News Mehedinti

Alegerea aspiratorului perfect pentru tine - Aspecte de luat în considerare

Data: 8-5-2023

Aspiratorul este aparatul electrocasnic fără de care o casă nu ar putea fi îngrijită È™i întreÈ›inută cum ar trebui, iar alegerea aspiratorului potrivit după suprafaÈ›a È™i tipul de pardoseli prezente este foarte importantă, pentru ca aspiratul È™i curățenia să fie mai mult o plăcere decât o obligaÈ›ie. 

Iată criteriile după care să alegi aspiratorul perfect

1. Suprafața și tipul de pardoseli care au nevoie de aspirare

Cel mai important lucru în alegerea unui aspirator este criteriul suprafeÈ›ei care are nevoie de aspirare, cum ar fi o casă sau un apartament. De exemplu, pentru un apartament cu o suprafață de 2 sau 3 camere care are atât covoare cât È™i parchet sau gresie este potrivit un aspirator cu sau fără sac, nefiind nevoie de o putere de aspirare mare sau o capacitate de depozitare a mizeriei prea mare deoarece spaÈ›iul de depozitare contează foarte mult în acest caz. Pentru o casă cu două etaje, unde locuiesc mai multe persoane È™i există È™i un set de scări, ar fi potrivit un aspirator cu o putere mai mare de aspirare È™i o capacitate mare de depozitare a prafului È™i a scamelor.

2. Persoanele cu alergii

În cazul în care sunt persoane cu alergii la praf care au nevoie de un mediu fără praf È™i scame, se recomandă cumpărarea unui aspirator cu filtrare prin apă care s-a dovedit de-a lungul timpului să fie cel mai potrivit pentru acest gen de persoane. În cazul în care nu doreÈ™ti să achiziÈ›ionezi un acest fel de aspirator, care poate este prea mare È™i mai puÈ›in ergonomic decât unul clasic, trebuie să acorzi atenÈ›ie la filtrul de aer pe care modelul dorit îl deÈ›ine, cele mai bune filtre fiind cele HEPA, care filtrează până la 99.9% din alergeni È™i particule de praf. 

3. Roboți de aspirare

În cazul în care doreÈ™ti să fii în pas cu moda, cea mai bună alegere pentru tine este un robot de aspirare, care îÈ›i va lua de pe umeri greutatea È™i munca aspiratului. AceÈ™ti roboÈ›ei au fost creaÈ›i special pentru a uÈ™ura munca gospodinelor care nu au mereu timp de aspirat, fiind setaÈ›i să aspire toate zonele care le sunt indicate de către cumpărător. De exemplu, majoritatea brandurilor au creat o aplicaÈ›ie proprie prin care proprietarul poate să-i indice aspiratorului suprafaÈ›a care trebuie aspirată, făcându-i un traseu acestuia. Este important de reÈ›inut să nu laÈ™i roboÈ›elul pe scări iar, în cazul în care în casă există È™i covoare, încearcă să le aspiri dinainte, deoarece acestea au nevoie de o putere mai mare de aspirare.

4. Aspiratoare cu spălare

Aspiratoarele cu spălare sunt destinate atât uzului industrial sau comercial, cât È™i a celui casnic, deoarece sunt eficiente È™i curăță foarte bine. Din această categorie de aspiratoare există atât aspiratoare cu spălare pentru pardoseli, cât È™i pentru geamuri, tu doar trebuie să te decizi asupra cărei suprafeÈ›e vei avea nevoie de curățare È™i alege aparatul perfect din gama de aspiratoare disponibilă pe site-ul celor de la Altex.ro, având acolo o mulÈ›ime de produse potrivite fiecărei case.

AÈ™adar, alege aspiratorul perfect pentru tine È™i casa ta È™i bucură-te de micul ajutor la treburile casnice. 

Sursa foto: Unsplash.com