News Mehedinti

GER de crapă pietrele în România. HARTA INDICELUI DE RĂCIRE

GER de crapă pietrele în România. HARTA INDICELUI DE RÄ‚CIRE

Data: 26-11-2014

StaÅ£iile meteo din Miercurea Ciuc ÅŸi TopliÅ£a au înregistrat miercuri cea mai scăzută temperatură a sezonului la nivel naÅ£ional din zonele locuite, mercurul termometrelor coborând până la minus 10 grade Celsius. 

La Miercurea Ciuc, valoarea de minus 10 grade Celsius s-a înregistrat la răsăritul soarelui, după care a început să crească uÅŸor, a precizat meteorologul de serviciu Lado Gabriella. De asemenea, ÅŸi la TopliÅ£a s-a consemnat această valoare tot la primele ore ale dimineÅ£ii, fiind înregistrată ÅŸi brumă groasă. 


Åži în alte localităţi ale judeÅ£ului a fost foarte frig. La Joseni s-au înregistrat minus 9 grade Celsius, la Bucin au fost minus 8 grade, iar la Odorheiu Secuiesc s-au consemnat minus 7 grade Celsius. 

JudeÅ£ul Harghita a avut parte de o toamnă lungă ÅŸi mai blândă decât de obicei, localnicii afirmând că iarna a venit mai târziu decât în alÅ£i ani. De altfel, locuitorii judeÅ£ului sunt obiÅŸnuiÅ£i cu astfel de temperaturi, Å£inând cont că în Harghita se înregistrează anual unele dintre cele mai scăzute valori din Å£ară. 

Din cauza frigului, la Miercurea Ciuc furnizarea căldurii în sistem centralizat a început încă de la sfârÅŸitul lunii septembrie. 

Minima absolută a lunii noiembrie, în Harghita, a fost de minus 27,5 grade Celsius ÅŸi s-a înregistrat în 1993, la Miercurea Ciuc, în vreme ce maxima absolută a fost consemnată în acelaÅŸi oraÅŸ, în anul 2013, ÅŸi a fost de 21,9 grade Celsius. RTV.net