News Mehedinti

ASISTENT SOCIAL, arestat pentru relaţii sexuale cu o fetiţă de 11 ani dintr-o casă familială

ASISTENT SOCIAL, arestat pentru relaţii sexuale cu o fetiţă de 11 ani dintr-o casă familială

Data: 9-10-2013

Un bărbat de 32 de ani, angajat ca asistent social într-o casă de tip familial din Turda, judeÅ£ul Cluj, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, după ce ar fi întreÅ£inut relaÅ£ii sexuale cu o fetiţă de 11 ani din centru, cu acordul acesteia, ÅŸi ar fi făcut un film ÅŸi poze indecente.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de PoliÅ£ie JudeÅ£ean (IPJ) Cluj, Adriana Vornicu, a declarat, marÅ£i, corespondentului MEDIAFAX că poliÅ£iÅŸtii au fost sesizaÅ£i despre caz la începutul lunii octombrie.

"În 2 octombrie, PoliÅ£ia a fost sesizată cu privire la faptul că în municipiul Turda un bărbat în vârstă de 32 de ani a întreÅ£inut raporturi sexuale cu o minoră. PoliÅ£iÅŸtii s-au deplasat la faÅ£a locului ÅŸi au stabilit că cele sesizate se confirmă. În urma cercetărilor efectuate, bărbatul a fost reÅ£inut pentru 24 de ore ÅŸi o zi mai târziu a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, iar instanÅ£a a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru săvârÅŸirea infracÅ£iunii de act sexual cu un minor", a spus Vornicu.

Directorul casei familiale private "Lucas" din Turda, Daniela Constantinescu, a declarat, marÅ£i, corespondentului MEDIAFAX, că bărbatul, care era angajat al instituÅ£iei, a fost reclamat la PoliÅ£ie după ce într-un calculator au fost găsite mai multe poze indecente făcute de către acesta unei fetiÅ£e din centru.

"În 2 octombrie a fost sesizată PoliÅ£ia după ce s-au descoperit într-un calculator mai multe fotografii indecente făcute de angajatul nostru unei minore. Am predat probele la PoliÅ£ie ÅŸi am sesizat ÅŸi DirecÅ£ia JudeÅ£eană de ProtecÅ£ie a Copilului Cluj. Nu ÅŸtiu nimic despre faptul că angajatul nostru ar fi întreÅ£inut relaÅ£ii sexuale cu minora, aÅŸteptăm concluziile oficiale ale anchetei PoliÅ£iei. Am dus fata ÅŸi la IML, dar nu avem un rezultat al cercetărilor. Bărbatul are 32 de ani ÅŸi a fost angajat din aprilie 2012 în centrul nostru ca asistent social. În centru sunt internaÅ£i, în total, opt copii", a spus Constantinescu.

Potrivit acesteia, imediat după incident, copila a fost consiliată psihologic, iar bărbatului i-a fost suspendat contractul de muncă, urmând ca, în cazul în care instanÅ£a va emite o sentinţă definitivă ÅŸi irevocabilă de condamnare, să-i fie desfăcut contractul de muncă.

Directorul DirecÅ£iei JudeÅ£ene de ProtecÅ£ie a Copilului Cluj, Daniel TămaÅŸ, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX că instituÅ£ia pe care o conduce a iniÅ£iat consilierea psihologică a fetei, în condiÅ£iile în care raportul sexual ar fi avut loc "cu consimţământul acesteia".

"Trauma este evidentă ÅŸi adâncă, pentru că vorbim de o minoră de 11 ani care a întreÅ£inut relaÅ£ii sexuale cu un adult, cu consimţământ, deci nu este o faptă de viol sau abuz. Aici este marea dilemă a noastră, pentru că intervenÅ£ia va fi un pic mai complicată. În plus, s-au descoperit ÅŸi un filmuleÅ£ video ca pentru adulÅ£i ÅŸi fotografii cu fetiÅ£a. Vom avea nevoie de intervenÅ£ie psihologică pe un alt palier decât cel clasic. Va avea loc o evaluare ÅŸi vom decide dacă se va impune scoaterea fetiÅ£ei din acel centru ÅŸi mutarea ei într-un centru de plasament al nostru", a spus TămaÅŸ.

Cazul a intrat ÅŸi în atenÅ£ia AgenÅ£iei JudeÅ£ene pentru Plăţi ÅŸi InspecÅ£ie Socială (AJPIS) Cluj care va declanÅŸa o anchetă la casa familială "Lucas", în condiÅ£iile în care AJPIS a acreditat-o pentru a avea grijă de copii.

"Vom face o anchetă să vedem ce s-a întâmplat acolo. Vom verifica calitatea serviciilor oferite", a spus Paula Nicoară, inspector social AJPIS Cluj.

Potrivit acesteia, casa "Lucas" funcÅ£ionează din 2011, iar în 2014 va trebuie să fie reacreditată.

Casa de tip familial "Lucas" a fost înfiinÅ£ată de FundaÅ£ia "Sfântul Daniel" din Turda, împreună cu o fundaÅ£ie elveÅ£iană. Realitatea.net