News Mehedinti

Cum asiguri un iluminat eficient, ieftin si placut in interiorul casei? 3 sfaturi de luat in considerare

Data: 23-9-2020

 

Modul in care este luminata locuinta ta are un impact semnificativ atat pentru factura la electricitate, cat si pentru aspectul vizual al fiecarei camere in parte. Chiar si atunci cand nu tii becurile aprinse in casa, este important sa ai o sursa de lumina si sa stii care este principala metoda prin care poti face acest lucru in fiecare moment al zilei.

In plus, modul in care locuinta este luminata iti poate influenta dispozitia, reusind sa creeze o stare de relaxare sau sa-ti ofere un plus de energie, astfel incat sa ai o zi cat mai productiva si sa-ti duci la bun sfarsit sarcinile planuite.

Iata cum poti lumina locuinta cat mai placut si potrivit dorintelor tale

Fiecare camera trebuie sa fie luminata corespunzator, pentru a putea crea un ambient placut pentru musafiri, dar mai ales pentru tine. De aceea, ai nevoie de diferite corpuri si becuri, care sa te ajute sa folosesti tipul de lumina potrivit si sa reglezi intensitatea acesteia.

Foloseste lumini reglabile

Nu mereu ai nevoie de lumini la intensitate maxima. Uneori, este indicat un nivel minim, mai ales in dormitoare, pentru a crea senzatia de intimitate. 

De aceea, este indicat sa instalezispoturi led atat in dormitorul mare, cat si in camera copiilor, deoarece pot actiona ca o lumina de veghe, ajutandu-i pe cei mici sa adoarma mai usor. 

In acest fel, consumul de energie electrica este unul redus, chiar si atunci cand cresti intensitatea luminii. Cu toate acestea, trebuie sa te asiguri ca instalezi suficiente spoturi si ca le distribui in asa fel incat intreaga camera sa fie iluminata uniform.

Fiecare camera trebuie luminata corespunzator

In timp ce sufrageria este camera cea mai primitoare, in care poti petrece timp alaturi de familie si de oaspeti, dormitorul este incaperea in care trebuie sa domine intimitatea. De aceea, este important ca fiecare spatiu sa fie luminat corespunzator, pentru a asigura confortul de care ai nevoie. 

In plus, ai grija ca lumina impreuna cu culoarea dominanta din fiecare camera sa ofere o stare de spirit pozitiva. 

Foloseste lumina rece pentru o atmosfera energica, mai ales in sufragerie, iar in dormitor bazeaza-te pe cea calda, care te ajuta sa te odihnesti si nu oboseste ochii atunci cand vrei, de exemplu, sa citesti o carte inainte de somn.

Lumina naturala este obligatorie

Este esential ca in fiecare camera sa poata patrunde lumina naturala a soarelui. Totusi, aceasta trebuie proportionata. In sufragerie sau pe balcon ai nevoie de cat mai multa, de aceea este bine sa ai ferestre largi, care sa permita accesul acesteia, iar in dormitoare poti pune geamuri mai mici si perdele, pentru a te putea odihni dimineata sau la pranz.

Este important sa combini lumina artificiala cu cea naturala si sa tii cont de necesitatile din fiecare camera. Astfel, iti vei asigura confortul de care ai nevoie, indiferent ca este vorba de un plus de energie sau de un mediu propice pentru odihna si intimitate.

sursa foto: envato.com