News Mehedinti

De ce să apelezi la È›evi din oÈ›el pentru sistemele de încălzire dacă eÈ™ti proprietar de casă?

Data: 23-6-2022

Dacă eÈ™ti proprietar de casă nouă È™i te gândeÈ™ti serios la ce tip de sistem de încălzire centralizat vrei să apelezi È™i care ar fi cele mai avantajoase materiale la care ai putea apela, ai ajuns la locul potrivit. Sistemele de încălzire se bazează pe conducte din metal, încă de la apariÈ›ia lor în industria mondială È™i cererea È›evilor din oÈ›el în zona sistemelor de încălzire se datorează fiabilității È™i durabilității lor foarte ridicate. 

Cu toate că au apărut, recent, noi materiale moderne, conductele din oÈ›el pentru încălzire sunt încă, foarte relevante în domeniu. Rezistă la sarcini mecanice foarte mari È™i la presiune ridicată a purtătorului de căldură, a cărei temperatură poate atinge chiar È™i + 100˚˚. Iar dacă È›eava din oÈ›el ajunge la temperatura îngheÈ›ului, o poÈ›i încălzi încălzită folosind flacără deschisă, fără a-i scade din proprietăți sau a o deteriora. Aceste produse se găsesc la orice magazin de bricolaj È™i construcÈ›ii sau, dacă stai mai prost cu timpul È™i È™tii exact de ce ai nevoie o poÈ›i comanda direct de pe net, de pe site-uri ca nicometaltub.ro, unde ai È™i un ghid de cumpărare care te poate ajuta.

Avantajele È™i dezavantajele È›evii de oÈ›el într-un sistem de încălzire

Caracteristicile tehnice ale È›evilor de oÈ›el pentru încălzire depind de caracteristicile tehnologice dobândite prin producÈ›ie. Èševile pot fi obÈ›inute prin sudare sau fără sudare. Cele obÈ›inute prin sudare sunt unite dintr-o tablă metalică, iar celelalte sunt obÈ›inute prin folosirea unor echipamente mai sofisticate.

Cele mai importante avantaje ale unei È›evi din oÈ›el pentru încălzire sunt:

* Expansiune termică redusă

Această caracteristică a țevii determină absența necesității folosirii de produse cu pereți extrem de groși;

* Conductivitate termică ridicată

Această proprietate este elementară pentru organizarea sistemelor de încălzire în clădiri cu regim rezidenÈ›ial. SuprafaÈ›a metalică transferă căldura în spaÈ›iul aerian al camerei prin pardoseală, îndeplinind mai mult sau mai puÈ›in È™i funcÈ›ia unui dispozitiv de încălzire. De exemplu, dacă ai un sistem foarte numeros de È›evi de oÈ›el poÈ›i renunÈ›a parÈ›ial sau total la calorifere.

* Putere

Datorită acestei proprietăți, liniile de înaltă presiune sunt create numai pe baza conductelor metalice;

* Disponibilitate

Faptul că oÈ›elul poate fi găsit la orice pas È™i costul este unul relativ redus, îl face să joace un rol important pe piaÈ›a materialelor folosite pentru sistemele de încălzire.

Care sunt dezavantajele:

* Grad mare de sensibilitate la coroziune

Metalul, în general, rezistă destul de slab la expunerea la medii agresive È™i procese ce provoacă oxidare, în timp. Însă, dacă apelezi la È›evi din oÈ›el galvanizat, poÈ›i creÈ™te considerabil durabilitatea lor cu 10, 15 ani.

* Masă mare 

Pentru manevrabilitatea conductei de metal o să ai nevoie de eforturi fizice destul de intense.

* Rigiditate

PoÈ›i îndoi È›eava doar prin căldură. La formarea liniei, conexiunea conductelor de oÈ›el necesită accesorii ondulate, de legătură.

În concluzie, È›eava de oÈ›el, poate reprezenta o opÈ›iune serioasă pentru un sistem de încălzire cu randament ridicat, însă are È™i câteva dezavantaje pe care ar trebui conÈ™tientizezi pentru a fi pregătit să faci alegerea cea mai potrivită pentru confortul tău È™i al familiei tale.

sursa foto: pexels.com