News Mehedinti

Detalii la care trebuie să fii atent pentru a avea un grătar perfect cu prietenii

Data: 13-6-2023

 

Este sezonul perfect pentru grătarele de la sfârÈ™itul săptămânii alături de prieteni. Vremea este cea mai potrivită pentru această distracÈ›ie, fiindcă e suficient de cald încât să poÈ›i purta haine lejere È™i să te simÈ›i confortabil. ToÈ›i pomii sunt verzi, iar florile lor dau culori inedite peisajului, ori în cazul unora chiar fructul este cel care atrage privirile. Având toate acestea în vedere, petrecerea timpului în natură alături de prieteni reprezintă o activitate cu multiple avantaje. 

Ce nu trebuie să-ți lipsească la grătarele cu prietenii din perioada aceasta?

Primul lucru care merită atenÈ›ie este însuÈ™i grătarul care va fi utilizat.  PoÈ›i să îmbunătățeÈ™ti foarte mult grătarele cu prietenii tăi, în special gustul preparatelor, în cazul în care optezi pentru un grătar electric. Acest tip de grătar poate avea, în funcÈ›ie de model, următoarele avantaje: pre-setări special create pentru diverse tipuri de carne, opÈ›iuni pentru coacerea legumelor, dar È™i coduri ale culorilor, care se schimbă în funcÈ›ie de etapa de preparare a alimentelor.

De fiecare dată, în timpul grătarului, după prietenii tăi, muzica este al doilea cel mai bun companion. Problema cu ascultatul muzicii la grătare se leagă de faptul că volumul trebuie să fie relativ ridicat, pentru a putea-o auzi dincolo de dialogurile cu prietenii. Este o problemă fiindcă, la volumuri ridicate, un dispozitiv de redare a muzicii de o calitate slabă va genera sunete cu care ai prefera să nu te asociezi când eÈ™ti în public. O alternativă potrivită pentru dispozitivele neperformante este o boxă portabilă, care funcÈ›ionează fără cablu (wireless) È™i pentru care nu ai nevoie de conexiune la curent. În funcÈ›ie de model, pe altex.ro găseÈ™ti boxe cu timp de redare de până la 6-7 ore. Unele modele sunt rezistente la apă, praf È™i nisip, astfel încât locul unde se desfășoară grătarul cu prietenii nu mai este o problemă.

O altă idee ce îÈ›i poate face grătarele de-a dreptul magnifice este achiziÈ›ionarea unei umbrele portabile. Unele modele pot fi micÈ™orate È™i astfel transportate cu uÈ™urință pe bancheta din spate a maÈ™inii. O umbrelă portabilă asigură distracÈ›ia la grătar chiar È™i dacă afară începe să picure ploaia sau dacă este foarte cald È™i aveÈ›i nevoie de umbră. De asemenea, poÈ›i să îÈ›i iei de acasă o minge de fotbal, pentru ca, pe rând, tu È™i prietenii tăi să vă distraÈ›i până se face mâncarea, dar È™i pentru a scăpa prin această activitate de potenÈ›iala vinovăție asociată caloriilor ce vin odată cu mâncarea pregătită. 

În final, e important de menÈ›ionat faptul că nu atât un produs sau o activitate în plus sau în minus sunt cele ce conturează cele mai plăcute momente la grătar, ci compania prietenilor cei mai buni. AÈ™adar, È›ine cont de aspectele menÈ›ionate È™i petrece timp de calitate alături de oamenii dragi È›ie, făcând cel mai bun grătar. 

Sursa foto: pexels.com