News Mehedinti

Bilanțul provizoriu al furtunilor de aseară – 8 morți și peste 60 de răniți

Bilanțul provizoriu al furtunilor de aseară – 8 morți și peste 60 de răniți

Data: 18-9-2017

Opt oameni au murit și cel puţin 62, dintre care 6 copii, au fost răniți în urma furtunilor din vestul și nordul țării.  Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, 5 oameni au murit în județul Timiș, unul în județul Arad, iar doi  în județul Bistrița-Năsăud după ce au fost loviţi de copaci, bucăți de construcții  sau de panouri publicitare prăbușite. Răniții au fost de asemenea, loviți de copaci smulși de vânt sau de acoperișuri de blocuri.

În Timișoara,  camerele de urgență au fost arhipline, iar transportul public local a fost blocat. Mai multe localități din județul Timiș, Alba, Maramureș dar și din alte județe au rămas fără curent electric.

La Baia Mare, acoperișul unei școli a fost luat de vânt, de asemenea cel al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Premierul Mihai Tudose a declarat, că s-a constituit celulă de criză la nivelul Ministerului de Interne, toată lumea fiind ”în alertă”, atâţ pentru a acorda ajutor persoanelor rănite, cât şi pentru a înlătura efectele furtunilor. Premierul a precizat că valoarea pabubelor va fi însemnată, anunţând că există bani în buget pentru calamităţi, comunităţile afectete urmând a fi ajutate. De asemenea, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe.


„Sunt profund marcat de evenimentele dramatice care au avut loc în cursul acestei zile în vestul ţării, unde, în urma unor furtuni puternice, mai multe persoane şi-au pierdut viaţa, alte zeci au fost rănite şi s-au înregistrat daune materiale semnificative. Transmit condoleanţe familiilor îndoliate şi multă sănătate tuturor celor care au fost răniţi în aceste tragice circumstanţe”, afirmă preşedintele.

Klaus Iohannis mai precizează că „autorităţile au obligaţia să ia toate măsurile necesare pentru a gestiona cât mai eficient această situaţie de criză”. GDS.ro


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus