News Mehedinti

Dragnea vrea REGIONALIZARE PRIN ASUMARE. Cum ar putea fi împărţită România din noiembrie

Dragnea vrea REGIONALIZARE PRIN ASUMARE. Cum ar putea fi împărţită România din noiembrie

Data: 7-5-2013

Vicepremierul Liviu Dragnea vrea regionalizare prin asumare. Acesta a mai spus că regionalizarea va fi gata până în luna noiembrie. El nu vrea dezbatere în Parlament.

"După ce modificăm Constituţia în septembrie-octombrie, ieşim cu legea de infiinţare a noilor regiuni care va fi aprobată în Parlament. Eu sper că prin procedura angajării răspunderii. Asta însemnă că undeva în noiembrie, sfârşit de noiembrie, cel târziu, regiunile să fie înfiinţate", a spus Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vinerea trecută, că regionalizarea va conduce la diminuarea aparatului administrativ central, datorită descentralizării competenţelor, el arătând că a ţine acelaşi număr de persoane în administraţia centrală, după regionalizare, înseamnă a cheltui bani aiurea.

"Adevărul este că va fi mai puţină birocraţie, deci nu birocraţie mai mare. Se va reduce aparatul administrativ, sistemul administrativ se va simplifica şi o să vă dau câteva elemente. Ca şi reducere a aparatului birocrtic, în condiţiile în care regionalizarea este un proces care se derulează în paralel şi strâns legat cu descentralizarea competenţelor, cu transferul competenţelor de la Bucureşti - unde este mult prea multă putere şi ştiţi că că ce e foarte mult strică - de aici atribute de decizie se duc cât mai aproape de oameni, la nivelurile administrative care le pot administra eficient", a spus Dragnea, la atelierele organizate înaintea Congresului PSD.

Potrivit proiectului de reorganizare administrativă pregătit de Guvernul Ponta, România va avea în viitor opt regiuni: Nord-Est, Nord-Vest, Centru, Sud, Sud-Est, Sud-Vest, Vest şi Bucureşti-Ilfov.

Potrivit proiectului, cele opt regiuni vor fi:

Nord- Est: Suceava, Botoşani, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi

Sud-Est: Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa

Nord Vest: Bihor, Cluj, Maramureş, Satu-Mare, Sălaj, Bistriţa-Năsăud

Sud: Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Călăraşi, Prahova, Giurgiu, Ialomiţa

Vest: Arad, Hunedoara, Caraş-Severin, Timiş

Sud- Vest: Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Mehedinţi

Centru: Braşov, Covasna, Sibiu, Harghita, Mureş, Alba

Bucureşti- Ilfov

Realitatea.net