News Mehedinti

Cele 5 lucruri esențiale despre dezvoltarea emoțională a copiilor

Cele 5 lucruri esențiale despre dezvoltarea emoțională a copiilor

Data: 14-8-2019

Pentru orice părinte, copiii sunt cei mai importanți oameni din viața lor și, totuși, din propriile nevoi și dorințe, adesea uită că fiecare persoană este unică. Din bune intenții și, uneori, din propriile probleme nerezolvate, ei pot deveni controlori și uneori exagerați, privând copiii de libertățile de care au nevoie pentru propria lor creștere. 

 

Părinții trebuie să găsească echilibrul dintre iubirea copiilor, disciplinarea și să le permită descoperirea de sine. Toți copiii au nevoi fundamentale, care, atunci când sunt într-un echilibru corect, îi ajută să dezvolte rezistența necesară pentru un simț puternic al sinelui.

 

Iată care sunt cele cinci lucruri fundamentale pentru dezvoltarea emoțională și care sunt nevoile copiilor:

 

1. Dragostea

 

Toți copiii au nevoie de dragoste. Puteți oferi copiilor voștri prea multe „lucruri” și le puteți oferi „plăceri” pe care nu le merită. Atunci când iubim „lucrurile”, creștem copii cu drepturi și capacități reduse de a experimenta o bucurie de durată. 

Ceea ce nu puteți da niciodată prea mult copiilor voștri este dragostea voastră. Iubirea este simplă, este nematerială și este sentimentul pe care îl oferiți copiilor voștri pentru o împlinire. Îi iubiți pentru că merită dragostea voastră. 

Pentru a vă arăta afecțiunea față de ei, iată aici idei de activități și suprize pentru copiii voștri.

 

2. Credința

 

Creșterea copiilor este de cele mai multe ori grea, iar, ca părinți, puteți fi atât de prinși de frică, încât uitați să aveți credință. Credința voastră în copii determină credința lor în ei înșiși. Atunci când copiii se simt dominați de temerile voastre în legătură cu fiecare lucru mic pe care doresc să-l facă, să-l exploreze sau să-l experimenteze, temerile voastre îi vor comunica să nu creadă în el. Acest mesaj ascuns vă vor submina copiii, determinându-i fie să nu creadă în ei înșiși, fie să se revolte împotriva naturii necontrolate a temerilor voastre. Trebuie să aveți credință în copiii voștri și să le dați frânghia de care au nevoie pentru a lupta, pentru a descoperi și totodată pentru a reuși. Pentru diferite activități pe care le pot face, iată aici concursuri care îi pot conduce pe drumul spre succes.

 

3. Încrederea

 

Când copiii voștri simt că aveți încredere în ei, aceștia sunt în mod natural mai încrezători în ei înșiși. Când vă comportați în mod conștient față de ei, arătând o lipsă de încredere în caracterul lor sau capacitatea de a lua decizii înțelepte, mergeți împotriva lor, fiind în echipe diferite. Trebuie să acceptați ca părinți, că ei sunt oameni diferiți și unici. Trebuie să le permiteți să aibă spațiu și să fie diferiți, să aveți încredere că  i-ați educat suficient de bine, pentru ca ei să greșească, să învețe și să se descurce mai bine data viitoare.

 

4. Răbdarea

 

Parentingul este o provocare deoarece aveți o idee despre ceea ce credeți că este cel mai bine pentru copiii voștri, riscând să faceți mai multe greșeli. Așadar, copiii voștri au nevoie de răbdarea și nu de presiunea voastră.

 

Dezvoltarea fiecărui copil are parcursul său unic. Răbdarea, comunicarea și perseverența îl vor ajuta să-și găsească calea. Nu trebuie să creșteți copii care se simt iubiți doar dacă fac performanță.

 

5. Afecțiunea

 

Atingerea este unul dintre cele mai importante și fundamentate aspecte ale unei relații. De asemenea, cadourile și atenția voastră au un rol important în dezvoltarea sentimentelor copiilor voștri. Dacă aveți copii mici, pe acest site online vei găsi păpușile LOL sau orice alte jucării și surprize pentru copii voștri și pentru a oferi cadourile perfecte de ziua lor.

 

Dragostea și sentimentul de securitate s-au dovedit a avea un impact imediat asupra reducerii nivelului de stres. Trebuie să le oferiți afecțiune și sprijin, spunându-le că „și acest lucru va trece”. Vorbiți cu copiii voștri, ascultați-i și oferiți-le sfaturi și sprijinul de care au nevoie.

 

Încrederea, sprijinul și înțelegerea nevoilor copiilor voștri, îi vor transforma în adulții fericiți și responsabili pe care veți dori să-i vedeți peste ani.

 

Sursă foto: www.shutterstock.com