News Mehedinti

Alegerea aspiratorului perfect pentru tine - Aspecte de luat în considerare

Data: 8-5-2023

Aspiratorul este aparatul electrocasnic fără de care o casă nu ar putea fi îngrijită și întreținută cum ar trebui, iar alegerea aspiratorului potrivit după suprafața și tipul de pardoseli prezente este foarte importantă, pentru ca aspiratul și curățenia să fie mai mult o plăcere decât o obligație. 

Iată criteriile după care să alegi aspiratorul perfect

1. Suprafața și tipul de pardoseli care au nevoie de aspirare

Cel mai important lucru în alegerea unui aspirator este criteriul suprafeței care are nevoie de aspirare, cum ar fi o casă sau un apartament. De exemplu, pentru un apartament cu o suprafață de 2 sau 3 camere care are atât covoare cât și parchet sau gresie este potrivit un aspirator cu sau fără sac, nefiind nevoie de o putere de aspirare mare sau o capacitate de depozitare a mizeriei prea mare deoarece spațiul de depozitare contează foarte mult în acest caz. Pentru o casă cu două etaje, unde locuiesc mai multe persoane și există și un set de scări, ar fi potrivit un aspirator cu o putere mai mare de aspirare și o capacitate mare de depozitare a prafului și a scamelor.

2. Persoanele cu alergii

În cazul în care sunt persoane cu alergii la praf care au nevoie de un mediu fără praf și scame, se recomandă cumpărarea unui aspirator cu filtrare prin apă care s-a dovedit de-a lungul timpului să fie cel mai potrivit pentru acest gen de persoane. În cazul în care nu dorești să achiziționezi un acest fel de aspirator, care poate este prea mare și mai puțin ergonomic decât unul clasic, trebuie să acorzi atenție la filtrul de aer pe care modelul dorit îl deține, cele mai bune filtre fiind cele HEPA, care filtrează până la 99.9% din alergeni și particule de praf. 

3. Roboți de aspirare

În cazul în care dorești să fii în pas cu moda, cea mai bună alegere pentru tine este un robot de aspirare, care îți va lua de pe umeri greutatea și munca aspiratului. Acești roboței au fost creați special pentru a ușura munca gospodinelor care nu au mereu timp de aspirat, fiind setați să aspire toate zonele care le sunt indicate de către cumpărător. De exemplu, majoritatea brandurilor au creat o aplicație proprie prin care proprietarul poate să-i indice aspiratorului suprafața care trebuie aspirată, făcându-i un traseu acestuia. Este important de reținut să nu lași roboțelul pe scări iar, în cazul în care în casă există și covoare, încearcă să le aspiri dinainte, deoarece acestea au nevoie de o putere mai mare de aspirare.

4. Aspiratoare cu spălare

Aspiratoarele cu spălare sunt destinate atât uzului industrial sau comercial, cât și a celui casnic, deoarece sunt eficiente și curăță foarte bine. Din această categorie de aspiratoare există atât aspiratoare cu spălare pentru pardoseli, cât și pentru geamuri, tu doar trebuie să te decizi asupra cărei suprafețe vei avea nevoie de curățare și alege aparatul perfect din gama de aspiratoare disponibilă pe site-ul celor de la Altex.ro, având acolo o mulțime de produse potrivite fiecărei case.

Așadar, alege aspiratorul perfect pentru tine și casa ta și bucură-te de micul ajutor la treburile casnice. 

Sursa foto: Unsplash.com