News Mehedinti

DAN DIACONESCU, condamnat la 5 ani şi şase luni de închisoare CU EXECUTARE

DAN DIACONESCU, condamnat la 5 ani ÅŸi ÅŸase luni de închisoare CU EXECUTARE

Data: 4-3-2015

DAN DIACONESCU a fost condamnat la 5 ani ÅŸi jumătate de închisoare CU EXECUTARE în dosarul în care acesta a fost acuzat de ÅŸantaj. Decizia magistraÅ£ilor CurÅ£ii de Apel BucureÅŸti este definitivă, informează România TV.

Dan Diaconescu este acuzat că a ameninÅ£at un primar din Arad că va face publice anumite informaÅ£ii ÅŸi l-a ÅŸantajat pe edil. Primarul trebuia să îi dea lui Dan Diaconescu 200.000 euro pentru a nu face dezvăluiri compromiţătoare.

Dan Diaconescu a fost condamnat în prima instanţă la 3 ani de închisoare cu executare, pentru săvârÈ™irea infracÈ›iunii de È™antaj, însă liderul PP-DD a făcut apel.

Prin aceeaÈ™i decizie, lui Dan Diaconescu i s-au interzis mai multe drepturi, printre care È™i acela de a fi ales într-o funcÈ›ie publică timp de trei ani după executarea pedepsei principale cu închisoarea.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL și realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiției pentru două infracțiuni de șantaj.

In 21 octombrie 2010, patronul postului OTV, Dan Diaconescu, Doru Parv si Mitrus Ghezea au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie pentru santajarea lui Ion Mot, atunci primar al comunei aradene Zarand, precum si a omului de afaceri Paul Petru Tardea.

Dan Diaconescu, mai sărac cu jumătate de milion de euro

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au acuzat pe Cristian Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV, de doua infractiuni de santaj.
In rechizitoriul intocmit de procurorii DNA se arata ca, in perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-ar fi amenintat in mod repetat, atat in mod direct, in cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din 21 iulie 2009, difuzata de postul de televiziune OTV, cat si indirect, prin intermediul lui Doru Parv, pe primarul unei comune din judetul Arad, pentru a-l determina sa le dea suma totala de 200.000 de euro.

Ce s-a ales de "garsoniera" lui Dan Diaconescu de la OTV VIDEO

"Mentintarea a constat in dezvaluirea, la postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru primar, cum ar fi invocarea faptului ca ar fi corupt, ca ar fi savarsit tranzactii ilicite cu terenuri agricole apartinand cetatenilor comunei, pagubindu-i pe acestia, ca are o avere importanta obtinuta ilicit si ca face trafic de influenta pe langa unii ministri", sustine DNA.

Sub presiunea acestor amenintari, primarul arădean i-ar fi dat lui Doru Parv suma de 30.000 euro si 42.000 lei, "scopul fiind ca banii sa ajunga, in final, la Dan Diaconescu". RTV.net