News Mehedinti

Cum recunoști o cameră de supraveghere falsă?

Cum recunoști o cameră de supraveghere falsă?

Data: 28-10-2019

 

AchiziÈ›ionarea unei camere de supraveghere video pentru afacerea personală, pentru propriul cămin sau pentru a fi utilizată în spaÈ›iile publice a devenit o necesitate în zilele noastre. Camerele de supraveghere video sunt necesare în orice împrejurare pentru monitorizarea activității È™i a comportamentului oamenilor.

Cu toate acestea, sunt multe situaÈ›ii în care în locul camerelor video reale se folosesc dispozitive false, pentru a lăsa impresia că un anumit spaÈ›iu este supravegheat. Camerele de supraveghere false sunt identice, ca aspect, cu cele reale, dar nu funcÈ›ionează, fiind utilizate doar pentru intimidarea celor care le observă.

AÈ™adar cum È™tii dacă dispozitivul video instalat în scara blocului sau într-un magazin, de exemplu, este real sau fals?

Iată câteva detalii care diferenÈ›iază camerele de supraveghere false de cele reale:

Calitatea materialelor din care sunt fabricate

O cameră de supraveghere pentru exterior reală va avea întotdeauna înveliÈ™ul confecÈ›ionat dintr-un material metalic sau plastic foarte gros, rezistent la condiÈ›ii meteo variate. Chiar dacă sunt vopsite, se poate observa cu uÈ™urință structura dură a înveliÈ™ului obiectivului camerei reale. Pe de cealaltă parte, camerele false sunt fabricate din plastic subÈ›ire, de proastă calitate, lucru foarte uÈ™or sesizabil de oricine.

Luminozitatea led-ului obiectivului video

Majoritatea camerelor de supraveghere, atât cele folosite în exterior, cât È™i cele pentru interior, când funcÈ›ionează pe timpul nopÈ›ii emit o mică luminiță roÈ™ie intermitentă. Asta în cazul camerelor reale. În funcÈ›ie de model, există È™i variante cu mai multe led-uri, pentru asigurarea unei mai bune calități imaginilor înregistrate. Camerele false nu vor emite niciodată această luminiță.

Cablurile È™i modul în care au fost montate

Pentru a sesiza diferenÈ›ele dintre o cameră falsă È™i una reală, trebuie să È™tii câte ceva despre specificaÈ›iile tehnice ale acestora. Ai la dispoziÈ›ie aici, pentru camerele de supraveghere de exterior È™i interior, toate informaÈ›iile legate de varietatea modelelor acestor dispozitive È™i detaliile de ordin tehnic specifice fiecăruia. Camerele reale au nevoie de o sursă de curent electric pentru a funcÈ›iona, aÈ™adar vor avea, pe lângă obiectiv, È™i un cablu conectat la o sursă de alimentare. În plus, în cazul lor, se vor obseva È™i fel de fel de È™uruburi folosite pentru a le suÈ›ine de perete. Dispozitivelor false le lipsesc, în mod evident, cablurile È™i È™uruburile, fiind, de cele mai multe ori, montate prin lipirea de tavan sau perete.

Senzorul de mișcare

Acest senzor, în cazul unui dispozitiv real de supraveghere, va funcÈ›iona doar atunci când orice fel de miÈ™care este detectată. Altfel, obiectivul camerei va sta într-o poziÈ›ie fixă. În cazul camerelor false, există două situaÈ›ii legate de senzorul de miÈ™care: fie nu au È™i rămân în poziÈ›ie fixă, chiar È™i atunci când în preajma lor există agitaÈ›ie fizică, fie au în structură o piesă care le face să se rotească în mod constant, chiar È™i când nu există miÈ™care împrejur, pentru a crea falsa impresie că funcÈ›ionează.

AÈ™adar, acum că È™tii totul despre cum să deosebeÈ™ti o camera de supraveghere falsă de una reală. Este bine să cunoÈ™ti aceste lucruri pentru a avea mereu certitudinea dacă spaÈ›iul în care ajungi este sau nu supravegheat video.

sursa foto: shutterstock.com