News Mehedinti

Ce tip de whisky să alegi? Iată 3 sortimente pe care le poți încerca dacă vrei să descoperi tainele acestei băuturi deosebite!

Data: 28-11-2022

Whisky-ul este o băutură extrem de apreciată, care face parte din categoria băuturilor alcoolice rafinate, care au o istorie bogată. Acesta a evoluat de-a lungul timpului, iar specialiștii au creat sortimente multiple, transformând acest proces într-o adevărată artă. În prezent, poți găsi mai multe tipuri de whisky, pe care merită să le încerci, indiferent dacă ești un consumator aflat la început de drum sau, pur și simplu, o persoană pasionată de acest subiect. 

În acest articol, vei afla care sunt cele 3 sortimente principale de whisky, pe care trebuie să le testezi!

  1. Single Malt

Single Malt este un tip de whisky extrem de cunoscut, care se caracterizează prin faptul că este produs într-o singură distilerie. De asemenea, o altă însușire esențială a acestui gen de whisky constă în faptul că single malt-ul are, ca ingredient principal, orzul. Există și zone în care se folosesc și alte cereale, însă această rețetă este cea tradițională, care este respectată de către brandurile cu tradiție, care pun preț pe calitate și istorie. Acest sortiment este adorat de către consumatori și poți găsi o mulțime de firme renumite care prepară un astfel de whisky. 

  1. Blended Malt

Așa cum spune și numele său (blended = amestecat), blended whisky este alcătuit printr-un proces specific, care combină două sau mai multe tipuri de whisky single malt, care au la bază același ingredient principal, dar provin de la distilerii diferite. Whisky-ul blended a apărut în anii 1800, ca urmare a cererii crescute din rândul consumatorilor de băuturi spirtoase. Astfel, pentru a se obține un sortiment mai accesibil ca preț și mai delicat ca gust, s-a creat acest amestec care se bazează, de regulă, pe îmbinarea unui single malt mai puternic, cu unul mai ușor, care să aibă o aromă deosebită. Dacă vrei să testezi un blended scotch whisky de calitate, poți cerceta cu atenție produsele de calitate disponibile pe site-ul Bauturialcoolice.ro – cu siguranță vei găsi sortimente deosebite, la prețuri accesibile!

  1. Bourbon

Bourbonul este un tip de whisky specific Statelor Unite ale Americii – însă el este consumat în întreaga lume, datorită gustului său inconfundabil. Acesta se remarcă prin faptul că este realizat cu ajutorul porumbului, în proporție de cel puțin 51%. Așadar, el este ingredientul principal, fiind îmbinat, apoi, cu alte tipuri de cereale. Bourbonul se păstrează în butoaie de stejar și poate fi de mai multe feluri – poți găsi Straight Bourbon (care este îmbătrânit în butoaie noi, pe o perioadă de cel puțin doi ani), Single Barrel (produs și ținut într-un singur butoi), și alte categorii de bourbon (Double Oaked, Small Batch, Extra Aged etc.). 
În concluzie, whisky-ul este o băutură specială, care se împarte în diverse categorii, în funcție de modul în care este obținută sau în funcție de caracteristicile sale. Testează toate sortimentele care ți se par interesante și, cu siguranță, vei descoperi arome inedite și produse de calitate, oferite de producătorii cu experiență!

Sursă foto: pixabay.com


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus