News Mehedinti

DoreÈ™ti să-È›i achiziÈ›ionezi un nou aspirator, dar nu eÈ™ti hotărât ce model? 7 diferenÈ›e între cel normal È™i unul vertical

Data: 8-5-2023

Majoritatea persoanelor din ziua de astăzi s-au obiÈ™nuit cu folosirea unui aspirator în locul măturii. Însă, în ultima vreme au apărut pe piață tot felul de modele noi de aspiratoare, făcând mai grea decizia de a îl alege pe cel mai potrivit. Cele mai comune sunt cele cu model vertical È™i cele normale (cu sac sau fără). Acestea sunt două tipuri diferite, fiecare având propriile lor caracteristici È™i avantaje. Dacă un astfel de aparat electrocasnic, este pe lista ta de cumpărături, dar nu È™tii ce model să alegi, iată câteva diferenÈ›e dintre cele mai utilizate două tipuri de aspiratoare.

7 deosebiri între aspiratorul obiÈ™nuit È™i cel vertical

1. Design și dimensiune

Aspiratoarele verticale au un design mai înalt È™i mai îngust, în timp ce modelele obiÈ™nuite sunt mai scurte È™i mai late. Dacă eÈ™ti în căutarea celei mai potrivite variante, poÈ›i consulta diversele modele de aspiratoare Dyson de la Altex, de asemenea, cele verticale nu sunt la fel de grele È™i le poÈ›i manevra cu mai multă uÈ™urință.

2. Capacitatea de curățare

Modelele verticale sunt mai folositoare pentru curățarea podelelor, deoarece au o placă de bază care face contact direct cu suprafaÈ›a, curățând astfel mai multe particule È™i mizerie dintr-un singur pas. Pe de altă parte, aspiratoarele normale sunt mai potrivite dacă doreÈ™ti să cureÈ›i suprafeÈ›e mai mici, cum ar fi covoare, perdele È™i tapiÈ›erii.

3. Accesoriile

Aspiratoarele normale vin de obicei cu o gamă mai largă de accesorii, cum ar fi perii de praf È™i furtunuri flexibile, care îÈ›i permit să cureÈ›i suprafeÈ›e mai mici È™i mai dificil accesibile. În schimb, cele verticale au doar câteva accesorii de bază, cum ar fi periile speciale pentru podea.

4. Capacitatea de depozitare

Deoarece aspiratoarele verticale au un design mai compact, acestea sunt mai uÈ™or de depozitat, într-un dulap sau într-un colÈ› al camerei. În schimb, în ceea ce priveÈ™te aspiratoarele normale, ele ocupă mai mult spaÈ›iu È™i au nevoie de o locaÈ›ie mai mare.

5. Puterea de aspirare

De obicei, modelele verticale au mai multă putere de aspirare decât cele normale. Acest lucru le transformă în aparate electrocasnice mai eficiente în îndepărtarea murdăriei È™i a particulelor mici. Cu toate acestea, modelele normale pot avea, de asemenea, o putere de aspirare foarte bună, însă acest lucru variază în funcÈ›ie de model.

6. Nivelul de zgomot

Aspiratoarele de tip vertical sunt mai silenÈ›ioase decât cele normale. Acest fapt este datorat design-ului lor mai avansat È™i tehnologiei mai noi. În schimb, cele clasice sunt bine cunoscute pentru zgomotul mai puternic È™i mai deranjant pe care îl produc.

7. Prețul

De obicei, aspiratoarele verticale sunt mai scumpe decât cele normale, datorită caracteristicilor È™i tehnologiei lor avansate cu care sunt dotate. În timp ce aspiratoarele obiÈ™nuite chiar dacă sunt mai accesibile ca preÈ›, nu înseamnă neapărat că oferă È™i o calitate pe măsură.

În concluzie, este important să alegi un aspirator care să fie în balanță cu nevoile tale È™i care să îÈ›i ofere performanÈ›e bune în raport cu preÈ›ul plătit. Înainte de a cumpăra un aspirator, citeÈ™te recenziile online È™i compară caracteristicile È™i preÈ›urile, astfel încât să alegi un model care să se potrivească cel mai bine È™i cu bugetul tău.

Sursă foto: Pexels.com