News Mehedinti

Cele 5 lucruri esențiale despre dezvoltarea emoțională a copiilor

Cele 5 lucruri esențiale despre dezvoltarea emoțională a copiilor

Data: 14-8-2019

Pentru orice părinte, copiii sunt cei mai importanÈ›i oameni din viaÈ›a lor È™i, totuÈ™i, din propriile nevoi È™i dorinÈ›e, adesea uită că fiecare persoană este unică. Din bune intenÈ›ii È™i, uneori, din propriile probleme nerezolvate, ei pot deveni controlori È™i uneori exageraÈ›i, privând copiii de libertățile de care au nevoie pentru propria lor creÈ™tere. 

 

PărinÈ›ii trebuie să găsească echilibrul dintre iubirea copiilor, disciplinarea È™i să le permită descoperirea de sine. ToÈ›i copiii au nevoi fundamentale, care, atunci când sunt într-un echilibru corect, îi ajută să dezvolte rezistenÈ›a necesară pentru un simÈ› puternic al sinelui.

 

Iată care sunt cele cinci lucruri fundamentale pentru dezvoltarea emoțională și care sunt nevoile copiilor:

 

1. Dragostea

 

ToÈ›i copiii au nevoie de dragoste. PuteÈ›i oferi copiilor voÈ™tri prea multe „lucruri” È™i le puteÈ›i oferi „plăceri” pe care nu le merită. Atunci când iubim „lucrurile”, creÈ™tem copii cu drepturi È™i capacități reduse de a experimenta o bucurie de durată. 

Ceea ce nu puteÈ›i da niciodată prea mult copiilor voÈ™tri este dragostea voastră. Iubirea este simplă, este nematerială È™i este sentimentul pe care îl oferiÈ›i copiilor voÈ™tri pentru o împlinire. Îi iubiÈ›i pentru că merită dragostea voastră. 

Pentru a vă arăta afecțiunea față de ei, iată aici idei de activități și suprize pentru copiii voștri.

 

2. Credința

 

CreÈ™terea copiilor este de cele mai multe ori grea, iar, ca părinÈ›i, puteÈ›i fi atât de prinÈ™i de frică, încât uitaÈ›i să aveÈ›i credință. CredinÈ›a voastră în copii determină credinÈ›a lor în ei înÈ™iÈ™i. Atunci când copiii se simt dominaÈ›i de temerile voastre în legătură cu fiecare lucru mic pe care doresc să-l facă, să-l exploreze sau să-l experimenteze, temerile voastre îi vor comunica să nu creadă în el. Acest mesaj ascuns vă vor submina copiii, determinându-i fie să nu creadă în ei înÈ™iÈ™i, fie să se revolte împotriva naturii necontrolate a temerilor voastre. Trebuie să aveÈ›i credință în copiii voÈ™tri È™i să le daÈ›i frânghia de care au nevoie pentru a lupta, pentru a descoperi È™i totodată pentru a reuÈ™i. Pentru diferite activități pe care le pot face, iată aici concursuri care îi pot conduce pe drumul spre succes.

 

3. Încrederea

 

Când copiii voÈ™tri simt că aveÈ›i încredere în ei, aceÈ™tia sunt în mod natural mai încrezători în ei înÈ™iÈ™i. Când vă comportaÈ›i în mod conÈ™tient față de ei, arătând o lipsă de încredere în caracterul lor sau capacitatea de a lua decizii înÈ›elepte, mergeÈ›i împotriva lor, fiind în echipe diferite. Trebuie să acceptaÈ›i ca părinÈ›i, că ei sunt oameni diferiÈ›i È™i unici. Trebuie să le permiteÈ›i să aibă spaÈ›iu È™i să fie diferiÈ›i, să aveÈ›i încredere că  i-aÈ›i educat suficient de bine, pentru ca ei să greÈ™ească, să înveÈ›e È™i să se descurce mai bine data viitoare.

 

4. Răbdarea

 

Parentingul este o provocare deoarece aveÈ›i o idee despre ceea ce credeÈ›i că este cel mai bine pentru copiii voÈ™tri, riscând să faceÈ›i mai multe greÈ™eli. AÈ™adar, copiii voÈ™tri au nevoie de răbdarea È™i nu de presiunea voastră.

 

Dezvoltarea fiecărui copil are parcursul său unic. Răbdarea, comunicarea È™i perseverenÈ›a îl vor ajuta să-È™i găsească calea. Nu trebuie să creÈ™teÈ›i copii care se simt iubiÈ›i doar dacă fac performanță.

 

5. Afecțiunea

 

Atingerea este unul dintre cele mai importante È™i fundamentate aspecte ale unei relaÈ›ii. De asemenea, cadourile È™i atenÈ›ia voastră au un rol important în dezvoltarea sentimentelor copiilor voÈ™tri. Dacă aveÈ›i copii mici, pe acest site online vei găsi păpuÈ™ile LOL sau orice alte jucării È™i surprize pentru copii voÈ™tri È™i pentru a oferi cadourile perfecte de ziua lor.

 

Dragostea È™i sentimentul de securitate s-au dovedit a avea un impact imediat asupra reducerii nivelului de stres. Trebuie să le oferiÈ›i afecÈ›iune È™i sprijin, spunându-le că „È™i acest lucru va trece”. VorbiÈ›i cu copiii voÈ™tri, ascultaÈ›i-i È™i oferiÈ›i-le sfaturi È™i sprijinul de care au nevoie.

 

Încrederea, sprijinul È™i înÈ›elegerea nevoilor copiilor voÈ™tri, îi vor transforma în adulÈ›ii fericiÈ›i È™i responsabili pe care veÈ›i dori să-i vedeÈ›i peste ani.

 

Sursă foto: www.shutterstock.com