News Mehedinti

Cum să alegi biberonul potrivit în funcÈ›ie de nevoile bebeluÈ™ului È™i bugetul tău

Data: 22-11-2021

Hrănirea bebeluÈ™ului reprezintă un lucru esenÈ›ial în dezvoltarea acestuia, iar dacă nu È™tii cum să o faci în mod corect, acest lucru va avea un impact imens asupra lui. Multe femei care nu pot alăpta se confruntă cu această problemă încă de la naÈ™tere, altele se lovesc de situaÈ›ia asta după ce termină perioada de alăptare la sân.

În orice caz, la un moment dat trebuie să găseÈ™ti biberonul potrivit pentru micuÈ›ul tău. Cum faci asta? Tot ce ai de făcut este puÈ›ină documentare, pentru a È™ti ce să selectezi din multitudinea de variante existente pe piață. Dacă eÈ™ti la prima sarcină È™i nu ai prea multe cunoÈ™tinÈ›e în domeniu, acest articol È™i-a propus să te ajute în căutarea ta, pentru a-È›i face treaba mai uÈ™oară.

Iată ce să ai în vedere atunci când cumperi un biberon

- În primul rând, dacă ai un buget restrâns È™i nu îÈ›i permiÈ›i să aloci o sumă mare de bani pentru biberon, poÈ›i opta pentru unul din polipropilenă, acesta fiind varianta clasică. DeÈ™i nu este cel mai bun tip de material, multe mămici îl aleg pentru că îÈ™i face treaba, are un preÈ› scăzut È™i e foarte uÈ™or de găsit. Dacă vrei să fii convinsă că faci o achiziÈ›ie bună, cei de la Babyneeds.ro îÈ›i pun la dispoziÈ›ie o gamă variată de biberoane cu diferite culori, modele È™i materiale, unde e imposibil să nu găseÈ™ti ceva conform nevoilor tale È™i ale celui mic.

- Dacă eÈ™ti o persoană ipohondră È™i eÈ™ti atentă la igienă în mod expres, atunci varianta potrivită pentru tine este biberonul din sticlă, deoarece acesta oferă protecÈ›ie împotriva eventualelor reacÈ›ii chimice ale materialului cu lichidele din interiorul biberonului. Fiind din sticlă, acesta se poate sparge mai uÈ™or, însă per total, este mai rezistent decât cel din polipropilenă, iar preÈ›ul este puÈ›in mai ridicat.

- O altă variantă pe care o vei întâlni sunt biberoanele din silicon. Acesta sunt considerate a fi cele mai bune biberoane È™i sunt în general alese de către mămicile practice, care sunt dispuse să aloce o sumă de bani mai mare, pentru a avea parte atât de rezistență, cât È™i de o uÈ™oară utilizare È™i manevrare a acestora. De asemenea, este indicat pentru bebeluÈ™ii mai mari de 6 luni.

- Biberoanele au diferite mărimi. Dacă faci parte din categoria mămicilor care alăptează de la începutul naÈ™terii, atunci poÈ›i opta pentru unul cu o capacitate mai redusă, de aproximativ 150 ml, pentru că este suficient pentru cel mic. Pe măsură ce acesta creÈ™te, va începe să consume tot mai mult lapte, aÈ™adar biberonul trebuie să fie unul pe măsură, adică 270 ml.

BineînÈ›eles că există È™i alte criterii în alegerea biberonului precum forma È™i textura tetinei sau gradarea, însă cele prezentate anterior sunt primordiale. Acum că È›i-ai făcut o idee de ansamblu în ceea ce aspectele esenÈ›iale pentru alegerea biberonului potrivit, ia-le în calcul È™i gândeÈ™te-te în, primul rând, la nevoile celui mic când o faci.

Sursă foto: Pixabay.com