News Mehedinti

 Cauze nebănuite ale alergiilor de toamnă

Cauze nebănuite ale alergiilor de toamnă

Data: 8-10-2013

Cercetatorii au aratat ca peste 70% din oameni resimt aceste alergii, 47% le observa si iau masuri impotriva acestora, iar restul pur si simplu nu realizeaza, sau doar le ignora.

Frunzele sunt cauza principal a aparitiei alergiilor de toamna! Datorita faptului ca la trecerea de la un sezon la atul, in speta de la vara la toamna, frunzele copacilor capata o culoare ruginie si pica. 

Procesul asta de la picare pana la descompunere implica foarte multi factori. Primul factor pe care acesta il implica este mucegaiul. Acesta apare si din pacate inhalarea aerului din preajma acestuia poate fi cauzator de alergii. 

Frunzele mai pot sa contina bacterii care pot produce reactii alergice grave. Simptomele acestor alergii sunt: ochi umflati cu senzatie de prurit, dureri de cap, oboseala, secretii nazale abundente.  

Din pacate trebuie sa ne confruntam cu aceste alergii. Pana nu va trece sezonul de toamna sau pana ce organismul nu se va obisnui cu aceste reactii, nu prea avem cum sa ne ferim de ele. Izolarea este cea mai gresita alegere pe care multi obisnuiesc sa o faca. In casa la fel ca si afara poate fi plin de alergeni. Rugina vinovata de aparitia alergiilor de toamna.  Rugina incepe sa se creeze de pe la jumatatea lunii august, continuand pana la sfarsitul lunii octombrie, lucru oarecum imbucurator. lyla.ro