News Mehedinti

Achiziționarea unei mașini second hand - 3 aspecte pe care nu trebuie le ignori

Data: 6-12-2021

AchiziÈ›ionarea unei maÈ™ini reprezintă o alegere care trezeÈ™te foarte multe semne de întrebare. Este normal să fie aÈ™a având în vedere câte tipuri de maÈ™ini există pe piaÈ›a auto. Această decizie reprezintă o adevărată provocare. Trebuie să alegi marca, culoarea, dimensiunile È™i alte aspecte funcÈ›ionale care ar trebui să se potrivească cu nevoile tale. Dacă nu vrei să cumperi o maÈ™ină nouă È™i optezi pentru una second hand, mai apar o serie de întrebări. Atunci când alegi să cauÈ›i o maÈ™ină la mâna a doua trebuie să fii foarte atent. Este necesar să nu ignori niciun aspect, altfel te-ai putea trezi cu multe neplăceri È™i situaÈ›ii neprevăzute.

Iată ce aspecte nu trebuie să ignori

Prețul

MaÈ™inile second hand au preÈ›uri mult mai avantajoase față de cele noi. Dacă È™i funcÈ›ionează aÈ™a cum o fac cele noi sunt chiar o investiÈ›ie bună. Înainte să faci o alegere trebuie să cercetezi foarte bine piaÈ›a auto de maÈ™ini. DeÈ™i sunt maÈ™ini la mâna a doua, preÈ›ul nu trebuie ignorat. Cu siguranță nu îÈ›i doreÈ™ti să plăteÈ™ti peste ceea ce îÈ›i oferă, dar nici să plăteÈ™ti foarte puÈ›in È™i să nu te bucuri de maÈ™ină pentru prea mult timp. Studiind piaÈ›a îÈ›i vei face o idee asupra preÈ›urilor practicate È™i astfel vei lua mai uÈ™or o decizie pe care să nu o regreÈ›i. În majoritatea cazurilor, preÈ›urile care par sub nivelul maÈ™inii pot reprezenta o înÈ™elătorie.

Funcționalitatea

Înainte de a lua orice decizie este imperios necesar să ceri o revizie tehnică. În acest mod vei afla dacă maÈ™ina pe care ai pus ochii este cu adevărat aÈ™a cum È›i-a fost prezentată. Chiar dacă vânzătorul deÈ›ine istoricul reviziilor tehnice, mersul la un service te va scăpa de o mulÈ›ime de bănuieli. În plus, este recomanda să supui maÈ™ina unui test de conducere. Astfel vei vedea cum se descurcă aceasta în trafic È™i cum te simÈ›i tu când o conduci. În cazul maÈ™inilor second-hand, un test de condus poate scoate la iveală multe probleme de care la o primă impresie nu bănuiai. Nu ignora importanÈ›a acestui aspect deoarece te va ajuta să te asiguri că lucrul în care urmează să investeÈ™ti este de durată.

Documentația

Un aspect la fel de important ca preÈ›ul È™i funcÈ›ionalitatea este documentaÈ›ia maÈ™inii. Aceasta trebuie să aibă toate actele la zi È™i în regulă din toate punctele de vedere. Este imperios necesar să dispui de un istoric al reviziilor È™i al reparaÈ›iilor la care a fost supus autovehiculul. O firmă autorizată care se ocupă cu vânzarea maÈ™inilor second hand este varianta cea mai recomandată la care să apelezi. În astfel de situaÈ›ii, aceÈ™tia îÈ›i vor pune la dispoziÈ›ie o mulÈ›ime de servicii care să te ajute să faci alegerea potrivită nevoilor tale. De asemenea, va fi mult mai simplu să te asiguri care este numărul real de kilometri parcurÈ™i.  Atunci când apelezi la astfel de persoane vei avea parte de beneficii pe care nu le-ai avea cumpărând de la cineva neautorizat. Este mai bine să mergi la sigur, decât să îÈ›i asumi riscuri în ceea ce priveÈ™te o astfel de achiziÈ›ie.

AchiziÈ›ionarea unei maÈ™ini second hand implică multe aspecte la care trebui să fii atent. Este important să nu te grăbeÈ™ti È™i să descoperi È™i să te informezi asupra maÈ™inii, astfel încât la final să fii mulÈ›umit de alegerea făcută.

Sursa foto: Pexels.com.