News Mehedinti

5 motive să cumperi imprimantă cu laser

Data: 16-9-2020

Dacă vei dori să achiziÅ£ionezi o imprimantă pentru birou sau pentru acasă, vei avea de ales între cele cu jet de cerneală ÅŸi cele cu laser.

În vreme ce imprimantele cu jet au fost în trecut alegerea cea mai populară, tot mai mulÅ£i utilizatori optează în prezent pentru imprimantele cu laser, acestea oferind pe termen lung beneficii considerabile ÅŸi necesitând consumabile, precum 74C0H20, mult mai accesibile.

Iată cinci motive pentru care ar trebui să cumperi o imprimantă cu laser.

Sunt mai rapide

Este adevărat că există imprimante moderne cu jet care pot ajunge la 75 ppm, dar acest lucru se intâmplă rar. Imprimantele laser sunt prima alegere dacă îÅ£i doreÅŸti viteza de printare. Acesta este aspect foarte important dacă ai mult de listat zilnic ÅŸi vrei să câÅŸtigi timp, sau sunt mai mulÅ£i utilizatori care vor folosi aceeaÅŸi imprimantă. O imprimantă medie cu laser poate ajunge la 40 ppm, dar sunt ÅŸi modele care oferă viteze mai mari. 

Oferă calitate sporită a printului

Imprimantele cu laser oferă cea mai bună calitate pentru printarea textului negru mic, care va fi mult mai clar ÅŸi mai curat decât la cele cu jet. Acest lucru este garantat de metoda de imprimare folosită care nu permite împrăştierea sau întinderea tonerului pe hârtie. În plus, sunt imprimante laser care oferă o calitate excepÅ£ională ÅŸi la rezoluÅ£ie înaltă, atât pentru text cât ÅŸi pentru grafică ÅŸi fotografii. 

Dispun de o capacitate mare pentru coli

Imprimantele laser au fost concepute pentru uzul comercial ÅŸi permit susÅ£inerea unui număr impresionant de coli. Acest aspect este important dacă imprimanta este partajata într-un birou cu mulÅ£i utilizatori. Astfel, imprimantele laser pot face utilizării constante ÅŸi unui ritm susÅ£inut de job-uri, fără a avea nevoie contant de realimentare, ceea ce va creÅŸte productivitatea. 

Costuri mai mici de funcţionare

Chiar dacă au preÅ£ul iniÅ£ial mai mare decât o imprimantă cu jet, imprimantele cu laser, pe termen lung, înregistrează costuri mai mici cu consumabilele. Comparativ cu cerneala, tonerul pentru imprimanta laser durează mai mult ÅŸi facilitează printarea mai multor coli, ceea ce înseamnă un preÅ£ pe pagina mai mic. În plus, se pot găsi ÅŸi tonere compatibile pentru imprimantele laser, care sunt mai ieftine decât cele originale ÅŸi reduc ÅŸi mai mult preÅ£ul pe pagină. 

Sunt silenţioase

Imprimantele laser sunt în general cu mult mai silenÅ£ioase decât cele cu jet de cerneală, aspect foarte important într-un birou în care se doreÅŸte un mediu liniÅŸtit ÅŸi plăcut de lucru. 

Sursa de imagine:

Proxima Studio / Shutterstock.com