News Mehedinti

ADRIAN NĂSTASE va fi eliberat condiţionat azi

ADRIAN NĂSTASE va fi eliberat condiţionat azi

Data: 21-8-2014

ADRIAN NÄ‚STASE va fi eliberat condiÅ£ionat azi, a decis instanÅ£a. Pe 23 iulie, Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea lui ADRIAN NÄ‚STASE de eliberare condiÅ£ionată, însă DNA a atacat decizia magistraÅ£ilor.
ADRIAN NÄ‚STASE va fi, din aceată seară, un om liberInstanÅ£a a respins contestaÅ£ia DirecÅ£iei NaÅ£ionale AnticorupÅ£ie ÅŸi a menÅ£inut decizia Judecătoriei Sectorului 4, prin care s-a stabilit ca fostul premier Adrian Năstase să fie eliberat condiÅ£ionat, notează Mediafax.

Tribunalul Ilfov a dispus punerea de îndată în libertate a lui ADRIAN NÄ‚STASE, acesta urmând să plece joi din Penitenciarul Jilava.

Serviciul de executări penale al instanţei urmează să comunice această decizie Penitenciarului Jilava, dar şi altor instituţii ale statului.

După procesarea documentului de la instanţă, Penitenciarul Jilava urmează să încheie formalităţile în cazul lui Adrian Năstase ÅŸi să îl elibereze.

Ce restricÅ£ii are Năstase după ieÅŸirea din închisoare

În urma deciziei de astăzi a magistraÈ›ilor, pentru fostul premier va urma o perioadă de probaÈ›iune, în care va putea chiar să părăsească È›ara. Adrian Năstase va trebui doar să anunÈ›e autoritățile de fiecare dată cÈ›nd părăseÈ™te localitatea, È›ara sau locul de muncă.

Chiar dacă a fost eliberat, Adrian Năstase nu va putea vota. Asta pentru că instanÅ£a l-a mai condamnat pe Năstase la cinci ani interzicerea unor drepturi, după executarea pedepsei cu închisoarea, respectiv: dreptul de a alege ÅŸi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcÅ£ii elective publice; dreptul de a ocupa o funcÅ£ie implicând exerciÅ£iul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcÅ£ie sau de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârÅŸirea infracÅ£iunii. Realitatea.net