News Mehedinti

Cum să îți pui în evidență întreaga casă? Top 5 aspecte de avut în vedere

Data: 15-12-2022

Deși există numeroase modalități prin care poți face acest lucru, renovarea casei poate fi o soluție bună. Renovarea merge bine mână în mână cu decorarea, deci cu siguranță vei reuși să îți scoți în evidență casă! Totuși, dacă nu ai prea multe idei, avem noi o listă cu cinci aspecte pe care le poți avea în vedere. Dacă vrei să știi care sunt acestea și ce poți face și tu chiar în propria casă, rămâi aici și citește în continuare acest articol!

Ce trebuie să știi

1. Podeaua potrivită

Dacă vrei ca întreaga ta casă să iasă în evidență, trebuie să începi cu paroseala. Trebuie să alegi una care să se potrivească în toate încăperile, să fie similară cu mobilierul și să întregească întregul stil al casei. Recomndarea ar fi să optezi pentru un parchet calitativ - găsește aici parchet dublu stratificat, pe site-ul celor de la valprestparchet.ro. Vei găsi numeroase culori, care să echilibreze întregul design!

2. Culori plăcute pentru pereți

Poți crea o atmosferă confortabilă în casa ta folosind culori calde, cum ar fi crem sau gri deschis. Culoarea ar trebui folosită cu moderație și doar pentru a îmbunătăți decorul existent al casei, așa că evită să folosești culori puternice, cum ar fi roșu sau mov. Păstrează o atmosferă neutră, folosind alb, crem sau gri deschis pentru tavan și suprafețele podelelor. Tonuri mai închise pot fi folosite pentru pereți, dar păstrează-le subtil, astfel încât să nu domine alte elemente din cameră, cum ar fi mobilierul și accesoriile.

Creează o schemă de culori care să se potrivească cu mobilierul pe care îl ai. În acest fel lucrurile se vor armonia plăcut și vor fi evidențiate într-un mod echilibrat.

3. Piese de mobilier unice

Poate că ai de la bunicii tăi vreun dulap vechi sau poate că ai decis să te plimbi prin magazine second hand de mobilă. O astfel de piesă, care se vede că este veche, dar într-o stare excepțională, poate face diferența!

De multe ori poți găsi și online astfel de mobilier, de la colecționari sau poate chiar de la proprietari care vor să scape de el. Cu toate acestea, dacă știi să alegi ceva frumos și unicat, care nu se regăsește în orice magazin de specialitate, vei da lovitura.

4. Plante exotice

Plantele pe care nu le găsim în orice magazin îți poate scoate în evidență casa. Însă pentru a avea plante trebuie să te înhami la acest drum, de a avea grijă de ele. Dacă ești binevoitor, atunci poți cumpăra numeroase plante care să fie superbe și să ofere casei tale look-ul dorit.

Poți opta pentru următoarele plante:

Iar acestea sunt doar câteva exemple de plante pe care le poți cumpăra și prin car poți da o atmosferă fresh și relaxată casei tale. 

5. Lumină multă

Lumina este importantă pentru o stare de spirit bună, pentru sănătate și pentru o minte limpede. Recomandarea ar fi să optezi pentru cea naturală, fiind mult mai benefică și nu te costă nimic. Însă există locuri din casă în care nu poți instala geamuri și singura opțiune este lumina artificială. Aceasta poate să fie de ajuns, dar trebuie aleasă corect. De la culoarea luminii, la poziționare și la suportul de iluminat. Aici poți opta pentru pentru candelabre mari și chiar pentru lumină ambientală (led-uri, veioze și lămpi).

Așadar, nu mai sta pe gânduri și alege să îți pui casa în evidență urmând aceste sfaturi! Cu siguranța va ieși ceva pe uimitor!

Sursă foto: Unsplash.com


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus