News Mehedinti

Cum asiguri mobilitatea pieselor de mobilier si a elementelor decorative din casa? Iata 3 sfaturi esentiale!

Data: 10-4-2021

Una dintre cele mai accesibile si usoare metode de a aduce schimbari in locuinta este mutarea si reorganizarea pieselor de mobilier si a elementelor decorative. Aceasta metoda poate avea un impact extrem de puternic si poate oferi locuintei un aspect cu totul nou. In plus, modul in care se face aceasta reorganizare poate aduce la un castig suplimentar de spatiu in fiecare incapere.

Mutarea pieselor de mobilier si a elementelor decorative este o sarcina pe care multe persoane o fac cel putin o data pe an, tocmai pentru a reimprospata aspectul locuintei. De asemenea, multi fac acest lucru in timpul curateniei generale, pentru a patrunde in spatiile greu accesibile.

Iata ce trebuie sa faci pentru a-ti muta mai usor mobila

Cea mai grea parte in reorganizarea casei este munca fizica necesara pentru a muta piese care, de obicei, cantaresc foarte mult. De multe ori, aceasta poate fi epuizanta si poate fi un motiv pentru care multi evita sa o faca. In acelasi timp, este o munca ce necesita multa rabdare si atentie.

Cumpara accesorii pentru mobilitate

Pentru a scuti o mare parte din efortul fizic necesar reorganizarii locuintei, este important sa ai la indemana cateva roti industriale pentru carucioare si mobila de la Magnet Center, care ajuta la deplasarea mult mai usoara a pieselor grele din casa. In acest fel, atat timpul dedicat mutarilor, cat si efortul in sine se diminueaza cu mult, iar sarcinile, in general, se simplifica semnificativ. Cu un plus de mobilitate, sarcina de reorganizare poate fi facuta fara a se rezerva o zi intreaga exclusiv pentru acest lucru. De exemplu, intr-o ora se pot reorganiza chiar si cateva camere cu un efort minim.

Rezerva-ti spatiu de miscare

Atunci cand muti mobila sau decoratiunile din casa, s-ar putea sa intampini dificultati din cauza spatiului de miscare limitat. Exista posibilitatea sa nu simti acest lucru, deoarece s-ar putea sa fie suficient pentru a-ti petrece timpul liber si sa nu ai nevoie de prea mult spatiu pentru relaxare, chiar daca anumite persoane se simt sufocate in incaperi aglomerate.

In schimb, vei realiza acest lucru cand vei incepe reorganizarea, observand faptul ca nu te poti desfasura in mod eficient. Astfel, ori va fi nevoie sa iti faci mutarile in prea mult timp si din multe miscari, ori nu le vei putea face deloc. De aceea, trebuie sa te asiguri de la inceput ca ai spatiul necesar la dispozitie.

Foloseste mobilier care se poate dezasambla

Mobilierul este compus, la randul sau, din mai multe piese care se pot asambla si demonta. Acest lucru nu doar ca faciliteaza mobilitatea, dar poate crea mobilier nou printr-o reasamblare diferita. Desigur, acest fapt nu este general valabil, dar conceptul este in dezvoltare. Astfel, chiar daca alegi sa muti mobila dintr-un loc pentru alte sarcini cum ar fi curatenia, o poti reasambla in acelasi spatiu, dar in forma diferita, iar aspectul incaperii va fi cu totul altul.

Prin urmare, este usor sa repozitionezi mobila intr-un mod cat mai eficient daca tii cont de cateva sfaturi ajutatoare.

sursa foto: envato.com