News Mehedinti

Cum alegem corect încălțămintea de damă potrivită pentru sezonul rece?

Data: 20-10-2021

Fie că ne bazăm stilul vestimentar pe actualele tendinÈ›e în modă, fie că alegem să ne îmbrăcăm într-un fel sau altul pentru a ne impresiona prietenii, iubitul sau urmăritorii de pe reÈ›elele de socializare, anotimpul rece aduce cu sine o schimbare a elementelor care trebuie luate în considerare pentru schimbarea garderobei. 

Însă care este maniera prin care am ajunge să ne mulÈ›umim atât pe noi înÈ™ine, cât È™i pe cei din jurul nostru, folosind ca punct central cizmele de damă pentru sezonul rece?

Iată lucrurile de care trebuie să È›ii cont înainte de a face următoare alegere:

1. Propriul stil vestimentar

Încălțămintea trebuie aleasă în raport cu propriul nostru stil vestimentar. AÈ™adar, indiferent de abordarea din lumea modei a acestor tendinÈ›e de actualitate, trebuie să optăm, de fiecare dată, pentru cizmele care se potrivesc stilului nostru. Indiferent de tendinÈ›e, pentru a putea să fim satisfăcuÈ›i de alegerile noastre vestimentare, trebuie să ne facă plăcere È™i să ne placă ceea ce alegem, nu să fim influenÈ›aÈ›i de cei din jurul nostru. Atunci când comandăm cizme de damă, trebuie să ne asigurăm că stilul È™i modelul coincid preferinÈ›elor noastre È™i că nu o să avem un sentiment de repulsie față de obiectul vestimentar odată ce l-am achiziÈ›ionat. Pe Modlet.ro sunt disponibile o varietate de modele, astfel încât, indiferent de preferinÈ›ele tale în materie de modă, vei găsi o pereche care să te mulÈ›umească.

2. Mărimea potrivită

DeÈ™i mărimile diferă, există persoane care tind să îÈ™i aleagă încălțămintea cu cel puÈ›in un număr mai mare decât cel potrivit, afirmând fie faptul că îÈ™i doresc să fie capabili să utilizeze respectiva pereche de cizme È™i în anul care urmează, fie deoarece îÈ™i doresc să poarte mai multe perechi de È™osete în acelaÈ™i timp, având astfel nevoie de o încălțăminte mai mare. Din nefericire, aceasta idee poate să se dovedească distructivă pentru cizmele clienÈ›ilor din cauza faptului că partea superioară poate să sufere modificări în structura cizmei. De asemenea, mărimea tinde să varieze în funcÈ›ie de producător, astfel încât trebuie să avem încredere în maniera în care ne simÈ›im în aceste cizme mai mult decât mărimea acestora deoarece numărul 35 de la o anumită firmă poate să fie echivalentul numărului 36 de la o alta.

3. Impermeabilitatea

Atunci când alegem cizmele potrivite pentru anotimpul rece, trebuie să luăm în considerare materialul din care sunt realizate È™i impermeabilitatea. Spre exemplu, materialul sintetic din ghetele de iarnă împiedică apa È™i zăpada care se topeÈ™te să pătrundă în interiorul cizmelor, protejându-ne astfel de frig. În schimb, alte tipuri de material nu sunt la fel de reziste iar noi trebuie să ne informăm atent înainte să mergem la cumpărături.

4. Mediul în care urmează să purtăm cizmele

În momentul în care ne alegem cizmele de iarnă, trebuie să avem grijă ca acestea să se potrivească cu locul în care urmează să le purtăm. În acest sens, este o mare diferenÈ›iere între cizmele care sunt utilizate cu scop practic, pentru a merge la o drumeÈ›ie pe munte, È™i cizmele utilizate pentru a merge la un eveniment de iarnă (precum o petrecere). Acestea au modele È™i caracteristici diverse, fiind nevoie de o foarte mare atenÈ›ie la detalii. AÈ™adar, încălțămintea de damă trebuie să fie aleasă cu mare grijă, astfel încât cizma să aibă o calitate satisfăcătoare È™i să se plieze pe dorinÈ›ele È™i aÈ™teptările noastre. 

5. Stabilitatea

Indiferent dacă cizmele alese au sau nu au toc înalt, în momentul în care alegem cizmele potrivite trebuie să le verificăm stabilitatea. Dacă încerci un pantof cu toc înalt, încearcă să aplici presiune pe centrul pantofului. În unele cazuri, acest gest va determina călcâiul să alunece în spate, fiind un semn clar al faptului că acea cizmă nu este una potrivită pentru tine din cauza faptului că este instabilă, iar în momentul în care te deplasezi, riÈ™ti să îÈ›i pierzi echilibrul. Alegerea cizmelor potrivite pentru anotimpul rece este o decizie foarte importantă care are la bază o serie de factori însemnaÈ›i. Èšine cont de informaÈ›iile din articol È™i vei reuÈ™i, cu siguranță, să faci o alegere înÈ›eleaptă! 

Sursa foto: Pexels.com