News Mehedinti

De ce să alegi un Echipament Profesional de Protecție la Sablare

Data: 27-4-2023

Echipamentele de protecÈ›ie a muncii, precum È™i măsurile de protecÈ›ie a angajaÈ›ilor sunt un etalon care evidenÈ›iază nivelul de dezvoltare È™i maturitate al unei companii, precum È™i un mod de a reflecta conduita angajatorilor în raport cu angajaÈ›ii lor. Aceste echipamente sunt fundamentale în ceea ce priveÈ™te sănătatea angajaÈ›ilor, cu implicaÈ›ii majore asupra vieÈ›ii È™i productivității acestora, ce se reflectă în viaÈ›a de zi cu zi: în viaÈ›a de familie, în bunăstarea oamenilor È™i a societății, precum È™i în nivelul de civilizaÈ›ie al unei țări.

În România, tranziÈ›ia de la economia de tip centralizat la economia liberă de piață s-a realizat cu dificultate È™i cu paÈ™i mărunÈ›i aproape exclusiv în fiecare aspect al vieÈ›ii de antreprenoriat, protecÈ›ia angajaÈ›ilor în câmpul muncii nefiind o excepÈ›ie de la această regulă. La început, patronii români, neinstruiÈ›i È™i zgârciÈ›i, È™i pe fondul unui cadru legislativ lacunar, acordau prea puÈ›ină importanță protecÈ›iei muncii, făcând un minimum de efort în ceea ce priveÈ™te protecÈ›ia angajaÈ›ilor lor, nedorind să facă cheltuieli cu echipamentele de protecÈ›ie a muncii sau cu alte programe de instruire în acest sens.

Ulterior, piaÈ›a muncii a evoluat, lăsând loc unor noi viziuni de abordare a problematicii protecÈ›iei muncii în cadrul companiilor. În prezent, angajatorii sunt mult mai atenÈ›i în acest domeniu È™i caută măsuri adecvate de protecÈ›ie a angajaÈ›ilor lor datorită obligativității respectării unui cadru legislativ mult mai strict față de cel existent în trecut, fie din raÈ›iuni ce È›in de ordinul interior, sau - mai ales - din raÈ›iuni economice.

Echipamentele de protecÈ›ie la sablare au o importanță majoră prin însăși natura È™i specificul activităților realizate. Fiind un mediu de lucru desfășurat în condiÈ›ii deosebite, calitatea echipamentelor de protecÈ›ie la sablare este primordială pentru a asigura cu adevărat protecÈ›ia atât de necesară în acest domeniu. Avantajele unui echipament de protecÈ›ie profesional în domeniul sablării sunt multiple, printre ele numărându-se:

(1) Echipamentele profesionale de protecÈ›ie la sablare asigură o protecÈ›ie reală pentru angajaÈ›i în timpul lucrului. ProtecÈ›ia È™i măsurile împotriva accidentelor de muncă au ajuns în conÈ™tiinÈ›a socială, iar necesitatea lor nu mai poate fi pusă la îndoială. Pe lângă drama provocată în viaÈ›a angajatului implicat într-un accident de muncă, angajatorii riscă sancÈ›iuni economice dure în cazul în care nu pun la dispoziÈ›ie proceduri È™i echipamente de protecÈ›ie a muncii. Echipamentele profesionale de protecÈ›ie la sablare sunt un mijloc eficient de prevenire a accidentelor de muncă.

 

(2) Un echipament de protecÈ›ie profesional de sablare este mai fiabil decât unul obiÈ™nuit, oferind protecÈ›ie angajaÈ›ilor mai mult timp È™i generând costuri mai mici. Într-o perioadă în care „ieftinul” a devenit „scump”, trebuie avute în vedere modalități reale de scădere a costurilor cu echipamentele de protecÈ›ie, pe termen lung. Totodată, de cele mai multe ori, echipamentele ieftine de protecÈ›ie nu oferă protecÈ›ia necesară È™i pot expune angajaÈ›ii la pericole datorită faptului că sunt confecÈ›ionate din materiale de slabă calitate, producătorii lor având ca obiectiv principal, menÈ›inerea costului de producÈ›ie la un nivel cât mai scăzut, fără să existe o preocupare majoră pentru sănătatea È™i integritatea celui care le foloseÈ™te în timpul lucrului.

