News Mehedinti

Bugetarii nu vor primi nici în 2014 tichete de masă, cadou şi de vacanţă

Bugetarii nu vor primi nici în 2014 tichete de masă, cadou ÅŸi de vacanţă

Data: 28-8-2013

Guvernul a decis să menÅ£ină ÅŸi anul viitor interdicÅ£ia de a acorda tichete de masă, tichete-cadou sau de vacanţă către bugetari, prin ordonanţă aprobată în ÅŸedinÅ£a de marÅ£i.

Aceste drepturi nu au mai fost acordate începând cu anul 2009, iar actualul Guvern a decis să blocheze plăţile ÅŸi în 2014.
Exceptate vor fi instituţiile finanţate integral din venituri proprii.

La finele anului trecut, când Guvernul a decis să sisteze acordarea acestor tichete pe anul 2013, premierul Victor Ponta a declarat că beneficiile suplimentare rămân "aÅŸa cum au fost suspendate de Guvernul Boc" ÅŸi că nimeni nu va pierde niciun leu, iar această situaÅ£ie se va menÅ£ine "până la adoptarea bugetului", când instituÅ£iile vor spune ce pot ÅŸi ce nu pot acoperi. Ulterior, Guvernul nu a mai revenit asupra deciziei de a sista acordarea tichetelor.

OrdonanÅ£a mai prevede că decontarea contravalorii abonamentelor sau biletelor de transport pentru elevii care nu pot fi ÅŸcolarizaÅ£i în localitatea de domiciliu se va face de către unităţile de învăţământ către elevii beneficiari pe baza abonamentelor de transport eliberate de operatorii de transport.
Realitatea.net