News Mehedinti

Cum să înregistrezi propria piesă la chitară electrică acasă?

Data: 27-1-2020

Chitarele electrice sunt unele dintre cele mai frecvent urmărite instrumente de recording pentru muzica rock, jazz, R&B È™i country. De asemenea, sunt destul de uÈ™or de înregistrat, dacă È™tii ce trebuie să faci. Mai jos, găseÈ™ti un scurt ghid pentru a putea înregistra o piesă acasă È™i de ce anume ai nevoie.

Cum trebuie să îÈ›i amenajezi studioul de acasă?

Atunci când te loveÈ™te inspiraÈ›ia È™i vrei să împărtășeÈ™ti cu restul lumii creaÈ›ia ta, poate că înregistrările de pe telefon nu sunt opÈ›iunea cea mai bună. Multe dintre echipamente profesioniste, cum sunt produsele Behringer, se pot găsi online È™i le poÈ›i instala foarte uÈ™or acasă. Vei avea nevoie de cel puÈ›in trei piese hardware dar, în mod ideal, de patru, pentru a înregistra o chitară electrică:

În ceea ce priveÈ™te microfoanele, există mai multe tipuri de astfel de produse, însă unul special pentru înregistrarea chitarelor electrice este Behringer B-2 PRO. Acesta este un unul dinamic, care poate gestiona, practic, orice nivel de volum. Este ceea ce utilizează majoritatea inginerilor live pentru a alimenta un amplificator de chitară.

Unii ingineri de studio favorizează microfoane mari cu condensator cu diafragmă atunci când înregistrează chitară electrică, iar acestea funcÈ›ionează foarte bine - atât timp cât amplificatorul este setat la un volum rezonabil.

Preamplificator: Inginerilor de sunet pro le place să-È™i alimenteze microfoanele într-o preamplificare, ce adaugă efecte pentru un sunet È™i mai bun. Acasă nu este necesar să ai aÈ™a ceva, dar dacă ai buget, vei aprecia foarte rapid diferenÈ›a de sunet.

După ce semnalul audio a trecut prin preamplificator (care este, uneori, prescurtat „preamp”), acesta este gata să fie convertit într-un semnal digital pentru utilizare pe computer. Pentru aceasta, vei avea nevoie de un convertor audio de acest tip. Nu uita, poÈ›i folosi mai multe microfoane, dacă ai nevoie să înregistrezi mai multe instrumente separat înainte de a le procesa.

În cele din urmă, vei dori să conectezi convertorul audio digital la un dispozitiv de înregistrare. În aproape toate cazurile, acesta va fi un computer personal, dar există o tendință tot mai mare de trecere pe dispozitive mai mici, precum un iPad sau smartphone-uri. 

Convertoarele amintite anterior utilizează ieÈ™iri USB pentru a te conecta la un computer. După ce se descarcă, vei utiliza software-ul cunoscut sub numele de staÈ›ie de lucru digital audio (DAW) pentru a înregistra, tăia È™i edita efectiv piesele.

Astfel, odată ce echipamentul este configurat, este uÈ™or să începi înregistrarea. Pur È™i simplu, aÈ™ezi microfonul la aproximativ trei centimetri de amplificator sau de chitara electrică È™i asigură-te că este centrat pe mijlocul difuzorului amplificatorului. 

În software-ul DAW, asigură-te că semnalul audio nu atinge niciodată maximele (ceea ce ar fi indicat de un audiometru care luminează roÈ™u, spre deosebire de verde sau galben). Un semnal prea puternic va denatura sunetul într-un mod nedorit È™i va determina înregistrarea să sune neprofesional.

Acestea fiind spuse, dacă microfonul este plasat corespunzător È™i semnalul intră la un volum acceptabil, eÈ™ti gata să înregistrezi propria piesă pe chitara electrică. Este unul dintre instrumentele cele mai uÈ™or de folosit într-un studio de acasă È™i vei putea să-È›i creezi propriul album din confortul camerei tale.

Sursă: shutterstock.com