News Mehedinti

De ce Este Importantă Optimizarea și Cum să Faci SEO de Calitate?

Data: 26-5-2022

https://cdn.pixabay.com/photo/2019/04/07/23/11/search-engine-optimization-4111000_960_720.jpg

Faptul că deții un site și o pagină de prezentare a produselor sau serviciilor nu înseamnă întotdeauna o rețetă a succesului în online. Pentru a putea ajunge  la potențialii clienți este nevoie de mai mult decât atât, iar optimizarea este cea mai bună soluție atunci când vorbim despre trafic organic. Află cum trebuie făcută optimizarea și care sunt cele mai bune soluții pe care le poți adopta pentru ca site-ul tău să te reprezinte în mediul online cu succes.

Optimizarea este strâns legată de motoarele de căutare, deoarece prin optimizarea SEO site-ul tău poate ajunge să fie poziționat mai bine în clasamentul acestora. De altfel, chiar algoritmii motoarelor de căutare oferă indicații cu privire la necesitatea optimizării și la aspectele pe care ar trebui să le ai în vedere, cum ar fi crearea conținutului de calitate, bine optimizat și structurat.

Optimizarea site-urilor este importantă pentru o mai bună indexare

Nu este suficient să ai un site și să te aștepți ca acesta să genereze trafic fără a avea în spate o strategie de optimizare. Optimizarea ajută site-urile să fie mai bine indexate, adică să fie mai ușor văzute de către motoarele de căutare, iar din acest punct de vedere vorbim despre un cumul de factori: optimizare cu ajutorul cuvintelor cheie, optimizarea linkurilor și alte elemente de optimizare on-page sau off-page.

Optimizarea site-urilor ajută la UX (user experience)

Felul în care interacționează clienții cu site-ul tău este deosebit de important, iar optimizarea ajută prin faptul că oferă o navigare facilă și o încărcare mai rapidă a site-ului. În condițiile actuale, în care utilizatorii părăsesc rapid site-urile care se încarcă greu, devine imperios necesar să optimizezi site-ul pentru o utilizare cât mai ușoară. 

Optimizarea site-urilor ajută la promovare

Atunci când te ocupi de optimizarea site-ului tău, de fapt faci o investiție în viitorul acestuia. Optimizând în mod corect, cu ajutorul specialiștilor, te aliniezi la cerințele de căutare, iar în acest fel site-ul va crește în mod organic. Promovarea de acest tip are costuri minime și, în ciuda fapului că strategia de optimizare se construiește în timp, rezultatele sale sunt de durată.

Atunci când site-urile sunt bine optimizate și au conținut valoros, este mult mai ușor pentru motoarele de căutare să le considere a fi surse relevante de informare pentru utilizatori. În ultimii ani, motoarele de căutare au pus din ce în ce mai mult accent pe ideea de a răspunde utilizatorilor la cerințele lor în mod exact, astfel încât rafinarea site-urilor oferite ca răspuns este foarte strictă. 

Optimizarea permite o ascensiune în top, una realizată în concordanță cu cerințele algoritmilor. Obținând o poziționare bună este normal ca și traficul să crească și o dată cu el și apariția conversiilor. 

Optimizarea site-urilor ajută la creșterea vânzărilor

Un site bine pus la punct va convinge, va fi de încredere, iar utilizatorii îl vor alege, în detrimentul altora. Astfel, investiția pe care o faci într-un site optimizat se poate amortiza relativ repede, deoarece optimizarea poate ajuta la creșterea vânzărilor. 

Cum să faci SEO de calitate?

De-a lungul timpului, odată cu cerințele diversificate ale motoarelor de căutare, au apărut diferite practici de optimizare. Ele s-au cernut în timp, astfel că în prezent există o delimitare a tehnicilor de tip white hat SEO, de cele de tip black hat SEO.

Pentru a nu cădea în capcana realizării unor acțiuni care să contravină regulilor motoarelor de căutare, este imperios necesar să ai în vedere conlucrarea cu o agenție de SEO. Specialiștii pot identifica cu ușurință limita dintre aceste acțiuni și te pot ghida spre adoptarea unor soluții eficiente de promovare. 

SEO de calitate face referire la un cumul de factori, iar dintre aceștia pot fi menționați:

Crearea conținutului calitativ

Dacă în trecut erau trecute cu vederea elemente de conținut duplicat sau de supra-optimizare a site-urilor, în prezent aceste acțiuni nu sunt deloc recomandate. Crearea conținutului unui site nu se mai face prin keyword stuffing, ci integrând cuvintele cheie cât mai natural, astfel încât materialele să fie realizate pentru utilizator și pentru a răspunde nevoilor acestuia. 

Optimizarea pozelor și a fișierelor video

Google Images este o metodă foarte bună de promovare, dar pentru a putea fi afișat, un site trebuie să aibă imaginile și conținutul video foarte bine optimizate. Denumirea acestor fișiere în concordanță cu nișa, produsul sau serviciul oferit reprezintă cea mai bună soluție, pentru ca Google să poată afișa site-ul ca fiind relevant. 

Stabilirea unui plan editorial eficient

Content marketingul este o ramură foarte importantă a optimizării pentru motoarele de căutare. Prin stabilirea unei strategii de creare și postare a materialelor îi indici motorului de căutare că există activitate în site, că acesta este dinamic, viu și că merită să fie afișat utilizatorilor. 

În plus, dacă planul editorial este îndreptat spre client, iar conținutul nu este supraoptimizat sau scris pentru crawlere, el va ajunge cu o mai mare ușurință la ținta sa, iar clientul va putea considera site-ul ca fiind o sursă relevantă de informare.

Stabilirea unei strategii pe termen lung

Optimizarea nu este o știință exactă și, spre deosebire de Google Ads, nu va aduce rezultatele pe termen scurt. Este nevoie de răbdare atunci când optezi pentru o strategie SEO și de respectarea etapelor de lucru, așa cum sunt ele specificate de către specialiști. Păstrarea obiceiurilor de optimizare, mentenanța și crearea strategiei pe termen lung pot conduce însă la rezultate palpabile.

Stabilește cuvintele cheie

Nimic din tot ceea ce ține de optimizare nu ar exista dacă nu ar fi cunoscute cuvintele cheie. Fără acestea promovarea se face pe nevăzute, fără a ști exact cui te adresezi și mai ales cum. Cuvintele cheie sunt strâns legate de auditoriu, astfel că va fi necesară descoperirea și implementarea acestora, pentru ca acestea să aibă randamentul scontat. 

Alege optimizarea SEO dacă îți dorești o poziție mai bună în clasamentul Google și mai multă vizibilitate în fața potențialilor clienți. Optează pentru SEO de calitate, respectă regulile și etapele de lucru și apelează la parteneri din domeniul marketingului online pentru a te asigura că site-ul tău este optimizat corect și că strategia aleasă este îndreptată spre rezultate.