News Mehedinti

Află mai multe despre jocul de bridge

Data: 11-6-2024

trebuie să dispui de un buget uriaș și nici măcar nu ai nevoie de timp peste măsura posibilităților. Rapid, cam cât ai zice bonus la depunere, ușor ca o rundă de păcănele, facil precum orice click dat la repezeală. Dar să nu te confuzăm mai mult, uite tot ce trebuie să știi despre jocul de cărți bridge.

Fundamentele Bridge-ului: Sisteme și Convenții - cum se joacă

Se crede despre bridge că ar fi un derivat al jocului whist, acesta jucându-se între patru persoane, cu un pachet întreg de 52 de cărți, din care asul este cel mai important; toate cărțile sunt distribuite în mod egal participanților.

Ulterior aceștia alcătuiesc două perechi nume axe, care se situează pe laturi opuse și care reprezintă echipe concurente. Așadar, după amestecarea fermă a cărților la fiecare ajunge câte 13 levate per joc. De reținut este că fiecare participant va avea un nume și fiecare este responsabil de evaluarea cărților primite, cât mai ales să dedică cum va juca prima mână.

Trebuie să-ți îmbunătățești cercetarea cu privire la regulile jocului, dar e important să știi că obiectivul fiecărei echipe este să câștige cât mai multe levate posibil. O levată are loc atunci când fiecare dintre cei patru jucători a pus o carte pe masă. Un element esențial al jocului este că aceste cărți trebuie să fie jucate în culoarea selectată de jucătorul care începe.

Ca termeni, trebuie să reții că jocul avansează în patru faze, numite done (acțiuni procedurale sau activități competitive). Se începe cu împărțitul cărților, se continuă cu licitația și apoi cu jocul propriu-zis, ca totul să se încheie cu calcularea și notarea rezultatelor din timpul rundei.Bine, nu prea ai putea noul fără să cunoști termenii, noi aici am prezentat doar câțiva dintre aceștia, însă îți vei da seama că doar pe masura ce vei juca îți va fi la îndemâna să te familiarizezi cu ei și mai ales să îi înțelegi.
Dezvoltarea Strategiilor Avansate

Înainte de a trece la această etapă de documentare, adică să te gândești ce fel de trucuri să aplici ca să poți câștigi, îți recomandăm cu tărie să nu treci peste înțelegerea cât mai fermă a jocului, pentru că altfel îți anulezi încă de la început orice posibile atu-uri. Așadar, în încercarea de a avea succes la bridge, începe prin a juca pentru a înțelege și apoi învăța din greșeli - reține că totul stă în coordonare, că este un joc de echipă și că ai nevoie de tactici fine, cu abordare precisă.

Fiind un joc de cărți, unul în care punctele și rundele contează, o strategie aparate de luat în considerare este număratul cărților, dar pentru asta este nevoie de ceva experiență, una care se acumulează doar odată cu timpul - este ceva ce se deprinde doar cu practică.

Însă, la fel de important este faptul că, fiind un joc de echipă, coordonarea cu cel cu care îți împarți reușitele și eșecurile, să fie pe aceeași lungime de undă - comunicarea, stilul, sunt elemente care sudează legături și implicit condiționează rezultatul final.

Totodată este important să se găsească un echilibru între asumarea riscurilor și recompensele primite, pentru că succesul la bridge este unul delicat - practic, trebuie nu doar să știi să iei deciziile bune, cât mai ales să îți dai seama când să le iei. Și așa ajungem la încă un aspect care este parte din strategia de succes: combinație dintre adaptabilitate și  flexibilitate.

Motive să încerci jocul Bridge

Dacă nu te-am convins prin descrierile de mai sus, venim cu completări aici, ca să-ți înșirăm câteva motive pentru care noi credem că acest joc este unul musai de încărcat, cu sau fără experiența care se impune:

nu există riscul să te plictisească, pentru că nici o rundă nu vă semăna cu cealaltă, mai cu seamă că ești mereu provocat, ba poate chiar te frustreaza și enervează cât să vrei să joci mai mult, din nou
îți stimulează mintea, pentru că ți se solicită de foarte multe ori să iei decizii rapide și radicale, dar mai ales te provoacă să reții lucruri, dar și să fii mereu mental în alertă îți poate îmbunătăți sănătatea fizică, prin impulsionarea sistemului imunitar că urmare a stimulării cortexului care produce mai multe celule albe
o foarte bună metodă de socializare, de a întâlni persoane noi, cât mai ales de a crea legături puternice cu indivizi cu care nu ai fi zis că ai lucruri în comun dezvoltarea unor bune tactici de negociere  un joc foarte distractiv, rapid și ușor de învățat și stăpânit  este un joc fără costuri ascunse, nu este costisitor și nu îți solicită bugetul prea mult jocul te prinde cu atâta ușurință, că uiți de orice probleme este un joc potrivit tuturor, indiferent de vârstă, de experiență, de pregătire

Concluzie

Ne-ar plăcea să credem că după ce ai parcurs acest material ai deja câteva date care să te ajute să-ți faci o idee despre ceea ce jocul Bridge reprezintă. Sigur, nu îți poți da seama dacă ar fi placul tău sau dacă este ceea ce cauți, până nu îl încerci, dar măcar acum știi ceva mai multe despre unul dintre jocurile care se joacă mai ales în Statele Unite, în speță în rândul celor de vârsta a doua. Asta, fără să însemne că este interzis altora sau că preferat doar de un anumit grup. Îl recomandăm tuturor curioși care vor să încerce ceva nou în materia de gambling.