News Mehedinti

Cum este ținuta vestimentară în timpul pandemiei? Afla ce s-a păstrat și ce s-a schimbat

Data: 25-5-2020

Moda vestimentară reprezintă o modalitate prin care atât bărbații, cât și femeile se diferențiază în societate prin apariții îndrăznețe și colorate, care pun în valoare stilul personal și caracterul fiecăruia. Această definiție a fost valabilă până în urmă cu 2-3 luni, când pandemia de coronaviroza a determinat ca orice fel de adunare socială să nu mai fie posibilă, ceea ce a dus la un interes extrem de scăzut a persoanelor pentru noile tendințe.

Designerii vestimentari și oamenii de afaceri care dețin companii producătoare de articole de îmbrăcăminte și/sau încălțăminte sunt de părere că această perioada critică a dus la creșterea vânzărilor produselor din categoria medium și low-cost. Altfel spus, cumparatorii încep să investească mai mult în sănătate și mai puțin în imaginea lor în societate. Însă, cu toate acestea, unele aspecte au rămas neschimbate, chiar dacă în prezent există persoane care lucrează de acasă.

Iată mai jos prezentată o paralelă dintre un amănunt care s-a păstrat și unul care s-a schimbat în timpul restricțiilor impuse de pandemie:

Dacă, în 2019, pijamaua era o simplă piesă vestimentară destinată să fie purtată doar pe timpul nopții datorită comodității pe care o oferă, acum a devenit atemporală și este folosită ca o ținută de casă din cauza izolării la domiciliu. Există seturi de pijamale excelent croite și gândite din punct de vedere vizual, care pot fi folosite pentru home office și, de asemenea, pentru meeting-uri amicale între colegi de muncă sau prieteni, așa cum pot avea loc în această perioadă. 

Cu toate acestea, există persoane care nu îmbracă nici pe timpul nopții pijamale, folosind, în schimb, o pereche de pantaloni scurți și un tricou din categoria celor „purtate în casă”. Iar în cazul în care trebuie să intre urgent într-o ședință cu șefii lui, îmbrăcă repede un sacou, obținând un dress code smart casual.

Pentru cei care lucrează pe o poziție unde nu există necesitatea unor videoconferințe pe Skype sau Zoom, stilul vestimentar poate să fie unul cât se poate de personal, aceștia purtând, efectiv, ceea ce doresc și ceea ce-i determină să ducă la bun sfârșit task-urile primite. Însă profesorii, educatorii sau persoanele din departamentul de Resurse Umane, care necesită să susțină lecții și interviuri cu aplicanții sau potențialii clienți, trebuie să adopte o ținută elegantă. La fel se întâmplă și în cazul întâlnirilor virtuale cu diverși clienți. De aceea, trebuie să porți o cămașă albă și un sacou, ca și cum ai merge zilnic la birou. Psihologii sunt de părere că schimbarea hainelor pe perioada orelor de lucru crește productivitatea, neutralizând senzația că se muncește din dormitor sau bucătărie.

În concluzie, chiar dacă telemunca este în prezent cea mai accesibilă formă prin care majoritatea persoanelor pot avea un loc de muncă al cărui salariu să fie integral, ținuta vestimentară nu trebuie să fie neglijată, pentru că oferă o stare de bine și te face să fii motivat, luptând pentru scopul tău. Dacă vei alege, în schimb, să fii neglijent cu acest aspect, te vei simți deprimat și chiar extrem de stresat.

sursa foto: unsplash.com