News Mehedinti

Cum recunoști o cameră de supraveghere falsă?

Cum recunoști o cameră de supraveghere falsă?

Data: 28-10-2019

 

Achiziționarea unei camere de supraveghere video pentru afacerea personală, pentru propriul cămin sau pentru a fi utilizată în spațiile publice a devenit o necesitate în zilele noastre. Camerele de supraveghere video sunt necesare în orice împrejurare pentru monitorizarea activității și a comportamentului oamenilor.

Cu toate acestea, sunt multe situații în care în locul camerelor video reale se folosesc dispozitive false, pentru a lăsa impresia că un anumit spațiu este supravegheat. Camerele de supraveghere false sunt identice, ca aspect, cu cele reale, dar nu funcționează, fiind utilizate doar pentru intimidarea celor care le observă.

Așadar cum știi dacă dispozitivul video instalat în scara blocului sau într-un magazin, de exemplu, este real sau fals?

Iată câteva detalii care diferențiază camerele de supraveghere false de cele reale:

Calitatea materialelor din care sunt fabricate

O cameră de supraveghere pentru exterior reală va avea întotdeauna învelișul confecționat dintr-un material metalic sau plastic foarte gros, rezistent la condiții meteo variate. Chiar dacă sunt vopsite, se poate observa cu ușurință structura dură a învelișului obiectivului camerei reale. Pe de cealaltă parte, camerele false sunt fabricate din plastic subțire, de proastă calitate, lucru foarte ușor sesizabil de oricine.

Luminozitatea led-ului obiectivului video

Majoritatea camerelor de supraveghere, atât cele folosite în exterior, cât și cele pentru interior, când funcționează pe timpul nopții emit o mică luminiță roșie intermitentă. Asta în cazul camerelor reale. În funcție de model, există și variante cu mai multe led-uri, pentru asigurarea unei mai bune calități imaginilor înregistrate. Camerele false nu vor emite niciodată această luminiță.

Cablurile și modul în care au fost montate

Pentru a sesiza diferențele dintre o cameră falsă și una reală, trebuie să știi câte ceva despre specificațiile tehnice ale acestora. Ai la dispoziție aici, pentru camerele de supraveghere de exterior și interior, toate informațiile legate de varietatea modelelor acestor dispozitive și detaliile de ordin tehnic specifice fiecăruia. Camerele reale au nevoie de o sursă de curent electric pentru a funcționa, așadar vor avea, pe lângă obiectiv, și un cablu conectat la o sursă de alimentare. În plus, în cazul lor, se vor obseva și fel de fel de șuruburi folosite pentru a le suține de perete. Dispozitivelor false le lipsesc, în mod evident, cablurile și șuruburile, fiind, de cele mai multe ori, montate prin lipirea de tavan sau perete.

Senzorul de mișcare

Acest senzor, în cazul unui dispozitiv real de supraveghere, va funcționa doar atunci când orice fel de mișcare este detectată. Altfel, obiectivul camerei va sta într-o poziție fixă. În cazul camerelor false, există două situații legate de senzorul de mișcare: fie nu au și rămân în poziție fixă, chiar și atunci când în preajma lor există agitație fizică, fie au în structură o piesă care le face să se rotească în mod constant, chiar și când nu există mișcare împrejur, pentru a crea falsa impresie că funcționează.

Așadar, acum că știi totul despre cum să deosebești o camera de supraveghere falsă de una reală. Este bine să cunoști aceste lucruri pentru a avea mereu certitudinea dacă spațiul în care ajungi este sau nu supravegheat video.

sursa foto: shutterstock.com