News Mehedinti

Ar trebui bărbații să care poșeta femeii?

Ar trebui bărbații să care poșeta femeii?

Data: 27-4-2020

 Ridicol sau romantic? Te-ai gândit cum arată bărbatul tău pe stradă atunci când i-ai dat poșeta să ți-o care? Crezi că se simte în largul lui să poarte un accesoriu feminin pe umăr? Sau poate te gândești că este un gest romantic. Că împărțiți totul și vă puteți schimba rolurile și sarcinile oricând. Sunteți mai mult decât un cuplu, sunteți un monolit, așa că nu contează gura lumii. Dar, până la urmă, de ce faci asta? Ce semnifică gestul tău? Este, pur și simplu, prea grea poșeta sau transmiți un anumit mesaj? 

Iată, în continuare, de ce ar trebui să îți țină bărbatul poșeta atunci când îi ceri acest lucru:

1. Este un gest gentil

Este ca atunci când îți deschide portiera mașinii sau ușa vreunei încăperi. Sau când apasă butonul de la lift. A-ți purta geanta este o faptă de domn. În cuplu, el este cel care se ocupă de lucrurile grele din punct de vedere fizic. Așa că este, până la urmă, un gest normal. Un adevărat gentleman se va oferi să facă acest lucru. Desigur, dacă are în mâini sacoșele pline și îi ceri asta, ceva nu este în regulă.

Iar dacă tot ți-o poartă, sugerează-i că nu ți-ar mai strica una. Poți să vezi colecția nouă ca să-ți alegi ceva frumos.

2. Este masculin

Mai este un motiv pentru care purtatul poșetei de către bărbat este un subiect tabu. Modul în care acesta o ține. Dacă gestul este profund masculin, atunci nu va fi nicio problemă. Există, însă, bărbați care și-o pun, pur și simplu, pe după umeri. Aici intervine ridicolul. Contrastul dintre trăsăturile masculine și feminitatea poșetei nu poate stârni decât ilaritate.

3. Este dulce

Ți s-a întâmplat, probabil, câteodată, ca geanta să te jeneze atunci când ești în plin shopping. Când ești la raionul de haine, spre exemplu, și probezi ceva. De ce să nu te ajute? Pe lângă faptul că o face să te privească într-o lumină cu totul nouă, gestul este, incontestabil, dulce. 

4. Se adresează femeilor

Unii masculi alfa – așa cum se intitulează unii dintre aceștia – sunt total împotriva acestei idei. Este, pentru ei, un gest total nedemn și foarte, foarte ciudat. Din punctul lor de vedere, ar trebui să-ți ții singură poșeta, în primul rând pentru că este a ta și, apoi, pentru că nu vrea să arate ridicol pentru tine.

Dar tu poate nu mai dai doi bani pe aceste orgolii bărbătești. Poate că acum douăzeci și treizeci de ani era altceva, dar, cu siguranță, nu acum. În zilele noastre, femeile resping tipii care se comportă ca niște copii răsfățați la fiecare cinci secunde.

5. Îl face mai sigur și încrezător

Bărbatul tău se va simți mai sigur pe el dacă îți va ține, din când în când, geanta. După ce va reuși să învingă această cutumă a societății, va depăși aspectele critice ale problemei.

În concluzie, nu este nimic ridicol și degradant în a-i cere partenerului să îți care poșeta. Și încă ceva: în general, doar cuplurile bine sudate recurg la astfel de artificii.

sursa foto - 123rf.com