Cum poate o simplă chitară să-ți schimbe întreaga viață? Află SECRETELE unui instrument îndrăgit!
Data: 13-6-2020
Este aproape sigur că nu te-ai fi așteptat ca ciupitul corzilor unei chitare să aibă efecte profunde asupra bunăstării tale ca persoană. Cercetările științifice recente sugerează, totuși, că creierul unui astfel de artist funcționează diferit față de al celorlalți oameni. Dovezi fiziologice arată că arta cântatului la acest instrument ajută la dezvoltarea de noi rețele neuronale. Practic, chitariștii își ”renovează” mintea într-un mod pozitiv, ceea ce duce la o mulțime de alte beneficii cognitive.
Iată cele 4 avantaje surprinzătoare ale cântatului la chitară care te vor face să dorești să înveți acest instrument
-
Schimbarea în bine a stării de spirit
Puține instrumente egalează o chitară când vine vorba de a ține un grup unit și atent. Pianele pot oferi o vibrație similară în setarea potrivită, dar chitarele au acea spontaneitate unică și, în plus, mobilitatea evidentă.
Adu o chitară la o petrecere și poți deveni centrul atenției. Începe cu câteva acorduri neutre pentru a crea o anumită ambianță și a capta atenția. Nu uita că vei fi bombardat cu cereri de melodii și totul se poate termina apoteotic, cu toată lumea cântând în cor pe ritmurile scoase de tine. Imaginează-ți că ești la un camping cu prietenii în jurul unui foc de tabără sau pe plaja din Vama Veche într-o noapte cu stele. Nimic mai potrivit decât câteva melodii inspirate și audiența va fi cucerită.
Există totuși o mică problemă. Trebuie să fii capabil să redai cât mai bine piesele, deci ar trebui să ai un nivel adecvat de practică.
Iată câteva avantaje care te vor îndemna să începi să iei lecții de chitară
-
Îmbunătățirea concentrării și a memoriei
Un studiu al Universității din Zurich, Elveția, a conchis că atunci când cânți la chitară îți sunt stimulate mai ales zonele din creier responsabile cu memoria. De aceea, copiii diagnosticați cu ADHD (tulburarea de deficit de atentie si hiperactivitate) sunt sfătuiți să învețe să cânte la un instrument pentru a reuși să-și canalizeze energia către ceva pozitiv și creativ.
Pe lângă îmbunătățirea memoriei, cântatul la chitară te va disciplina și îți va îmbunătăți concentrarea.
-
Cântatul la chitară scade tensiunea arterială și reduce anxietatea
Nu există motiv mai bun să te apuci de chitară decât dacă ai probleme cu tensiunea arterială. Un studiu al Universității Harvard despre efectele muzicii asupra tensiunii sanguine și anxietății pacienților supuși unor operații cardiace a concluzionat că ascultatul sau cântatul unor melodii relaxante cum ar fi balade sau cântece de dragoste pot fi de un real ajutor.
Cântatul la chitară în momente de anxietate te poate scoate din gândurile stresante și te duce în locurile cele mai plăcute din amintirile sau visurile tale. Dacă te simți cuprins de anxietate, adună-ți curajul pentru a cumpăra o chitară și a lua primele lecții. Nu vei regreta.
-
Îmbunătățirea abilităților profesionale
Sesiunile de cântat la chitară îmbunătățesc abilitățile de management al timpului. Simplul act de a învăța acest instrument te poate ajuta să-ți formezi un obicei de a-ți stabili un program.
Stabilirea și respectarea unui program sunt abilități pe care le poți aplica și în alte domenii ale vieții tale, cum ar fi cel profesional sau personal. Dacă ai deprins disciplina de a exersa o oră la chitară pe zi, ce ai zice să faci și 30 de minute de activitate fizică zilnic?
Iată, deci, cum o chitară îți poate transforma modul de a gândi și, mai ales, stilul de viață. Dacă te simți atras de acest instrument, fă-ți un bine și începe să înveți să cânți la el. Nu vei avea decât beneficii.
Sursa foto: www.shutterstock.com