(3) Un echipament adecvat de protecÈ›ie la sablare este proiectat având în vedere eficienÈ›a È™i un grad ridicat de protecÈ›ie în cazul unui accident de muncă, precum È™i confortul în timpul purtării acestuia. Spre exemplu, casca de sablare trebuie să aibă o distribuÈ›ie uniformă a greutății pentru a nu pune presiune pe gâtul, capul È™i/sau umerii operatorului, ceea ce duce la oboseală inutilă È™i la un randament scăzut în cazul operaÈ›iilor lungi sau medii de sablare.

La fel ca în orice domeniu, în prezent, există pe piață două tipuri de furnizori È™i distribuitori de echipamente de protecÈ›ie la sablare: companiile specializate pe comerÈ› È™i desfacere, precum È™i companiile de profil; cu alte cuvinte, un costum de sablare găseÈ™ti È™i la un mare retailer, alături de multe alte unelte È™i echipamente din aproape toate domeniile de activitate, dar un costum de sablare găseÈ™ti È™i la o companie de profil. Prin ce se deosebesc, totuÈ™i, unele de celelalte? Companiile mari de retail nu pot cuprinde în detaliu atât de multe domenii de activitate, de aceea, nu pot cunoaÈ™te nivelul de calitate al tuturor produselor oferite de către multitudinea de furnizori aflaÈ›i pe piață. În aceste condiÈ›ii, marii retaileri pun spre vânzare aproape orice fel de produse despre care nu deÈ›in prea multe informaÈ›ii, cu scopul de a obÈ›ine cât mai multe vânzări È™i de a maximiza marja de profit. În schimb, companiile de profil vând echipament dedicat È™i adecvat domeniului în care activează, È™i ca orice companie care vinde sub brandul propriu, este atentă la calitatea È™i durata de viață a produselor, nu numai pentru a face vânzări, dar È™i pentru a fideliza clienÈ›ii È™i, mai important, pentru a aduce în timp valoare adăugată brandului propriu. În aceeaÈ™i optică, se poate sabla È™i cu nisip cuarÈ›os, dar acesta este ineficient È™i toxic, punând în pericol sănătatea operatorilor datorită expunerii la un volum mare de particule de dioxid de siliciu liber cristalin (SiO2 l.c.), una dintre principalele cauze ale îmbolnăvirilor de silicoză. O companie de profil pune spre vânzare materiale de sablare non-toxice È™i ecologice, cu eficiență ridicată, specializate pe tipuri de operaÈ›iuni de sablare de interior sau exterior, în multiple granulaÈ›ii, precum: alice angulare de oÈ›el, alice sferice de oÈ›el, alice angulare de inox, alice cilindrice de inox, electrocorindon alb, electrocorindon maro, bile de sticlă, granat roÈ™u, zgură de cupru, olivină, dar È™i servicii complete de recuperare È™i reciclare a deÈ™eurilor de materiale de sablare, pentru un impact cât mai mic asupra mediului înconjurător.

GritSablare este compania de profil numărul 1 în România în domeniul sablării È™i pune la dispoziÈ›ia clienÈ›ilor săi o gamă largă de materiale de sablare profesionale, echipamente de sablare (instalaÈ›ii de sablare, cabine È™i camere de sablare, filtre de praf) la cele mai înalte standarde tehnice, precum È™i echipamente de protecÈ›ie la sablare specializate, multe dintre aceste echipamente de protecÈ›ie fiind oferite GRATUIT partenerilor comerciali pe termen lung ai companiei, la achiziÈ›ia de echipamente de sablare È™i/sau materiale de sablare. Prin acest articol, am încercat să scoatem în evidență pericolele È™i costurile ascunse din spatele utilizării unor echipamente de protecÈ›ie nespecializate, dar È™i avantajele utilizării unor echipamente de protecÈ›ie pe măsura aÈ™teptărilor, pentru că – de ce nu – în viață, aÈ™teaptă-te să primeÈ™ti ceea ce oferi!