News Mehedinti

Ce trebuie sa stii despre recrutare si resurse umane atunci cand vrei sa iti deschizi propria afacere: 3 aspecte esentiale

Data: 7-3-2022

Fie ca ai decis sa iti transformi un hobby intr-un business sau poate ai identificat o nevoie in piata economica pe care vrei sa o fructifici intr-o afacere, este important sa stii din timp cele mai importante aspecte ce tin de construirea unui brand si a unei afaceri, pentru a avea sanse de reusita cat mai mari. In ziua de astazi, un business nu mai inseamna doar vanzari, un produs sau un serviciu bun si publicitate. 

Lucrurile se schimba intr-un ritm alert, ceea ce inseamna ca va trebui sa tii cont de toate schimbarile dinamice, sa ai o prezenta in mediul online, sa acorzi atentie resursei umane si sa te diferentiezi constant de competitie. Daca vrei sa afli mai multe despre partea “umana” a unui business, am pregatit pentru tine cateva idei de baza despre recrutare:

Descopera ce trebuie sa stii despre recrutare si resurse umane atunci cand vrei sa iti deschizi propria afacere.

1. Trebuie sa conturezi profilul specialistilor de care ai nevoie.

Orice business are nevoie de specialisti, insa primul pas pentru a ii alege pe cei potriviti este sa stii de cine ai nevoie si ce anume este mai bine pentru business-ul tau. Astfel, este o idee buna sa stii inca din primele etape ale deschiderii afacerii de ce oameni de baza vei avea nevoie, ce colaboratori te-ar putea ajuta, ce buget poti oferi in aceasta directie si pe ce perioada de timp vrei sa aiba loc colaborarea. Lucrurile devin mai usoare atunci cand stii exact de ce ai nevoie, de aceea incearca sa conturezi din timp profilul specialistilor cu care vrei sa lucrezi.


2. Trebuie sa stii cand sa apelezi la profesionisti

Recrutarea si domeniul HR nu este pentru oricine, iar asta nu este neaparat ceva rau. Nimeni nu poate acoperi toate ariile, de la contabilitate si pana la creatie, management, marketing si servicii, de aceea este o idee buna sa apelezi la profesionisti pentru proiectele de recrutare de anvergura sau proiectele cu cerinte speciale. Poti alege servicii de recrutare angajati de la HumanSource daca iti doresti o echipa de profesionisti care sa aleaga cei mai buni colaboratori pentru tine.

3. Trebuie sa fii dispus sa te implici in construirea unei relatii cu angajatii

Imediat recrutarii urmeaza un proces de adaptare si invatare pentru orice angajat sau colaborator. Pentru a te asigura ca totul merge bine, este de preferat sa te implici cat de putin in acest proces pentru a putea sa le transmiti angajatilor ce asteptari ai, ce iti doresti de la ei si ce viziune ai in proiectele pe care le desfasori. Este ideal sa participi la interviul final din procesul de recrutare si mai apoi sa mai dedici timp unor sedinte unu la unu cu noi angajatii dupa prima luna sau primele 3 luni.

Recrutarea este o activitate esentiala in aproape orice tip de business nou, iar pentru a obtine rezultate ideale in afacerea ta, alegerea celor mai buni angajati si colaboratori trebuie sa fie cu siguranta o prioritate.

Sursa foto: Pexels.com