News Mehedinti

CUM SA traiesti frumos la orice VARSTA: sfaturi utile pentru a te mentine sanatos

CUM SA traiesti frumos la orice VARSTA: sfaturi utile pentru a te mentine sanatos

Data: 5-7-2019

E greu sa iti pastrezi echilibrul in ziua de astazi, dar nu imposibil. Desi omul modern este coplesti de griji si probleme, frumusetea vietii nu trebuie sa ramana in umbra. Exista motive de bucurie si exista lucruri care merita atentia si implicarea ta, de aceea am adunat pentru tine cateva sfaturi utile pentru a trai sanatos si frumos la orice varsta. 

Bonus, un stil de viata sanatos nu este numai util pentru organism, ci te poate chiar ajuta sa arati mai bine, mai tanar/a si mai odihnit/a.

 

Ai grija de natura si natura va avea grija de tine

Problemele legate de incalzirea globala, distrugerea resurselor planetei si ecologie sunt deja foarte cunoscute de catre populatie. Chiar daca nu vezi in fiecare zi efectele acestor probleme, asta nu inseamna ca ele nu exista. Insa poti face cateva schimbari mici pentru a proteja natura:

Mai multa miscare

Nu trebuie sa exagerezi cu sala pentru a avea un stil de viata sanatos si un psihic echilibrat, ci este suficient sa faci putina miscare in fiecare zi sau odata la doua zile. Incearca orice tip de exercitiu fizic care iti surade: jogging, power-walking, dans, tenis ori squash. Nu te feri sa incerci mai multe tipuri de miscare pana o gasesti pe cea potrivita tie, cu siguranta nu vei regreta experientele.

 

Daca iti doresti sa faci un tip de miscare potrivit atat pentru trup, cat si pentru suflet in egala masura (cel putin in egala masura) atunci incearca yoga : te va ajuta sa te relaxezi sa iti eliberezi mintea, dar iti va putea fi utila si in obtinerea unui corp armonios. Totusi, atentie mare la riscul de a te accidenta, asa ca cel mai bine incepi practicarea yoga sub indrumarea unui profesionist.

 

Nu te stresa!

 

Incearca sa tii stresul sub control pe cat posibil. Daca nu stii cum, incearca cateva dintre metodele de mai jos:

 

Sa traiesti frumos nu este nici greu, nici imposibil: ai nevoie doar de rabdare si putina vointa!

 

Sursa foto: shutterstock.com