News Mehedinti

Ce tip de whisky să alegi? Iată 3 sortimente pe care le poÈ›i încerca dacă vrei să descoperi tainele acestei băuturi deosebite!

Data: 28-11-2022

Whisky-ul este o băutură extrem de apreciată, care face parte din categoria băuturilor alcoolice rafinate, care au o istorie bogată. Acesta a evoluat de-a lungul timpului, iar specialiÈ™tii au creat sortimente multiple, transformând acest proces într-o adevărată artă. În prezent, poÈ›i găsi mai multe tipuri de whisky, pe care merită să le încerci, indiferent dacă eÈ™ti un consumator aflat la început de drum sau, pur È™i simplu, o persoană pasionată de acest subiect. 

În acest articol, vei afla care sunt cele 3 sortimente principale de whisky, pe care trebuie să le testezi!

  1. Single Malt

Single Malt este un tip de whisky extrem de cunoscut, care se caracterizează prin faptul că este produs într-o singură distilerie. De asemenea, o altă însuÈ™ire esenÈ›ială a acestui gen de whisky constă în faptul că single malt-ul are, ca ingredient principal, orzul. Există È™i zone în care se folosesc È™i alte cereale, însă această reÈ›etă este cea tradiÈ›ională, care este respectată de către brandurile cu tradiÈ›ie, care pun preÈ› pe calitate È™i istorie. Acest sortiment este adorat de către consumatori È™i poÈ›i găsi o mulÈ›ime de firme renumite care prepară un astfel de whisky. 

  1. Blended Malt

AÈ™a cum spune È™i numele său (blended = amestecat), blended whisky este alcătuit printr-un proces specific, care combină două sau mai multe tipuri de whisky single malt, care au la bază acelaÈ™i ingredient principal, dar provin de la distilerii diferite. Whisky-ul blended a apărut în anii 1800, ca urmare a cererii crescute din rândul consumatorilor de băuturi spirtoase. Astfel, pentru a se obÈ›ine un sortiment mai accesibil ca preÈ› È™i mai delicat ca gust, s-a creat acest amestec care se bazează, de regulă, pe îmbinarea unui single malt mai puternic, cu unul mai uÈ™or, care să aibă o aromă deosebită. Dacă vrei să testezi un blended scotch whisky de calitate, poÈ›i cerceta cu atenÈ›ie produsele de calitate disponibile pe site-ul Bauturialcoolice.ro – cu siguranță vei găsi sortimente deosebite, la preÈ›uri accesibile!

  1. Bourbon

Bourbonul este un tip de whisky specific Statelor Unite ale Americii – însă el este consumat în întreaga lume, datorită gustului său inconfundabil. Acesta se remarcă prin faptul că este realizat cu ajutorul porumbului, în proporÈ›ie de cel puÈ›in 51%. AÈ™adar, el este ingredientul principal, fiind îmbinat, apoi, cu alte tipuri de cereale. Bourbonul se păstrează în butoaie de stejar È™i poate fi de mai multe feluri – poÈ›i găsi Straight Bourbon (care este îmbătrânit în butoaie noi, pe o perioadă de cel puÈ›in doi ani), Single Barrel (produs È™i È›inut într-un singur butoi), È™i alte categorii de bourbon (Double Oaked, Small Batch, Extra Aged etc.). 
În concluzie, whisky-ul este o băutură specială, care se împarte în diverse categorii, în funcÈ›ie de modul în care este obÈ›inută sau în funcÈ›ie de caracteristicile sale. Testează toate sortimentele care È›i se par interesante È™i, cu siguranță, vei descoperi arome inedite È™i produse de calitate, oferite de producătorii cu experiență!

Sursă foto: pixabay.com