News Mehedinti

Ce jocuri folosesc părinții mehedințeni pentru a stimula dezvoltarea copiilor?

Data: 18-5-2020

  

Părinții mehedințeni folosesc numeroase jocuri, platforme, cărți, filmulețe și jucării pentru educarea propriilor copii, iar acest lucru este firesc, având în vedere că fiecare își dorește ce este mai bun pentru micuții săi. Luând în calcul actualul context global, sunt puține activități care pot fi întreprinse în afara casei sau în aer liber, fapt ce i-a făcut pe părinți să devină din ce în ce mai creativi și să apeleze la diferite mijloace prin care să-și învețe prichindeii lucruri noi.  

  

În schimb, mediul online oferă multe variante, pentru care poți opta în ziua de astăzi, iar majoritatea se află la doar un click distanță. Problema intervine atunci când ai prea multe opțiuni și nu poți decide ce ți-ai dori să învețe copilul tău mai întâi. 

  

Iată câteva jocuri și activități educative pentru copilul tău:

  

1. Tutoriale dedicate celor mici pe Youtube 

  

În ziua de astăzi, internetul este o resursă aproape infinită de materiale didactice pentru copii (dar și pentru părinți), indiferent de vârstă. Chiar dacă cele mai multe filmulețe de pe această platformă sunt în limba engleză, există și o sumedenie de alternative în limba română, în funcție de ce vrei să îi arăți puștiului tău. 

  

Dacă îți dorești să-i dezvolți acestuia latura creativă, cel mai simplu lucru pe care-l poți face este să cauți pe Youtube jocuri video interactive pentru cei mici. Acestea au diferite probe prin care trebuie să treacă prichindelul tău, iar răspunsul corect va apărea la sfârșitul clipului. De asemenea, pot fi compuse din ghicitori, desene, exerciții de citit au de calculat și multe alte activități, care îi vor stimula imaginația și gândirea.  

  

După ce ai găsit un canal sau mai multe, pe care le preferă micuții tăi, nu uita să te abonezi la ele și, astfel, vei primi mereu o notificare când se va publica un nou video. 

  

2. Jocuri de învățat limbi străine 

  

Când vine vorba de a învăța o limbă străină, știm cu toții că acest lucru este mai ușor de realizat în copilărie. Cei mici o pot "prinde" foarte rapid prin simpla expunere la sunetele și la cuvintele noi. Dacă înaintea erei digitale, erau de ajutor desenele animate și filmele străine de la televizor, astăzi există sute de jocuri și aplicații mobile, care îți pot facilita studiul unei limbi străine într-un mod eficient, dar mai ales distractiv. 

  

Cum timpul nu mai este o problemă, cel puțin în această perioadă, nu îți rămâne decât să te gândești ce limbă i-ar fi de folos copilului tău și să îți instalezi aplicația preferată pe mobil sau pe tabletă. Cel mic va învăța rapid noțiunile de bază, cu ajutorul jocurilor interactive cu expresii uzuale. 

  

3. Console cu jocuri educative 

  

Consolele cu jocuri educative pentru copii sunt la mare căutare în rândul părinților din Mehedinți, București, Brașov și Cluj, iar această metodă alternativă de educație începe să prindă din ce în ce mai mult contur și în restul țării.  

  

Pe plan internațional, consola de jocuri educative Webee, care oferă numeroase activități pentru copii, este folosită deja de foarte mult timp. Aceasta stimulează și îmbunătățește peste 20 de abilități, care oferă rezultate pozitive în ceea ce privește dezvoltarea personală a celor mici.  

  

Indiferent de ce vei alege pentru prichindelul tău, este important ca jocurile să fie interactive și să îi mențină interesul pe o durată îndelungată de timp, facilitându-i astfel progresul educațional.  

  

Sursa foto: Shutterstock.com