News Mehedinti

Cum sunt realizate sloturile online

Data: 6-2-2023

 

Sloturile online reprezintă o activitate populară pentru distracÈ›ie printre mulÈ›i oameni. Nu necesită mult timp pentru acomodarea cu regulile, jocurile sunt variate, inspirate din istorie, muzică, filme ori alte domenii. Cum sunt însă construite.

Operatorii licenÈ›iaÈ›i din È›ara noastră îÈ™i propun să le ofere utilizatorilor cele mai tari jocuri posibile. Oferta este actualizată constant, tocmai ca aceÈ™tia să aibă la dispoziÈ›ie cele mai tari titluri de la cei mai tari dezvoltatori. Iar cazinourile online de top au È™i jocuri în exclusivitate, pentru a face notă distinctivă față de concurență. 

Până la apariÈ›ia unui joc pe platformă este însă un drum mai lung. Cazinourile online colaborează cu numeroase companii care dezvoltă jocuri. Printre cele mai populare companii care dezvoltă jocuri sunt Play'n GO, Pragmatic Play, Relax Gaming, NetEnt, Microgaming, Evolution, Yggdrasil È™i EGT. 

 

PaÈ™ii pentru a produce un slot online 

Totul începe însă cu o idee scrisă pe o bucată de hârtie. Mai mulÈ›i oameni fac parte din echipa care dezvoltă jocul: un designer de jocuri, un matematician, un dezvoltator de servere, cel puÈ›in un dezvoltator front-end, un tester de jocuri, un manager de proiect È™i o echipă creativă. În funcÈ›ie de complexitatea jocului din echipă pot face parte mai mulÈ›i designeri de jocuri. 

DeÈ™i produsul final este diferit, procesul de creaÈ›ie este oarecum similar. Folosind o matrice preexistentă, paÈ™ii sunt aplicaÈ›i întotdeauna în drumul către a produce un nou joc de pacanele online care să îi încânte pe utilizatori. În primul rând se porneÈ™te de la o È™edință în care se discută despre concept È™i dacă jocul merită realizat. În proces sunt implicaÈ›i inclusiv oameni care fac marketing, management È™i dezvoltă produsele. 

 

În conceptul iniÈ›ial se începe un proces de brainstorming. Se stabileÈ™te o direcÈ›ie, se analizează statisticile de marketing, datele demografice È™i se iau cele mai bune decizii. Astfel se ajunge la o idee concretă ce este predată echipelor de creaÈ›ie È™i producÈ›ie. Ele analizează sloturile similare de pe piață È™i caută soluÈ›ii pentru a veni cu ceva nou pentru a genera un produs mai atractiv. Spre exemplu, dacă jocul are o tematică despre istoria Egiptului vor fi analizate numeroasele sloturi deja disponibile È™i se caută soluÈ›ii pentru a veni cu ceva nou. 

Totul porneÈ™te de la o idee 

Ulterior se analizează stilul jocului, simbolurile potrivite, secvenÈ›ele bonus È™i modul ingenios pentru a scoate în evidență tematica È™i stilul jocului. Se privesc în ansamblu chiar È™i cele mai mici detalii, inclusiv schemele de culori, fonturile È™i coloana sonoră. Fiecare detaliu este luat în calcul tocmai pentru ca produsul finit să fie cât mai bun. 

De asemenea, echipa de producÈ›ie trebuie să stabilească È™i volatilitatea slotului: dacă va fi cu risc scăzut, mediu sau ridicat. Cele cu volatilitate scăzută vor atrage o gamă largă de utilizatori care îÈ™i doresc să se distreze cât mai mult timp posibil. Cele cu volatilitate medie sunt adesea întâlnite în mediul online, în timp ce cele cu volatilitate ridicată au în general jackpoturi foarte bune. 

Odată ce aceste detalii sunt stabilite se trece la procesul de creaÈ›ie al jocului. După ce jocul este creat se va stabili È™i RTP-ul jocului, adică procentul de sumă ce va fi returnat jucătorilor. De asemenea, se iau măsuri pentru ca jocurile respective să fie sigure È™i să respecte RNG-urile. În momentul în care jocul este finalizat, el intră într-un proces intern de testare. Acest proces este efectuat de o echipă diferită care se asigură că jocul funcÈ›ionează conform parametrilor stabiliÈ›i, că nu are bug-uri sau erori. Dacă totul este în regulă, el este propus cazinourilor partenere È™i astfel va ajunge în oferta lor de pe Internet.