News Mehedinti

Casa ta este în siguranță? Iată 4 modalități care te vor ajuta să fii precaut


Acasă reprezintă mediul în ar trebui să te simÈ›i cel mai în siguranță posibil, asta datorită faptului că aici totul este familiar, previzibil, iar de cele mai multe elimini orice risc de a fi pus în pericol. Însă întâmplările dramatice care au loc destul de des cum ar fi anumite accidente sau spargerile date de hoÈ›i ar trebui să amplifice precauÈ›ia È™i să te facă să reanalizezi modul în care È›i-ai asigurat casa.

Iată, aÈ™adar ce trebuie să ai în vedere pentru a fi pe deplin convins de siguranÈ›a pe care o oferă casa ta È™i pentru a împiedica producerea unor situaÈ›ii total neplăcute.

 

1. Folosește temporizatoare pentru lumini și televizor pentru a păcăli hoții

HoÈ›ii acÈ›ionează de cele mai multe ori atunci când observă că eÈ™ti plecat. Dacă timp de mai multe zile sau nopÈ›i consecutive nu se vede niciun fel de miÈ™care sau lumini  din casa ta, e prilej bun pentru aceÈ™tia să 

acÈ›ioneze. Însă, ce zici dacă reuÈ™eÈ™ti să-i faci puÈ›in confuzi? Cu ajutorul tehnologiei, poÈ›i aprinde È™i stinge televizorul sau luminile din casa ta astfel încât aceasta să nu mai devină È›intă pentru hoÈ›i. 

 

2. Ia-È›i un câine mare

Un câine mare poate fi de mare ajutor atunci când în casa ta intenÈ›ionează să pătrundă anumiÈ›i intruÈ™i. Ei vor analiza potenÈ›ialele amenințări, de aceea un patruped care induce frică, va fi ceea ce ai nevoie pentru ca aceÈ™tia ,,să facă un pas înapoi”. Află aici mai multe despre cele mai protectoare patrupede È™i ce fel de rase pot fi crescute la curte.

 

3. Integrează un sistem de camere video cu monitorizare de pe telefon

Poate una dintre cele mai mari inovaÈ›ii când vine vorba de securizarea casei este reprezentată de camerele video care pot fi conectate la smartphone-ul tău. Astfel poÈ›i verifica în orice moment atât interiorul cât È™i exteriorul casei pentru a elimina orice griji atunci când eÈ™ti plecat pentru perioade mai lungi de timp. 

De asemenea poÈ›i seta sistemul, astfel încât să te înÈ™tiinÈ›eze ori de câte ori detectează o miÈ™care neobiÈ™nuită acasă. Dacă este vorba de hoÈ›i, poÈ›i anunÈ›a poliÈ›ia din zonă, iar mai apoi să identifici hoÈ›ii prin intermediul înregistrărilor video. Dacă nu ai încă unul instalat acasă click aici pentru kituri supraveghere video È™i alege-l pe cel potrivit. Cei de la A2t.ro au o varietate de produse care se vor plia fără îndoială pe nevoile È™i cerinÈ›ele tale. 

 

4. Pune obiectele de valoare într-un seif bine ascuns

De obicei, hoÈ›ii urmăresc obiecte de valoare, uÈ™oare, uÈ™or de transportat. Slabe È™anse să fure electrocasnice sau televizorul aÈ™a că vor căuta încă de la intrare bijuterii, bani, cărÈ›i de credit, informaÈ›ii financiare secrete. AÈ™a că fă în aÈ™a fel încât acestea să fie imposibil de găsit, într-o situaÈ›ie de genul acesta. InvestiÈ›ia într-un seif merită pe deplin deoarece te va ajuta să menÈ›ii toate obiectele de valoare în siguranță. Ai grijă să achiziÈ›ionezi unul cu un sistem de blocare conceput în mod corect. 

În concluzie, casa ta va fi în siguranță atâta timp cât reuÈ™eÈ™ti să faci tot ce È›ine de tine pentru o apăra de eventuali intruÈ™i. Nu fi niciun moment indiferent sau nepăsător, È™i la fel de important, încearcă să nu amâni anumite îmbunătățiri care pot creÈ™te nivelul de securitate al casei. Profită de tehnologie, ascunde lucrurile valoroase, iar astfel nu vei avea motive pentru care să-È›i faci griji.

Sursa foto: pexels.com