News Mehedinti

De ce să apelezi la țevi din oțel pentru sistemele de încălzire dacă ești proprietar de casă?

Data: 23-6-2022

Dacă ești proprietar de casă nouă și te gândești serios la ce tip de sistem de încălzire centralizat vrei să apelezi și care ar fi cele mai avantajoase materiale la care ai putea apela, ai ajuns la locul potrivit. Sistemele de încălzire se bazează pe conducte din metal, încă de la apariția lor în industria mondială și cererea țevilor din oțel în zona sistemelor de încălzire se datorează fiabilității și durabilității lor foarte ridicate. 

Cu toate că au apărut, recent, noi materiale moderne, conductele din oțel pentru încălzire sunt încă, foarte relevante în domeniu. Rezistă la sarcini mecanice foarte mari și la presiune ridicată a purtătorului de căldură, a cărei temperatură poate atinge chiar și + 100˚˚. Iar dacă țeava din oțel ajunge la temperatura înghețului, o poți încălzi încălzită folosind flacără deschisă, fără a-i scade din proprietăți sau a o deteriora. Aceste produse se găsesc la orice magazin de bricolaj și construcții sau, dacă stai mai prost cu timpul și știi exact de ce ai nevoie o poți comanda direct de pe net, de pe site-uri ca nicometaltub.ro, unde ai și un ghid de cumpărare care te poate ajuta.

Avantajele și dezavantajele țevii de oțel într-un sistem de încălzire

Caracteristicile tehnice ale țevilor de oțel pentru încălzire depind de caracteristicile tehnologice dobândite prin producție. Țevile pot fi obținute prin sudare sau fără sudare. Cele obținute prin sudare sunt unite dintr-o tablă metalică, iar celelalte sunt obținute prin folosirea unor echipamente mai sofisticate.

Cele mai importante avantaje ale unei țevi din oțel pentru încălzire sunt:

* Expansiune termică redusă

Această caracteristică a țevii determină absența necesității folosirii de produse cu pereți extrem de groși;

* Conductivitate termică ridicată

Această proprietate este elementară pentru organizarea sistemelor de încălzire în clădiri cu regim rezidențial. Suprafața metalică transferă căldura în spațiul aerian al camerei prin pardoseală, îndeplinind mai mult sau mai puțin și funcția unui dispozitiv de încălzire. De exemplu, dacă ai un sistem foarte numeros de țevi de oțel poți renunța parțial sau total la calorifere.

* Putere

Datorită acestei proprietăți, liniile de înaltă presiune sunt create numai pe baza conductelor metalice;

* Disponibilitate

Faptul că oțelul poate fi găsit la orice pas și costul este unul relativ redus, îl face să joace un rol important pe piața materialelor folosite pentru sistemele de încălzire.

Care sunt dezavantajele:

* Grad mare de sensibilitate la coroziune

Metalul, în general, rezistă destul de slab la expunerea la medii agresive și procese ce provoacă oxidare, în timp. Însă, dacă apelezi la țevi din oțel galvanizat, poți crește considerabil durabilitatea lor cu 10, 15 ani.

* Masă mare 

Pentru manevrabilitatea conductei de metal o să ai nevoie de eforturi fizice destul de intense.

* Rigiditate

Poți îndoi țeava doar prin căldură. La formarea liniei, conexiunea conductelor de oțel necesită accesorii ondulate, de legătură.

În concluzie, țeava de oțel, poate reprezenta o opțiune serioasă pentru un sistem de încălzire cu randament ridicat, însă are și câteva dezavantaje pe care ar trebui conștientizezi pentru a fi pregătit să faci alegerea cea mai potrivită pentru confortul tău și al familiei tale.

sursa foto: pexels.com 
Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus