News Mehedinti

Aștepți un bebe și nu știi cum să-i decorezi camera? Iată 4 sfaturi practice pentru designul camerei unui bebeluș!

Data: 5-1-2021

Ești foarte nerăbdătoare să faci cunoștință cu bebelușul tău și îți dorești să aibă tot ce e mai bun. Pregătirile camerei unui nou-născut pot fi o experiență stresantă, deoarece nu îl cunoști încă pe micuț și nu poți știi exact ce i-ar plăcea. Iată un răspuns simplu. Bebelușilor nu le pasă de cât de frumos e modelul de pe tapet sau dacă pereții sunt vopsiți mov-lavandă sau albastru deschis. Prin urmare, atunci când pregătești camera unui copil, trebuie să fii practică, să nu investești prea mult și să lași loc de schimbare. 

 

Iată 5 lucruri de care trebuie să ții cont când pregătești camera pentru micuțul tău

  1. Creează spații de depozitare

Nu o să fie niciodată o idee bună să lași biberoane, jucării sau pamperși pe jos. Ai grijă să ai îndeajuns de multe spații de depozitare pentru lucrurile bebelușului tău și să fie mereu aproape ca să le poți pune înapoi după ce le folosești. Nu este indicat să fie dezordine pe jos pentru că spațiul micuțului va fi mereu circulat și ultimul lucru pe care ți-l dorești este să te împiedici de ceva din cauza agitației. 

  1. Alege pătuțul potrivit

Înainte să achiziționezi un pătuț, verifică ce dimensiuni îți permite spațiul din cameră. Cu siguranță nu îți dorești să ai una înghesuită. Totuși, dacă știi că nu ai prea mult loc, poți opta pentru unul cu roți, ca să poți să-l muți mai ușor când ai nevoie. Însă, acestea nu sunt întotdeauna sigure, deoarece bebelușii se mișcă mult și există posibilitatea să miște singur patul și să-și pună viața în pericol. 

Un alt aspect la care trebuie să te gândești atunci când vrei să achiziționezi această piesă de mobilier indispensabilă este materialul. De exemplu, plasticul poate fi mai ieftin, însă nu este prea rezistent, în schimb, pătuțurile din lemn sunt o variantă calitativă și durabilă. Cine știe, poate chiar îl vei putea folosi și pentru bebelușul numărul 2!

  1. Menține o atmosferă potrivită pentru somn

Nu îți fie teamă de întuneric! Ai grijă ca lumina din cameră să poată mima oricând noaptea, deoarece corpul este făcut să doarmă când este întuneric. Cu toate acestea, bebelușii au nevoie de mai mult somn, chiar și în timpul zilei. Alege niște perdele mai groase sau jaluzele ca să poți face oricând întuneric în cameră. 

Atunci când prichindelul vede lumină, este stimulat imediat și începe să plângă, refuzând să doarmă oricât de obosit ar fi. Prin urmare, ține cont de acest aspect dacă îți dorești ca bebelușul tău să aibă un somn plăcut.

  1. Nu e obligatoriu să alegi culori stereotipice

Albastru pentru băieței și roz pentru fetițe? Nici că se putea mai greșit. Stereotipurile de gen limitează foarte mult copilul, mai ales pentru că nu o să-l intereseze ce culoare vor avea pereții camerei lui. Cel mai bine este să lași loc de schimbare, deoarece nu poți să știi care va fi personalitatea copilului tău. 

Poate că fetița ta va urî rozul și păpușile, dar, în schimb, îi vor plăcea dinozaurii și mașinuțele. Sau poate că băiețelului tău îi va plăcea galbenul și nu va suporta mașinuțele, dar va fi interesat de cărți. Nu îi impune lucruri bebelușului tău când nici măcar nu îl cunoști.

În concluzie, venirea pe lume a unui bebeluș este un moment special și stresant în același timp. Însă dacă vei ține cont de aceste sfaturi, cu siguranță îți va fi mai ușor să ai grijă de el. 

Sursa foto: Pexels.com


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus