News Mehedinti

GER de crapă pietrele în România. HARTA INDICELUI DE RĂCIRE

GER de crapă pietrele în România. HARTA INDICELUI DE RĂCIRE

Data: 26-11-2014

Staţiile meteo din Miercurea Ciuc şi Topliţa au înregistrat miercuri cea mai scăzută temperatură a sezonului la nivel naţional din zonele locuite, mercurul termometrelor coborând până la minus 10 grade Celsius. 

La Miercurea Ciuc, valoarea de minus 10 grade Celsius s-a înregistrat la răsăritul soarelui, după care a început să crească uşor, a precizat meteorologul de serviciu Lado Gabriella. De asemenea, şi la Topliţa s-a consemnat această valoare tot la primele ore ale dimineţii, fiind înregistrată şi brumă groasă. 


Şi în alte localităţi ale judeţului a fost foarte frig. La Joseni s-au înregistrat minus 9 grade Celsius, la Bucin au fost minus 8 grade, iar la Odorheiu Secuiesc s-au consemnat minus 7 grade Celsius. 

Judeţul Harghita a avut parte de o toamnă lungă şi mai blândă decât de obicei, localnicii afirmând că iarna a venit mai târziu decât în alţi ani. De altfel, locuitorii judeţului sunt obişnuiţi cu astfel de temperaturi, ţinând cont că în Harghita se înregistrează anual unele dintre cele mai scăzute valori din ţară. 

Din cauza frigului, la Miercurea Ciuc furnizarea căldurii în sistem centralizat a început încă de la sfârşitul lunii septembrie. 

Minima absolută a lunii noiembrie, în Harghita, a fost de minus 27,5 grade Celsius şi s-a înregistrat în 1993, la Miercurea Ciuc, în vreme ce maxima absolută a fost consemnată în acelaşi oraş, în anul 2013, şi a fost de 21,9 grade Celsius. RTV.net


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus