News Mehedinti

Cum sunt realizate sloturile online

Data: 6-2-2023

 

Sloturile online reprezintă o activitate populară pentru distracție printre mulți oameni. Nu necesită mult timp pentru acomodarea cu regulile, jocurile sunt variate, inspirate din istorie, muzică, filme ori alte domenii. Cum sunt însă construite.

Operatorii licențiați din țara noastră își propun să le ofere utilizatorilor cele mai tari jocuri posibile. Oferta este actualizată constant, tocmai ca aceștia să aibă la dispoziție cele mai tari titluri de la cei mai tari dezvoltatori. Iar cazinourile online de top au și jocuri în exclusivitate, pentru a face notă distinctivă față de concurență. 

Până la apariția unui joc pe platformă este însă un drum mai lung. Cazinourile online colaborează cu numeroase companii care dezvoltă jocuri. Printre cele mai populare companii care dezvoltă jocuri sunt Play'n GO, Pragmatic Play, Relax Gaming, NetEnt, Microgaming, Evolution, Yggdrasil și EGT. 

 

Pașii pentru a produce un slot online 

Totul începe însă cu o idee scrisă pe o bucată de hârtie. Mai mulți oameni fac parte din echipa care dezvoltă jocul: un designer de jocuri, un matematician, un dezvoltator de servere, cel puțin un dezvoltator front-end, un tester de jocuri, un manager de proiect și o echipă creativă. În funcție de complexitatea jocului din echipă pot face parte mai mulți designeri de jocuri. 

Deși produsul final este diferit, procesul de creație este oarecum similar. Folosind o matrice preexistentă, pașii sunt aplicați întotdeauna în drumul către a produce un nou joc de pacanele online care să îi încânte pe utilizatori. În primul rând se pornește de la o ședință în care se discută despre concept și dacă jocul merită realizat. În proces sunt implicați inclusiv oameni care fac marketing, management și dezvoltă produsele. 

 

În conceptul inițial se începe un proces de brainstorming. Se stabilește o direcție, se analizează statisticile de marketing, datele demografice și se iau cele mai bune decizii. Astfel se ajunge la o idee concretă ce este predată echipelor de creație și producție. Ele analizează sloturile similare de pe piață și caută soluții pentru a veni cu ceva nou pentru a genera un produs mai atractiv. Spre exemplu, dacă jocul are o tematică despre istoria Egiptului vor fi analizate numeroasele sloturi deja disponibile și se caută soluții pentru a veni cu ceva nou. 

Totul pornește de la o idee 

Ulterior se analizează stilul jocului, simbolurile potrivite, secvențele bonus și modul ingenios pentru a scoate în evidență tematica și stilul jocului. Se privesc în ansamblu chiar și cele mai mici detalii, inclusiv schemele de culori, fonturile și coloana sonoră. Fiecare detaliu este luat în calcul tocmai pentru ca produsul finit să fie cât mai bun. 

De asemenea, echipa de producție trebuie să stabilească și volatilitatea slotului: dacă va fi cu risc scăzut, mediu sau ridicat. Cele cu volatilitate scăzută vor atrage o gamă largă de utilizatori care își doresc să se distreze cât mai mult timp posibil. Cele cu volatilitate medie sunt adesea întâlnite în mediul online, în timp ce cele cu volatilitate ridicată au în general jackpoturi foarte bune. 

Odată ce aceste detalii sunt stabilite se trece la procesul de creație al jocului. După ce jocul este creat se va stabili și RTP-ul jocului, adică procentul de sumă ce va fi returnat jucătorilor. De asemenea, se iau măsuri pentru ca jocurile respective să fie sigure și să respecte RNG-urile. În momentul în care jocul este finalizat, el intră într-un proces intern de testare. Acest proces este efectuat de o echipă diferită care se asigură că jocul funcționează conform parametrilor stabiliți, că nu are bug-uri sau erori. Dacă totul este în regulă, el este propus cazinourilor partenere și astfel va ajunge în oferta lor de pe Internet.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus