News Mehedinti

Avion vs. autocar. Care este cea mai avantajoasa varianta daca mergi in vacanta cu grupul de prieteni

Avion vs. autocar. Care este cea mai avantajoasa varianta daca mergi in vacanta cu grupul de prieteni

Data: 11-2-2020


De ce sa iei autocarul, cand durata unui zbor este semnificativ mai mica, te-ai putea intreba. De fapt, exista o multime de avantaje pentru a calatori cu acest primul mijloc de transport mentionat decat cu al doilea. 

Cand pretul, gradul de dificultate al traseului, timpul total al calatoriei si facilitatile sunt luate in considerare, te-ar putea surprinde faptul ca autocarul este cea mai buna metoda de a calatori, mai ales pentru grupuri.

Desi au o reputatie nefericita de a fi putin lente, autocarele moderne ofera calatorii confortabile la tarife care elimina din start alte optiuni. Avand in vedere faptul ca transporta peste 50 de pasageri simultan, pretul per persoana scade semnificativ. 

 

Iata ce alte avantaje mai ofera o calatorie lunga cu autocarul:

 

Fara planuri in avans

 

Cand rezervi un bilet de avion, o faci cu ceva timp inainte pentru a obtine o oferta buna. Pe de alta parte, cele de autocar sunt au, de regula, acelasi pret, indiferent daca doresti sa il cumperi cu jumatate de an in avans sau cu o zi inainte de calatorie. 

 

Mai multe bagaje

 

Nu vei suporta taxe suplimentare pentru ca ai impachetat prea multe haine. In plus, nu va trebui sa iti faci griji ca trolerul tau s-a ratacit si iti poti lua un bagaj de mana mai mare cu tine.

 

Ai parte de confort

 

Operatorii de transport rutier au grija sa asigure confortul pasagerilor, intrucat calatoriile cu autocarul tind sa aiba o durata mai lunga fata de cele cu avionul. Multe astfel de mijloace de transport sunt dotate cu scaune comode din piele, concepute pentru a oferi confort pe termen lung, in vreme ce majoritatea scaunelor din avioane sunt rigide si iti dau dureri de spate.

Un alt avantaj este ca, alegand autocarul, te vei bucura de diverse peisaje care iti vor face calatoria mai placuta.

 

Calatoria directa

 

Atunci cand alegi sa zbori, desi timpul de calatorie poate fi relativ mic, trebuie sa ajungi cu minim 60-90 de minute mai devreme, sa faci check-in-ul, sa iti fie verificate bagajele si sa gasesti poarta de imbarcare. De asemenea, dupa aterizare, va trebui sa iti astepti lucrurile de la cala si vehiculul de transfer, care te va duce la hotel.

Avantajul unei calatorii cu autocarul este ca acesta te poate lasa la destinatia finala sau cat mai aproape de ea. De exemplu, cei de la Tabitour.ro efectueaza curse spre peste 30 de localitati din Spania si alte tari.

 

Beneficii suplimentare

 

De obicei, operatorii aerieni cer o taxa suplimentara pentru Wifi, in schimb ce majoritatea autocarelor moderne oferta gratuit acest avantaj. In plus, baile sunt si mai spatioase decat cele din avione, iar daca doresti, poti solicita o oprire soferului, astfel incat sa poti iesi la aer, sa iti intinzi picioarele si sa te aprovizionezi cu noi gustari.

 

Asadar, o calatorie cu autocarul poate avea mai multe beneficii pentru cei care sunt in cautare de noi experiente fata de clasicul zbor cu avionul. Unul dintre ele este ca unele companii ofera optiunea inchirierii autocarului, astfel ca acesta poate ramane, de asemenea, pe durata intregii vacante, daca doresti sa il folosesti impreuna cu prietenii tai.  

Sursa foto: Shutterstock.com