News Mehedinti

Afla ACUM care sunt instrumentele obișnuite care trebuie să utilizeze un amplificator

Data: 5-10-2021

Amplificatorul de instrument este un dispozitiv conceput pentru a fi utilizat cu un instrument muzical electric. Instrumentele au timbre diferite, iar pentru fiecare tip e necesară o amplificare specializată. De aceea, în prezent, există o gamă variată de amplificatoare disponibile pe piață. În timp ce amplificatoarele multifuncÈ›ionale îÈ™i fac treaba indiferent de instrument, cele specializate oferă un sunet mai clar È™i mai bun. Dacă vrei să afli care sunt instrumentele care trebuie să utilizeze un amplificator pentru un sunet cât mai bun, citeÈ™te în continuare acest articol.

Top 5 instrumente la care poți folosi un amplificator

Amplificator pentru bas

Acesta este special construit pentru a face față bătăilor joase ca frecvență. ObÈ›inerea corectă a sunetului necesită difuzoare mari È™i puternice. La fel ca amplificatorul de chitară, vine în două configuraÈ›ii: combinat È™i stack. GăseÈ™ti o gamă variată de amplificatoare în magazinul de specialitate mcmusic.ro, cunoscut pentru calitatea produselor, dar È™i pentru preÈ›urile avantajoase.

Amplificator pentru chitară

Acesta este special conceput pentru chitară È™i are ca scop îmbunătățirea tonului rezultat. Amplificatorul pentru chitară combinat este un model frecvent utilizat, fiindcă este comod È™i portabil È™i are difuzoarele È™i secÈ›iunea de amplificator într-un singur dulap. Amplificatorul stack are carcase dedicate pentru fiecare secÈ›iune de amplificator È™i pentru difuzoare. 

Amplificator acustice

Amplificatoarele acustice sunt proiectate special pentru a gestiona dinamica È™i nuanÈ›ele instrumentelor acustice, de la pian acustic, până la chitară acustică. Amplificatoarele acustice înclină pentru un sunet neutru, care poate fi folosit È™i pentru voce. Este ideal pentru artiÈ™tii care cântă în locuri mici. 

Amplificator de tambur

Amplificatorul de tambur are două funcții principale: amplificarea tobei electrice și folosirea că monitor de scenă. Acestea pot reproduce cu fidelitate un spectru larg de frecvențe, cu avantajul că pot gestiona mult mai bine tranzitorii de frecvență joasă.

 Amplificator multifuncÈ›ional

Amplificatoarele multifuncÈ›ionale îÈ™i îndeplinesc scopul pentru orice tip de instrument, oferind o amplificare simplă. Sunt ideale pentru aceia care performează la mai multe instrumente sau deÈ›in locaÈ›ii în care se găzduiesc mai multe evenimente cu diverse instrumente. Majoritatea instrumentiÈ™tilor au optat pentru acest tip de amplificator, fiind foarte versatil.

Când cânÈ›i la un instrument muzical, trebuie să foloseÈ™ti accesoriile potrivite care să îÈ›i amplifice performanÈ›a. Indiferent de instrumentul la care cânÈ›i, este necesar să foloseÈ™ti un amplificator pentru a da carierei tale o notă de profesionalism È™i performanță. Amplificatoarele sunt utile nu doar pentru a înregistra în studio, ci È™i când performezi pe scenă.

Sursă foto: pexels.com