News Mehedinti

Ghidul călătorului prin Paris: Ce trebuie să faci neapărat atunci când ajungi în orașul iubirii

Data: 25-2-2021

Farmecele seducătoare ale Parisului sunt legendare din motive întemeiate. Cafenelele de pe trotuar, buticurile strălucitoare, muzeele de clasă mondială – sunt doar câteva dintre lucrurile nesfârșite de făcut în orașul iubirii.  

Dar, cu așteptările atât de mari, Parisul poate să nu fie atât de spectaculos dacă nu te organizezi bine înainte de a-l vizita. Desigur, acest lucru poate fi diferit în funcție de activitățile pe care vrei să le faci atunci când ajungi în orașul iubirii. Dacă mergi pentru a vizita cât mai multe locuri renumite sau vrei un moment de relaxare alături de jumătatea ta – există soluții pentru ambele situații. Astfel, am îmbinat pentru tine utilul și plăcutul și am ales câteva elemente care să facă parte cu succes din ghidul unui turist în orașul renumit pentru dragostea ce plutește în aer pe fiecare străduță.

Ce trebuie să faci neapărat atunci când ajungi în Paris:

* Răsfață-te cu un prânz la un restaurant cu stele Michelin

Restaurantele pariziene sunt renumite, iar în ultimul deceniu a devenit un obiectiv pentru majoritatea cuplurilor ce trec granițele Franței și ajung, purtate de miresmele iubirii, pe meleagurile Parisului. În cazul în care ești pregătit să scoți din buzunar o sumă semnificativă de bani, trebuie neapărat să mergi pentru a lua prânzul sau chiar cina la un astfel de restaurant. Cu siguranță, va fi o experiență inedită alături de jumătatea ta pe care ți-o vei aduce aminte!    

* Îmbracă-te, precum o fac localnicii

Odată ce ai ajuns în Paris, nu ai cum să nu observi stilul vestimentar al localnicilor. Încă de cât a aterizat pe aeroport sau au coborât din autocar, vei observa șarmul fiecărei persoane în parte. Acum este momentul să pui în bagaj eșarfa de mătase și pălăria elegantă, așadar, intră pe site și alege-ți perioada de călătorie și bucură-te de ofertele de la Tabita Tour.

Stilul parizian nu înseamnă cu adevărat să te îmbraci exagerat de elegant. De fapt, francezii sunt destul de casual în zilele noastre – tocmai, pentru că au stăpânit arta aspectului curat și coordonat. Iată câteva sfaturi pentru a-ți păstra ținuta simplă, ordonată și asamblată cu grijă: culorile neutre sunt întotdeauna un pont sigur; accesorizeză-te cu o singură eșarfă, pălărie sau bijuterie îndrăzneață (dar nu toate trei simultan); și asigură-te că lucrurile se potrivesc așa cum ar trebui. Completează-ți ținuta cu un sacou montat și cei mai buni pantofi din dulap. Efectul final ar trebui să arate ca atunci când a fost realizat complet fără efort și să trimită un mesaj de încredere.

* Împarte timpul între muzeele mari și cele mici

Multe dintre muzeele mai mici din Paris conțin artă la fel de importantă și de frumoasă - și sunt adesea mai interesante. Vei găsi faimoasele picturi murale Nymphéas (nuferi) ale lui Monet în Muzeul de l'Orangerie, la capătul grădinilor Tuileries; Muzeul Marmottan găzduiește cea mai mare colecție din lume de Monet; iar Muzeul Rodin, aflat într-o vilă luminoasă cu o grădină minunată, este unul dintre cele mai romantice locuri din tot Parisul.

Nu ai chef de o lecție de artă? Există o mulțime de muzee care se concentrează pe lucruri mai ușoare și mai actuale, inclusiv modă, vin și bani. De exemplu, Palais Galliera, care s-a redeschis în octombrie 2020 după o renovare de doi ani. Cel mai important muzeu al modei din oraș, Galliera găzduiește acum prima retrospectivă a lui Gabrielle Chanel și a operei sale. Cu siguranță, merită o vizită specială.

Tu vei ține cont de aceste aspecte atunci când vei ajunge în Paris?

Sursa foto: Shutterstock.com


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus