News Mehedinti

Dorești să-ți achiziționezi un nou aspirator, dar nu ești hotărât ce model? 7 diferențe între cel normal și unul vertical

Data: 8-5-2023

Majoritatea persoanelor din ziua de astăzi s-au obișnuit cu folosirea unui aspirator în locul măturii. Însă, în ultima vreme au apărut pe piață tot felul de modele noi de aspiratoare, făcând mai grea decizia de a îl alege pe cel mai potrivit. Cele mai comune sunt cele cu model vertical și cele normale (cu sac sau fără). Acestea sunt două tipuri diferite, fiecare având propriile lor caracteristici și avantaje. Dacă un astfel de aparat electrocasnic, este pe lista ta de cumpărături, dar nu știi ce model să alegi, iată câteva diferențe dintre cele mai utilizate două tipuri de aspiratoare.

7 deosebiri între aspiratorul obișnuit și cel vertical

1. Design și dimensiune

Aspiratoarele verticale au un design mai înalt și mai îngust, în timp ce modelele obișnuite sunt mai scurte și mai late. Dacă ești în căutarea celei mai potrivite variante, poți consulta diversele modele de aspiratoare Dyson de la Altex, de asemenea, cele verticale nu sunt la fel de grele și le poți manevra cu mai multă ușurință.

2. Capacitatea de curățare

Modelele verticale sunt mai folositoare pentru curățarea podelelor, deoarece au o placă de bază care face contact direct cu suprafața, curățând astfel mai multe particule și mizerie dintr-un singur pas. Pe de altă parte, aspiratoarele normale sunt mai potrivite dacă dorești să cureți suprafețe mai mici, cum ar fi covoare, perdele și tapițerii.

3. Accesoriile

Aspiratoarele normale vin de obicei cu o gamă mai largă de accesorii, cum ar fi perii de praf și furtunuri flexibile, care îți permit să cureți suprafețe mai mici și mai dificil accesibile. În schimb, cele verticale au doar câteva accesorii de bază, cum ar fi periile speciale pentru podea.

4. Capacitatea de depozitare

Deoarece aspiratoarele verticale au un design mai compact, acestea sunt mai ușor de depozitat, într-un dulap sau într-un colț al camerei. În schimb, în ceea ce privește aspiratoarele normale, ele ocupă mai mult spațiu și au nevoie de o locație mai mare.

5. Puterea de aspirare

De obicei, modelele verticale au mai multă putere de aspirare decât cele normale. Acest lucru le transformă în aparate electrocasnice mai eficiente în îndepărtarea murdăriei și a particulelor mici. Cu toate acestea, modelele normale pot avea, de asemenea, o putere de aspirare foarte bună, însă acest lucru variază în funcție de model.

6. Nivelul de zgomot

Aspiratoarele de tip vertical sunt mai silențioase decât cele normale. Acest fapt este datorat design-ului lor mai avansat și tehnologiei mai noi. În schimb, cele clasice sunt bine cunoscute pentru zgomotul mai puternic și mai deranjant pe care îl produc.

7. Prețul

De obicei, aspiratoarele verticale sunt mai scumpe decât cele normale, datorită caracteristicilor și tehnologiei lor avansate cu care sunt dotate. În timp ce aspiratoarele obișnuite chiar dacă sunt mai accesibile ca preț, nu înseamnă neapărat că oferă și o calitate pe măsură.

În concluzie, este important să alegi un aspirator care să fie în balanță cu nevoile tale și care să îți ofere performanțe bune în raport cu prețul plătit. Înainte de a cumpăra un aspirator, citește recenziile online și compară caracteristicile și prețurile, astfel încât să alegi un model care să se potrivească cel mai bine și cu bugetul tău.

Sursă foto: Pexels.com