News Mehedinti

De ce ai nevoie pentru construirea propriul șifonier

Data: 12-12-2022

Dacă ai câteva ore libere și vrei să te relaxezi și să fii productiv în același timp, construirea și asamblarea propriei mobile poate fi o activitate interesantă și recreativă. Construirea unui corp simplu de mobilier, cum este șifonierul, nu necesită cunoștințe tehnice sau dispozitive avansate pentru tâmplărie. Mai jos, vei găsi o listă cu 4 lucruri de care ai nevoie pentru construirea și asamblarea unui șifonier.

 Iată cele 4 lucruri de care ai nevoie pentru a-ți construi singur mobilierul tău!

1.       Pal melaminat

 Palul melaminat reprezintă alegerea ideală pentru construirea unui corp simplu de mobilier deoarece materialul din care este făcut, poate fi perforat fără instrumente avansate, iar asamblarea lui poate fi făcută chiar și fără cunoștințe tehnice de tâmplărie. Prețul palului nu este foarte ridicat, astfel, dacă șifonierul tău nu va avea de la prima încercare aspectul pe care dorești să-l aibă, nu vei cheltui foarte mult și vei putea încerca de mai multe ori fără să aloci foarte mulți bani pentru mobila ta. 

2.       Aracet

Pentru îmbinarea și lipirea palului, poți folosi aracetul destinat corpurilor de mobilier. Un astfel de aracet poate fi achiziționat de la magazinele destinate tâmplăriei sau materialelor de construcții. Aracetul îți va fi de mare ajutor pentru la îmbinarea mobilei tale, așadar, nu uita sa-l treci pe lista de cumpărături. 

3.       Instrumentele potrivite

Pentru a asambla un corp de mobilă vei avea nevoie de o bormașină pentru a strânge șuruburile, poți face acest lucru și manual însă vei pierde timp și energie, deoarece strânsul șuruburilor manual poate fi o muncă foarte solicitantă. Dacă vrei să decupezi palul astfel încât șifonierul tău să prindă contur și să aibă o formă deosebită, poți folosi un ferăstrău electric. Chiar dacă nu deții un astfel de instrument, odată achiziționat, acesta îți va rămâne mereu și îl vei avea la dispoziție ori de câte ori vei avea nevoie de el. Poți adăuga și sertare șifonierului pentru depozitarea lenjeriei, o glisieră cu bile de la oscardeko.ro  îți va fi de mare ajutor, iar sertarul pe care îl adaugi mobilei tale va rula cu mai mare ușurință. Vei mai avea nevoie și de un flex pentru a tăia vârful șuruburilor , deoarece dacă vârfurile nu sunt tăiate, există riscul ca hainele tale să se agațe și să se deterioreze.

4.       Suportul necesar

Chiar dacă asamblarea unui șifonier din corpuri de pal este o activitate relaxantă, vei avea nevoie de ajutor în unele situații, așadar, nu uita să-ți chemi prietenii să te ajute. Astfel, veți petrece timp împreună și vă veți bucura de rezultatul final al muncii voastre. O astfel de activitate v-ar putea pune la încercare creativitatea și răbdarea tuturor, dar împreună veți da formă corpului tău de mobilă.

Asamblarea unui șifonier poate fi o activitate relaxantă, pe care o poți practica într-o zi de weekend cu vreme rea, sau atunci când vrei să uiți de grija stresului cotidian. Dacă îți vei crea singur corpurile de mobilă din casă, vei economisi bani și spațiu, deoarece vei putea construi mobila astfel încât să nu-ți ocupe foarte mult loc  în dormitor.

Sursa foto: pexels.com


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus