News Mehedinti

Cum poate o simplă chitară să-È›i schimbe întreaga viață? Află SECRETELE unui instrument îndrăgit!

Data: 13-6-2020

Este aproape sigur că nu te-ai fi aÈ™teptat ca ciupitul corzilor unei chitare să aibă efecte profunde asupra bunăstării tale ca persoană. Cercetările È™tiinÈ›ifice recente sugerează, totuÈ™i, că creierul unui astfel de artist funcÈ›ionează diferit față de al celorlalÈ›i oameni. Dovezi fiziologice arată că arta cântatului la acest instrument ajută la dezvoltarea de noi reÈ›ele neuronale. Practic, chitariÈ™tii îÈ™i ”renovează” mintea într-un mod pozitiv, ceea ce duce la o mulÈ›ime de alte beneficii cognitive.

Iată cele 4 avantaje surprinzătoare ale cântatului la chitară care te vor face să doreÈ™ti să înveÈ›i acest instrument

Adu o chitară la o petrecere È™i poÈ›i deveni centrul atenÈ›iei. Începe cu câteva acorduri neutre pentru a crea o anumită ambianță È™i a capta atenÈ›ia. Nu uita că vei fi bombardat cu cereri de melodii È™i totul se poate termina apoteotic, cu toată lumea cântând în cor pe ritmurile scoase de tine. Imaginează-È›i că eÈ™ti la un camping cu prietenii în jurul unui foc de tabără sau pe plaja din Vama Veche într-o noapte cu stele. Nimic mai potrivit decât câteva melodii inspirate È™i audienÈ›a va fi cucerită.

Există totuÈ™i o mică problemă. Trebuie să fii capabil să redai cât mai bine piesele, deci ar trebui să ai un nivel adecvat de practică.

Iată câteva avantaje care te vor îndemna să începi să iei lecÈ›ii de chitară

Un studiu al Universității din Zurich, ElveÈ›ia, a conchis că atunci când cânÈ›i la chitară îÈ›i sunt stimulate mai ales zonele din creier responsabile cu memoria. De aceea, copiii diagnosticaÈ›i cu ADHD (tulburarea de deficit de atentie si hiperactivitate) sunt sfătuiÈ›i să înveÈ›e să cânte la un instrument pentru a reuÈ™i să-È™i canalizeze energia către ceva pozitiv È™i creativ. 

Pe lângă îmbunătățirea memoriei, cântatul la chitară te va disciplina È™i îÈ›i va îmbunătăți concentrarea.

Nu există motiv mai bun să te apuci de chitară decât dacă ai probleme cu tensiunea arterială. Un studiu al Universității Harvard despre efectele muzicii asupra tensiunii sanguine È™i anxietății pacienÈ›ilor supuÈ™i unor operaÈ›ii cardiace a concluzionat că ascultatul sau cântatul unor melodii relaxante cum ar fi balade sau cântece de dragoste pot fi de un real ajutor.

Cântatul la chitară în momente de anxietate te poate scoate din gândurile stresante È™i te duce în locurile cele mai plăcute din amintirile sau visurile tale. Dacă te simÈ›i cuprins de anxietate, adună-È›i curajul pentru a cumpăra o chitară È™i a lua primele lecÈ›ii. Nu vei regreta.

Sesiunile de cântat la chitară îmbunătățesc abilitățile de management al timpului. Simplul act de a învăța acest instrument te poate ajuta să-È›i formezi un obicei de a-È›i stabili un program.

Stabilirea È™i respectarea unui program sunt abilități pe care le poÈ›i aplica È™i în alte domenii ale vieÈ›ii tale, cum ar fi cel profesional sau personal. Dacă ai deprins disciplina de a exersa o oră la chitară pe zi, ce ai zice să faci È™i 30 de minute de activitate fizică zilnic?

Iată, deci, cum o chitară îÈ›i poate transforma modul de a gândi È™i, mai ales, stilul de viață. Dacă te simÈ›i atras de acest instrument, fă-È›i un bine È™i începe să înveÈ›i să cânÈ›i la el. Nu vei avea decât beneficii.

Sursa foto: www.shutterstock.com