News Mehedinti

5 idei de activități cool pe perioada stării de alertă

Data: 19-5-2020


După o perioadă lungă de restricții de circulație și de limitare a călătoriilor fără un motiv bine întemeiat, probabil că te întrebi dacă este sigur să părăsești locuința pentru a desfășura activități recreative, altele decât cele necesare pentru asigurarea nevoilor de bază. Răspunsul la întrebare este simplu: DA. Este  sigur să vizitezi locuri neaglomerate, cum ar fi un parc din localitate, să alegi o plimbare sau o drumeție în natură, sau chiar să practici un sport nou. Acesta are o mulțime de beneficii, începând cu satisfacția de a învăța ceva nou sau ieșirea din zona de confort și terminând cu o grămadă de distracție!

 

Ai nevoie de câteva idei? În lista de mai jos poți citi despre 5 activități cool pe care să le practici în siguranță pe perioada stării de alertă!

 

Ține minte! Dacă în afara locuinței intri în contact cu alte persoane, este necesar să porți o mască. Chiar dacă starea ta de sănătate este bună, poți fi un purtător asimptomatic, iar această măsură de protecție poate preveni răspândirea bolii.

 

1.    Plimbă-te în natură

Atunci când vrei să schimbi peisajul, dar nu îți dorești o activitate fizică intensă, o plimbare ți se va părea cea mai bună alegere. Nu numai că îți asigură o ieșire din casă, însă dacă alegi destinația înțelept, vei realiza că vei simți mult mai puțină anxietate. Un studiu publicat în anul 2020 în revista Environment and Behavior arată cum oamenii care suferă de stres cronic înregistrează scăderi mai mari ale cortizolul după ce fac o plimbare de 40 de minute în natură, față de cei care merg în casă pe bandă sau privesc natura la televizor. Totodată, starea lor fizică s-a îmbunătățit considerabil.

 

2.    Leagă-ți șireturile, este vremea pentru o alergare

Atâta vreme cât reușești să păstrezi distanța socială, alergatul este o alegere bună dacă vrei să petreci timp afară, dar să ai parte și de un antrenament cardio. Atunci când faci mișcare cu un scop, întregul proces și rezistența ta vor atinge cote maxime! Un lucru foarte important de care trebuie să ții cont este perioada zilei în care să faci jogging. Indicat este fie la primele ore ale dimineții, fie seara – sau atunci când sunt mai puțini oameni pe străzile din oraș.

 

3.    Urcă și coboară trepte

Chiar dacă alergatul nu este pe placul tău, poți avea totuși parte de un antrenament cardio în afara casei – mai ales dacă locuiești în apropierea unor scări sau a unei zone deluroase. Acest exercițiu este considerat unul de intensitate mare, așadar nu este recomandată practicarea lui continuă pentru mai mult de o oră. Sesiunea de sport poate fi alcătuită din intervale mai scurte, care să permită refacerea ritmului cardiac și a mușchilor.


4.    Încearcă noul sport olimpic 

Știai că skateboarding-ul își va face debutul ca disciplină olimpică vara aceasta la Tokyo? Adesea percepută ca o activitate a “rebelilor”, aceasta este o metodă bună de a arde calorii și de a te menține în formă. Deși este un sport individual, trebuie să iei în calcul păstrarea distanței de cel puțin doi metri față de ceilalți. Echipamentul de care ai nevoie este compus din placă, protecții și, cel mai important, încălțări dedicate. Modelul legendar Vans SK8 Hi este alegerea cea mai bună din punctul de vedere al rezistenței și al susținerii.

5.    Sportul care favorizează distanțarea socială

În primul rând, tenisul de câmp este un sport care nu presupune contactul cu alte persoane, se practică preponderent în aer liber, iar jucătorii unui meci stau de regulă la o distanță de 18 metri unul față de celălalt. Așadar, dacă îți iei o serie de măsuri de protecție, îl poți exersa în siguranță. Fie că dorești să dai câteva lovituri, fie vrei să joci un meci întreg, această activitate îmbină spiritul de competiție cu exercițiile cardio.

 

În concluzie, alege activitatea sportivă potrivită ție pe perioada stării de alertă și atinge-ți potențialul maxim!

 

Sursa photo: Shutterstock.com