News Mehedinti

5 motive să cumperi imprimantă cu laser

Data: 16-9-2020

Dacă vei dori să achiziţionezi o imprimantă pentru birou sau pentru acasă, vei avea de ales între cele cu jet de cerneală şi cele cu laser.

În vreme ce imprimantele cu jet au fost în trecut alegerea cea mai populară, tot mai mulţi utilizatori optează în prezent pentru imprimantele cu laser, acestea oferind pe termen lung beneficii considerabile şi necesitând consumabile, precum 74C0H20, mult mai accesibile.

Iată cinci motive pentru care ar trebui să cumperi o imprimantă cu laser.

Sunt mai rapide

Este adevărat că există imprimante moderne cu jet care pot ajunge la 75 ppm, dar acest lucru se intâmplă rar. Imprimantele laser sunt prima alegere dacă îţi doreşti viteza de printare. Acesta este aspect foarte important dacă ai mult de listat zilnic şi vrei să câştigi timp, sau sunt mai mulţi utilizatori care vor folosi aceeaşi imprimantă. O imprimantă medie cu laser poate ajunge la 40 ppm, dar sunt şi modele care oferă viteze mai mari. 

Oferă calitate sporită a printului

Imprimantele cu laser oferă cea mai bună calitate pentru printarea textului negru mic, care va fi mult mai clar şi mai curat decât la cele cu jet. Acest lucru este garantat de metoda de imprimare folosită care nu permite împrăştierea sau întinderea tonerului pe hârtie. În plus, sunt imprimante laser care oferă o calitate excepţională şi la rezoluţie înaltă, atât pentru text cât şi pentru grafică şi fotografii. 

Dispun de o capacitate mare pentru coli

Imprimantele laser au fost concepute pentru uzul comercial şi permit susţinerea unui număr impresionant de coli. Acest aspect este important dacă imprimanta este partajata într-un birou cu mulţi utilizatori. Astfel, imprimantele laser pot face utilizării constante şi unui ritm susţinut de job-uri, fără a avea nevoie contant de realimentare, ceea ce va creşte productivitatea. 

Costuri mai mici de funcţionare

Chiar dacă au preţul iniţial mai mare decât o imprimantă cu jet, imprimantele cu laser, pe termen lung, înregistrează costuri mai mici cu consumabilele. Comparativ cu cerneala, tonerul pentru imprimanta laser durează mai mult şi facilitează printarea mai multor coli, ceea ce înseamnă un preţ pe pagina mai mic. În plus, se pot găsi şi tonere compatibile pentru imprimantele laser, care sunt mai ieftine decât cele originale şi reduc şi mai mult preţul pe pagină. 

Sunt silenţioase

Imprimantele laser sunt în general cu mult mai silenţioase decât cele cu jet de cerneală, aspect foarte important într-un birou în care se doreşte un mediu liniştit şi plăcut de lucru. 

Sursa de imagine:

Proxima Studio / Shutterstock.com