News Mehedinti

EÈ™ti în căutarea unei biciclete electrice? Iată ce trebuie să ai în vedere!

Data: 23-8-2021

EvoluÈ›ia tehnologică începe să se accentueze în majoritatea industriilor cunoscute. Bicicletele electrice, spre exemplu, au luat cu asalt întreaga piață a mijloacelor de transport, devenind opÈ›iuni atractive datorită faptului că nu poluează, sunt mai eficiente È™i te ajută să faci È™i puÈ›in sport. Bicicleta electrică îÈ›i permite să filtrezi uÈ™or traficul din oraÈ™, te ajută să parcurgi distanÈ›e lungi confortabil È™i îÈ›i oferă asistență, dacă vrei să faci drumeÈ›ii pe munte. Cu toate aceste avantaje, nu este de mirare faptul că tot mai multe persoane doresc să achiziÈ›ioneze o astfel de bicicletă. Dacă È™i tu plănuieÈ™ti să cumperi o bicicletă electrică, iată la ce aspecte trebuie să ai grijă.

Află cum alegi o bicicletă electrică de calitate!

1. Alege tipul de bicicleta electrică potrivită pentru tine

Înainte de a achiziÈ›iona o bicicletă electrică, având în vedere costurile destul de mari ale acesteia, trebuie să È™tii câteva noÈ›iuni de bază ale bicicletelor electrice, printre care È™i tipul de bicicletă potrivit stilului tău de mers. Dacă plănuieÈ™ti să foloseÈ™ti bicicleta doar în oraÈ™, atunci este recomandat un model pliabil È™i uÈ™or pentru a o putea depozita uÈ™or. PreÈ›ul acestor biciclete este mai mic, însă dacă doreÈ™ti să mergi cu bicicleta È™i pe drumuri lejere sau forestiere, atunci un mountain bike electrică va fi alegerea potrivită pentru că va avea mai multă tracÈ›iune.

2. Fii atent la puterea motorului

În cazul motorului montat pe bicicleta electrică, trebuie să È™tii care este viteza maximă pe care vrei să o atingi atunci când mergi, dar È™i cât de tare va trebui să pedalezi dacă te afli în urcare. Puterea motorului unei biciclete electrice standard este de 250W, astfel că vei putea circula cu o viteză maximă de 25 km/h. Pentru viteze mai mari de aceasta va trebui să deÈ›ii È™i un permis de conducere categoria B, cât È™i un număr de înmatriculare. Și poziÈ›ionarea motorului este relevantă, fiind de preferat cel montat pe cadrul bicicletei în detrimentul celor montate pe una dintre cele două roÈ›i.

3. Diferitele tipuri de baterii influențează toată bicicleta

În cazul acestor mijloace de transport pe două roÈ›i, trebuie să È™tii că există multiple tipuri de acumulatori de biciclete care variază în funcÈ›ie de preÈ› È™i durata de viață. Categoriile principale sunt: bateriile din plumb-acid sigilate (sau SLA) care sunt accesibile la preÈ›, însă au o durată mică de viață È™i prezintă o greutate mai mare; bateriile din nichel-metal hibrid (sau NIMH), care sunt accesibile la preÈ› È™i destul de bune, însă nu vor veni mai deloc împreună cu bicicleta, deci va trebui să efectuezi montarea personală; bateriile din litiu-ion (sau LI-ION), considerate cele mai bune baterii, având o durată de viață mai mare È™i o greutate mai mică, permiÈ›ând o autonomie mai mare a bicicletei electrice. O poÈ›i găsi pe cea mai potrivită pe Sorgeti.ro, un magazin care comercializează baterii de calitate È™i pentru toate bugetele.

4. Dacă plănuiești să mergi des, optează pentru o autonomie mai mare

Autonomia bicicletei este influenÈ›ată de o serie de factori importanÈ›i, cum ar fi bateria montată pe bicicletă, greutatea biciclistului, viteza maximă sau nivelul de asistență oferit. În acest sens, dacă plănuieÈ™ti să foloseÈ™ti bicicleta electrică doar în oraÈ™, nu este necesar să cauÈ›i biciclete cu autonomii de peste 30-40 de kilometri, pentru că reprezintă un cost în plus. De cealaltă parte, dacă eÈ™ti în căutarea unui MTB electric, atunci optează pentru o autonomie mai mare, datorită faptului că nu vei avea un loc în care îÈ›i poÈ›i încărca bateria.

Acestea sunt principalele aspecte pe care trebuie să le ai mereu în vedere dacă doreÈ™ti să achiziÈ›ionezi o bicicletă electrică. Nu uita, dacă nu ai mai avut contact cu o bicicletă electrică, optează pentru un model potrivit stilului tău, care are un motor potrivit pentru viteza pe care È›i-o doreÈ™ti, o baterie puternică, dar în acelaÈ™i timp durabilă È™i uÈ™oară, cât È™i o autonomie echilibrată în funcÈ›ie de distanÈ›ele parcurse.

Sursa foto: Unsplash.com