News Mehedinti

Cinci jocuri de masă populare în cazinouri

Cinci jocuri de masă populare în cazinouri

Data: 5-11-2019

 Printre cele mai incitante modalități de petrecere a timpului liber, jocurile de noroc au fost inventate încă din antichitate, astfel că varietatea acestora nu poate fi pusă sub semnul îndoielii. De la bingo la zaruri și de la ruletă la sloturi video sau pariuri sportive, există nenumărate tipuri de jocuri de noroc, însă cea mai consistentă categorie rămâne cea a jocurilor de masă. Care sunt cele mai populare astfel de jocuri în lume? O să aflăm în cele ce urmează!  

 Baccarat - Destul de puțin popular în țara noastră, acest joc de cărți a fost inventat, la fel ca și conceptul de casino (conform celor mai multe păreri), în Italia, în timpul secolului al 15-lea. Totuși, cea mai cunoscută versiune a sa, cea intitulată Punto Banco, se pare că a fost creată de cubanezi, undeva în jurul anului 1940. 

 Three (3) Card Poker - Un alt joc extrem de popular în categoria Jocuri de masă la Cazino este cel denumit Three Card Poker. Nici acest joc nu se numără printre preferințele românilor, însă se bucură de o uriașă popularitate în alte părți ale lumii. Principalul motiv al popularității provine din faptul că este unul din jocurile la care o strategie de joc corectă, combinată cu experiență și, bineînțeles, o doză de noroc (doar e un joc de noroc) înclină de multe ori balanța câștigurilor în favoarea jucătorilor. Spre deosebire de majoritatea celorlalte jocuri, 3 Card Poker a fost inventat în anii 90’. 

 Craps (Zaruri) - Dacă zarurile au fost inventate încă din cele mai străvechi timpuri (au fost descoperite zaruri de fildeș chiar și în vechiul oraș Pompei, distrus de vulcanul Vezuviu în august 79 d. Hr.), Craps a fost practicat pentru prima dată la începutul secolului al 19-lea. Pe lângă faptul că o serie bună de aruncări îți poate aduce câștiguri consistente rapid, caracterul spectaculos al jocului este dat și de faptul că, de regulă, în jurul meselor de zaruri stau mai mulți jucători, dar și spectatori, ceea ce face ca atmosfera să fie mult mai încinsă. 

 Ruleta - Adevărată regină a jocurilor de noroc, ruleta a fost inventată de francezi în secolul al 18-lea și a devenit rapid populară în întreaga Europa și apoi în America, fiind ceva cu totul nou, fără cărți de joc sau zaruri, totul fiind decis de locul în care bila se așează la fiecare rotire. Unul din avantajele ruletei este faptul că nu implică reguli de joc complicate. Alături de mesele de blackjack, cele de ruletă sunt nelipsite din oferta oricărui cazino care se respectă, fie el offline sau online. Dacă în cazinourile terestre lucrurile nu s-au schimbat prea mult în ceea ce privește jocul de ruletă, situația este cu totul diferită pe internet, acolo unde, în ultimii ani, mesele cu dealeri Live au dus experiența de joc la un cu totul alt nivel decât în cazul variantelor generate de calculator. Mai mult decât atât, compania Evolution Gaming a pus la punct în 2018 o variantă a jocului intitulată Lightning Roulette, extrem de spectaculoasă (Product Innovation of the Year la Global Gaming Awards, G2E Las Vegas și EGR's Game of the Year 2018). Disponibilă deja online în cazinoul românesc Vlad Cazino, Lightning Roulette vine în plus cu câștiguri multiplicate de 50 sau chiar 500 de ori, la startul fiecărei învârtiri fiind alese între unul și cinci Numere Norocoase ce vor beneficia de multiplicatori la runda respectivă. 

 Blackjack - Despre primele variante de Blackjack se poate vorbi undeva în secolul al 18-lea, jocul fiind se pare inventat tot de francezi. Grație regulilor de joc destul de simple și faptului că jucătorii foarte buni pierd destul de rar (avantajul casei la blackjack este de regulă de doar 1%), dar și celebrelor metode de numărare a cărților, blackjack rămâne unul dintre cele mai populare jocuri de noroc și în zilele noastre, fiind nelipsit din cazinourile terestre, dar și din cele ce își desfășoară activitatea pe internet.