie foarte valoroase. Caută ediții vechi cartonate ale cărților, ediții speciale, de exemplu cele cu margini aurite, sau volume din prima ediție. Dacă reușești să aduni un set din aceiași ediție, vei avea un câștig și mai mare. 

 

JucăriiPe acestea s-ar putea să le ai deja prin cutii sau prin casă expuse ca „bibelouri”. Jucăriile vechi sunt foarte căutate de colecționari, deci se pot vinde foarte ușor online. Dacă nu le ai deja prin casă, la târgurile de vechituri, sau în magazinele second hand, acestea se găsesc ușor. 

 

Poți să ai în vedere orice jucărie, de la păpuși vechi, la seturile de păpușă și cărucior. De asemenea, la mare căutare sunt mașinile în miniatură. O altă categorie de jucării care s-ar putea să te surprindă sunt jucăriile cadou din promoțiile restaurantelor sau a producătorilor de dulciuri pentru copii, cum ar fi Kinder, McDonalds sau Danonino. Dacă ai seturi complete, colecționarii nostalgici ar vrea să le cumpere la prețuri mult mai ridicate decât suma pe care ai plătit-o pentru ele. Decorațiunile, accesoriile de decor și vasele vechi, pictate, sunt și ele lucruri în care merită să investești și care, cu siguranță, își vor crește valoarea în timp. Poți să vezi aici povestea unui om care a reușit să câștige o suma uriașă de bani, pe urmă unui “chilipir”.

 

Mobilă

Adică mobila din lemn masiv. Scaunele și mesele de calitate superioară au o valoare de revindere foarte mare, mai ales dacă sunt fabricate din lemn masiv.

Majoritatea pieselor de mobilier pe care le găsești în prezent în magazine sunt făcute din PAL, material care își pierde valoare cu trecerea anilor, tocmai pentru că își pierde frumusețea și calitatea. În acest context, multă lume tinde să caute piese din lemn masiv.

 

Atunci când vorbim de omobilă din lemn masiv, mese sculptate, din lemn sau piatră, aceasta este cu atât mai valoroasă cu cât este mai veche. Dacă sunt în stare bună, aceste piese se pot vinde și după sute de ani.

 

Ceasuri

La fel ca mobila valoroasă, și ceasurile vechi tind să fie mai valoroase atunci când le revinzi. Când acestea sunt bine întreținute și funcționale, vor fi mereu persoane dispuse să plătească sume mari pentru astfel de ceasuri. Bineînțeles, nu orice chilipir se va putea revinde la un preț mare. Cel mai sigur este să investești în piese de designeri sau branduri renumite. Iată aici un articol despre cele mai bune mărci de ceasuri. 

Sperăm că acest articol te-a ajutat să înveți să cheltuiești în avantajul tău și chiar al familiei tale din viitor. Nu uita că atunci când cheltuiești înțelept în prezent, te poți bucura de avantaje financiare neașteptate în viitor.